De 5 beste tondeuses van 2023

Een tondeuse gebruik je voor het gedeeltelijk of helemaal scheren van je hoofdhaar. Vaak kun je met verschillende opzetstukken kiezen voor welke lengte je wil gaan. Wil je het boven wat langer dan onder? Dan is dit geen probleem. Dat niet alleen: het scheelt je ook een sessie bij de kapper! Erg handig dus. Wil jij een tondeuse kopen, maar weet je niet waar je uit moet kiezen?

Geen zorgen. Wij zijn er voor je! In dit artikel hebben we de 5 beste tondeuses van 2022 op een rijtje gezet. Wel zo makkelijk. Ook geven we je een paar tips mee voor het kopen van de beste tondeuse voor jou. Benieuwd geworden? Lees dan gauw verder.

Merk
Model
1
BaBylissMEN ® Lithium Power E986E - Tondeuse
BaBylissMEN®
Lithium Power E986E
2
Wahl - Super Taper Cordless - Tondeuse
Wahl
Super Taper Cordless
3
Philips Serie 7000 HC7650-15 - Tondeuse
Philips
Serie 7000 HC7650/15
4
Moser 1400 Silver Tondeuse
Moser
1400 Silver Tondeuse
5
Remington HC5035 Colour Cut - 16-Delige Tondeuse Set
Remington
HC5035 Colour Cut

Dit zijn ze, de 5 beste tondeuses van 2023

1. BaBylissMEN® Lithium Power E986E – tondeuse

BaBylissMEN ® Lithium Power E986E - Tondeuse
Bekijk tondeuse

BaByliss is al lange tijd een belangrijke speler op het gebied van verzorgingsproducten. Zo ook tondeuses. Met dit model hebben ze weer een mooi product op de markt gebracht! De BaBylissMEN® Lithium Power E986E beschikt over scherpe mesjes die op een elektrochemische manier zijn gemaakt. Dit betekent dat ze vanuit verschillende hoeken worden geslepen; alsof ze 3D geslepen zijn. Hierdoor hebben ze meer snijoppervlakte en een betere vorm. Logisch denk je? Zeker niet. Veel andere merken stansen de mesjes in plaats van slijpen. Zo zorgt BaByliss dus voor de meest scherpe en precieze scheer-ervaring! De messen zijn 45 millimeter breed en afneembaar. Eenvoudig schoon te maken dus.

Ook is er nagedacht over het design van deze tondeuse. Het model heeft een 360° wiel, waardoor je gemakkelijk de lengte kunt instellen. Ook heeft het een bepaalde knik naar achteren. Dit zorgt voor een ultieme handgrip, waardoor het ook makkelijk in gebruik is.

Een ander aandachtspunt is de vernieuwde krachtige motor. Deze motor zorgt ervoor dat je de tondeuse tot wel 160 minuten lang zonder snoer kunt gebruiken. Is ie hierna leeg? Geen probleem: je kunt het dan blijven gebruiken met een snoertje. Daarnaast is het binnen 3 uur al opgeladen. De beste accu voor je tondeuse dus!

De BaBylissMEN® Lithium Power E986E heeft 8 opzetkammen en 1 tot 25 millimeter lengte-instellingen. Zo kun je je haar bijna in elke lengte scheren. Bovendien komt het met een reinigingsborstel en hardcase hoes. Je begrijpt wel waarom deze tondeuse in onze top 5 staat toch?

Pluspunten
 • Meer bewegingsvrijheid: draadloos gebruik voor 160 minuten lang
 • Snelle oplaadtijd van 3 uur
 • Scherp geslepen mesjes door elektrochemische productie
Minpunten
 • Deze tondeuse kan je niet onder de douche gebruiken

De BaBylissMEN® Lithium Power E986E is verkrijgbaar bij:

2. Wahl Super Taper Cordless – Beste professionele tondeuse

Wahl - Super Taper Cordless - Tondeuse
Bekijk tondeuse

Ook Wahl is een welbekend merk op het gebied van tondeuses. Zo ontwikkelde dit bedrijf al in 1919 de allereerste tondeuse waarbij de motor in het apparaat zelf was verwerkt. Het bedrijf was toentertijd al innovatief. En dat zie je nu nog steeds in hun producten! Zo is de Wahl Super Taper Cordless een klassieke en draadloze tondeuse. De mesjes zijn gemaakt van roestvast staal; een materiaal wat bekend staat om topkwaliteit.

Het werkt op een lithium ion accu, wat een uitstekende accu is. Het zorgt ervoor dat je de tondeuse 90 minuten lang onafgebroken kunt gebruiken. Ook laad je tondeuse hierdoor binnen 120 minuten op! Deze accu voorkomt ook het beruchte memory effect. Dit effect vindt plaats wanneer een accu wordt opgeladen, als deze nog niet helemaal leeg is. Het resultaat? De batterij laadt de volgende keren niet helemaal op, waardoor je een groot deel van de capaciteit verliest. Gelukkig hoef je hier geen zorgen om te maken met deze tondeuse!

Het heeft een handige verstelhendel van 3 tot 13 millimeter waardoor je in diverse lengtes kunt scheren. De tondeuse is van kapperskwaliteit en kun je dus ook professioneel gebruiken. Een zeer geliefd product onder kappers en barbieren. Het heeft 4 opzetkammen met lengtes van 3, 6, 10 en 13 millimeter en wordt geleverd met een reinigingsborsteltje. Ook heeft het een snoer van 2 meter lang, waardoor je de tondeuse alsnog met een lege accu kunt gebruiken. Erg handig dus!

Pluspunten
 • Tot 90 minuten lang draadloos te gebruiken
 • Bevat een Lithium Ion accu voor langdurig gebruik en zonder memory effect
 • Een handige verstelhandel voor eenvoudig gebruik
 • Tondeuse voor thuis en professioneel gebruik
Minpunten
 • Je kunt de tondeuse niet onder de kraan schoonspoelen
 • Niet te gebruiken onder de douche

De Wahl Super Taper Cordless is verkrijgbaar bij:

3. Philips Serie 7000 HC7650/15 – Beste multifunctionele tondeuse

Philips Serie 7000 HC7650-15 - Tondeuse
Bekijk tondeuse

Philips mag uiteraard niet ontbreken in onze top 5! Met de Philips Serie 7000 HC7650/15 hebben ze weer een topproduct op de markt gebracht. Kenmerkend voor dit model is het instelwiel. Hierdoor hoef je niet van verschillende opzetkammen te wisselen, maar kun je gelijkmatig en snel je haar trimmen. Het instelwiel kun je ook vergrendelen, zodat je zeker weet dat je de juiste lengte gebruikt. En dat zijn er aardig wat! Deze tondeuse heeft namelijk 28 lengte-standen variërend van 2 tot 28 millimeter. Het verschil per stand is telkens 1 millimeter. Als je de kam verwijdert, kun je zelfs een lengte instelling van 0,5 millimeter gebruiken.

Deze tondeuse is voorzien van verschillende technologieën. Zo zorgt de Trim-n-Flow technologie ervoor dat lange haren niet vast komen te zitten in de kam. De kam is namelijk zo ontworpen dat de getrimde haren wegglijden van de mesjes tijdens het gebruik. Ook heeft het een DualCut technologie. Deze technologie zorgt voor een snelle trim beurt door het dubbelzijdige knipelement op de mesjes. Je haar wordt dus 2 keer zo snel getrimd dan eenzijdige mesjes. Een andere extra functie is de turbo-modus. Hierdoor kan dikker haar ook sneller en efficiënter worden getrimd.

De Philips Serie 7000 HC7650/15 heeft een krachtige batterij die binnen 1 uur is opgeladen. Deze batterij zorgt er ook voor dat je het apparaat 90 minuten lang zonder snoer kunt gebruiken. De mesjes zijn zelf slijpend en gemaakt van roestvast staal. Je kunt de tondeuse in z’n geheel afspoelen onder de kraan. Hoe fijn is dat!

Pluspunten
 • Tondeuse met 28 lengte-instellingen
 • Trim-n-Flow en DualCut technologieën
 • 100% afspoelbaar onder de kraan
 • Een krachtige accu: binnen 1 uur opgeladen
 • 2 jaar garantie
Minpunten
 • Niet te gebruiken tijdens het opladen

De Philips Serie 7000 HC7650/15 is verkrijgbaar bij:

4. Moser 1400 Silver Tondeuse – Beste snoertondeuse

Moser 1400 Silver Tondeuse
Bekijk tondeuse

In de wereld van professioneel haarstylingapparatuur is het merk Moser geen onbekende meer. Hoewel het in 1996 is overgenomen door Wahl (ook in onze top 5), levert het nog steeds producten van topkwaliteit. Zo ook de Moser 1400 Silver Tondeuse! Deze tondeuse gebruik je altijd met een snoer. Deze is 2 meter lang, waardoor je aardig wat bewegingsvrijheid hebt. Hierdoor hoef je het ook nooit op te laden. Je kunt dus altijd direct beginnen met trimmen! Het is trouwens een USB-lader. Wel zo handig om te weten.

Aan de zijkant kun je een hendel vinden, waarmee je de kniplengte bepaalt. De lengte varieert van 4 tot 18 millimeter. Elke lengte-instelling verschilt 0,5 millimeter met elkaar. Als je de lengte hebt gekozen, kun je de mesjes vergrendelen. Zo weet je zeker dat je het haar continue op dezelfde lengte scheert. Alles voor een strak en gelijkmatig kapsel!

De mesjes zijn niet zelf slijpend maar wel gemaakt van roestvaststaal. Erg stevig materiaal! De Moser 1400 Silver Tondeuse wordt geleverd met een reinigingsborstel, onderhoudsolie en snijmesbeschermer. Deze accessoires zorgen ervoor dat je lang gebruik kan maken van dit mooie apparaat. Daarnaast heb je ook een garantie van 2 jaar. Dat is altijd handig om te hebben!

Pluspunten
 • De opzetkam is instelbaar, waardoor je niet met meerdere losse kammen hoeft te werken
 • Extra accessoires voor langere levensduur
 • Fabrieksgarantie van 2 jaar
Minpunten
 • Niet geschikt voor het nat scheren van je haar
 • Alleen te gebruiken met snoer

De Moser 1400 Silver Tondeuse is verkrijgbaar bij:

5. Remington HC5035 Colour Cut – Beste goedkope tondeuse

Remington HC5035 Colour Cut - 16-Delige Tondeuse Set
Bekijk tondeuse

We eindigen onze top 5 met de Remington HC5035 Colour Cut. Hierbij krijg je niet enkel een tondeuse, maar een hele set! In deze set krijg je 9 gekleurde opzetkammen. Het leuke is: deze hebben allemaal een eigen kleur. Door deze kleurcode kun je ze eenvoudig van elkaar onderscheiden en weet je precies welke je nodig hebt. Elke kam is namelijk verantwoordelijk voor een bepaalde lengte of textuur. Door dit grote aantal kun je dus ook allerlei verschillende looks creëren. Ideaal voor het hele gezin. Of als je niet de saaiste bent en zelf allerlei diverse looks wil uitproberen! De lengte-standen op deze kammen variëren van 1,5 tot 25 millimeter. Elke stand heeft een verschil van 3 millimeter.

De set bestaat uit nog meer accessoires. Zo wordt het geleverd met een schaar, stylingkam en nekborstel om achtergebleven haren weg te vegen. Ook is het inclusief onderhoudsborsteltje om de haartjes op de opzetkam te verwijderen. Door de zelf slijpende en roestvast stalen mesjes krijg je altijd een mooi en strak resultaat. Zeg maar gedag tegen je kapper! Je kunt de mesjes ook makkelijk loskoppelen om deze zelf en de tondeuse schoon te maken.

De Remington HC5035 Colour Cut is niet draadloos. Je hebt dus een snoer van 1,8 meter lang die je alleen met een stopcontact kunt gebruiken. Hierdoor hoef je je nooit zorgen te maken of het opgeladen is of niet!

Pluspunten
 • Handige kleurcode om de 9 opzetkammen te onderscheiden
 • Hoge kwaliteit mesjes: zelfslijpend en roestvast staal
 • 3 jaar fabrieksgarantie
Minpunten
 • Alleen met snoer te gebruiken

De Remington HC5035 Colour Cut is verkrijgbaar bij:

Tips voor het kopen van een tondeuse

Nu weet je dus wat voor mooie tondeuses er op de markt te verkrijgen zijn! Elk model met z’n eigen eigenschappen en voordelen. Je kent nu je opties. Maar waar moet je dan op letten als je er eentje gaat kopen? Er zijn verschillende eigenschappen waar je rekening moet houden. Zo is het belangrijk om stil te staan bij de vraag: wel of geen snoer? Als je een exemplaar wilt met veel bewegingsvrijheid, kun je het best voor een draadloze kiezen. Dan hoef je nooit rekening te houden met vervelende draden. Als je voor een draadloos exemplaar gaat, let dan goed op de accuduur. Zo weet je precies hoelang je gebruik kan maken van het product.

Uiteraard moet je ook kijken naar de beschikbare lengte-instellingen. Ga jij altijd voor een bijna kaal kapsel? Dan is een haar tondeuse met minimale lengte van 4 millimeter niet geschikt. Deze lengte is dan te lang. Kijk dus goed naar de instellingen! Een derde eigenschap waar je op moet letten is de beschikbaarheid van extra accessoires. Denk hierbij aan een opberghoes, schaar, nekborstel of onderhoudsolie. Vaak kun je dit vinden in een tondeuse set. Deze accessoires helpen je met het creëren van de mooiste looks en het verlengen van de levensduur. Tot slot is het goed om te controleren voor welk haartype de tondeuse geschikt is. Heb jij wat dikker haar? Dan is het goed om eentje aan te schaffen met een turbo functie.

We willen eindigen met een tip voor onderhoud. Als jij je perfecte tondeuse hebt gekocht, wil je hier uiteraard zo lang mogelijk van kunnen genieten. Het wordt sterk aangeraden om de mesjes met een olie of spray te onderhouden. Zo zorg je voor een maximale levensduur!

Veelgestelde vragen over tondeuses

 • Hoe gebruik je een tondeuse?

  Voordat je de tondeuse gebruikt, is het belangrijk om het haar te wassen. Zo is het makkelijk door te kammen. Afhankelijk van je tondeuse droog je je haar af of niet. Bedek vervolgens de schouders om het haar op te vangen.

  Begin de trimbeurt met de langste opzetkam. Dan kun je daarna bepalen of je het hele haar of delen ervan nog korter wil afscheren. Je kunt het best hierbij tegen de haargroeirichting scheren.

 • Welke tondeuse gebruikt de kapper?

  Dit is afhankelijk van de wensen en voorkeuren van de kapper. Wel bestaan er op de markt tondeuses voor zowel thuis als professioneel gebruik. Dit zijn dan modellen die kappers en barbieren ook kunnen gebruiken.

 • Wat kost een kappers tondeuse?

  Prijzen van een kappers tondeuse kunnen enorm verschillen. Zo heb je modellen die al beginnen bij een paar tientjes, maar zijn er ook exemplaren die meer dan €100 kosten.

 • Wat is het verschil tussen een tondeuse en een scheerapparaat?

  Over het algemeen doen een tondeuse en een scheerapparaat hetzelfde: het scheren van je (hoofd)haar. Maar over het algemeen hebben tondeuses meer mogelijkheden op het gebied van lengte. Deze lengte-instellingen ontbreken vaak bij een scheerapparaat.

 • Plaats een reactie