De 5 beste wasmachines van 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine? De keuze kan erom moeilijk zijn omdat het aanbod groot is. Waar moet je op letten bij het kopen van een wasmachine? Dit is een belangrijke vraag bij het kopen van een wasmachine. Wij gaan je daarbij helpen in onderstaand artikel.

Wij hebben voor jou een aantal wasmachines getest. We hebben op veel verschillende functies gelet en op het gebruiksgemak en de duurzaamheid van een wasmachine. Hieronder hebben wij een lijstje samengesteld wat volgens ons de vijf beste wasmachines zijn.

Merk
Model
1
Miele WER875WPS wasmachine
Miele
WER875WPS
2
Asko W2086C.W/3 wasmachine
Asko
W2086C.W/3
3
AEG LR9HAMBURG wasmachine
AEG
LR9HAMBURG
4
Siemens WG56B2A5NL wasmachine
Siemens
WG56B2A5NL
5
Bosch WGG04409NL Exclusiv wasmachine
Bosch
WGG04409NL Exclusiv

Dit zijn ze, de 5 beste wasmachines van 2024

1. Miele WER875WPS – Beste wasmachine met automatische wasmiddel dosering

Miele WER875WPS wasmachine
Bekijk wasmachine

Volgens ons is de Miele WER875WPS op dit moment de beste wasmachine op de markt. Bij het testen hebben we eerst naar het uiterlijk gekeken van de wasmachine. De wasmachine ziet er stevig uit en beschikt over touchscreen knoppen. De knoppen reageren goed en het menu is heel duidelijk. De wasmachine heeft een RVS kuip wat een groot pluspunt is. Hierdoor gaat je wasmachine een stuk langer mee dan wasmachines met een plastic kuip. Ook blijft er veel minder vuil achter in een RVS kuip.

De wasmachine heeft een vulgewicht van 9kg dit was voor ons meer dan voldoende ruimte voor al ons wasgoed. Wij vinden het een groot pluspunt dat we hierdoor minder vaak hoeven te wassen en in een keer een grote hoeveelheid kunnen wassen.

De wasmachine heeft een toerental van 1600 toeren. Hierdoor centrifugeert de wasmachine al goed, waardoor je was er een stuk droger uitkomt. We hebben de was daarna in de droger gedaan en onze droger had een veel kortere droogtijd nodig, waardoor ik meer energie heb kunnen besparen. Dit maakt de Miele WER875WPS een extra duurzame wasmachine.

Het was de eerste keer dat we gebruik maakte van het TwinDos systeem. De installatie is erg makkelijk. Je schuift de cassettes onderin de wasmachine en kunt met de bedieningsknoppen de wasmachine instellen. Doordat de wasmachine zelf de juiste hoeveelheid wasmiddel kiest is dit beter voor je kleding, er blijft geen actieve zeep achter in je kleding en er komt ook geen actieve zeep in het riool. Ook is het hierdoor net zo duur of zelfs goedkoper wassen dan met gewoon wasmiddel. We moesten er wel even aan wennen dat de was niet een extreme geur had toen je de was eruit haalde, maar je kon duidelijk zien en ruiken dat de was enorm fris is geworden.

Omdat het een krachtige wasmachine is waren we in het begin een beetje bang voor het geluid, maar dit viel reuze mee. De wasmachine staat bij ons in de bijkeuken, maar ik hoorde hem bijna niet toen ik binnen zat.

Ook hebben we gebruik gemaakt van de mobiele start. Wij vonden het lastig om de app te installeren, maar toen hij eenmaal geïnstalleerd was ging het super makkelijk. Je kunt de wasmachine op afstand starten en ook krijg je een melding als de wasmachine klaar is. Je kunt ook je droger eraan koppelen en zo staat de droger meteen ingesteld op het juiste programma.

De wasmachine beschikt ook over een aquastop, hierdoor hoef je niet bang te zijn voor lekkages.

Kenmerken van de Miele WER875WPS

Wasprogramma's
Geluidsniveau
Gebruiksgemak
Prijs
Pluspunten
 • RVS kuip
 • Dosering van wasmiddel
 • Toerental van 1600 toeren
 • Duurzaam
 • Te bedienen met je moebiel
Minpunten
 • Prijzig

De Miele WER875WPS is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Energieklasse
A
Vulgewicht
9 kg
Toerental
1600
Uitgestelde start functie
Ja
Aquastop
Ja
Trommelverlichting
Ja
Slimme wasmachine
Ja
Soort bediening
Touch
Materiaal trommel
Roestvrijstaal
Kuip materiaal
Roestvrijstaal

2. Asko W2086C.W/3 – Best wasmaschine voor houten vloeren

Asko W2086C.W/3 wasmachine
Bekijk wasmachine

Ook hebben we de Asko W2086C.W/3 voor jullie getest. De wasmachine heeft een luxe uitstraling. De Asko W2086C.W/3 is een witte variant, maar je hebt ook Asko wasmachines die verkrijgbaar zijn in een RVS variant, dit vinden wij persoonlijk nog mooier en maakt de wasmachine ook uniek.

Toen wij de wasmachine opende zagen wij een RVS trommel. Dit is een heel groot pluspunt voor een wasmachine. Er is ook geen rubberen rand aanwezig waar vuil in achter kan blijven. De opening is ook groter dan bij andere wasmachines. Het was hierdoor heel makkelijk om de was in en uit de machine te halen.

Met 8 kg vulgewicht is de Asko wasmachine net iets kleiner dan de Miele wasmachine die op nummer 1 staat, maar alsnog is de trommel ruim voldoende voor grote hoeveelheden was.

De wasmachine is de beste wasmachine voor houten vloeren, omdat de wasmachine geen contactgeluid heeft door 4 dempers en 4 veren waarin de trommel hangt hierdoor zal de wasmachine rustig op de vloer blijven staan en is hierdoor zeer geschikt voor houten ondervloeren. Dit was ook duidelijk te merken toen wij de wasmachine gingen gebruiken. Hij maakt heel weinig geluid en trilt ook niet.

De bedieningsknoppen van de wasmachine zijn simpel. Dit vonden wij een groot pluspunt. Het is duidelijk en makkelijk te bedienen voor iedereen.

De wasmachine beschikt over een motor zonder koolstofborstels. Dit is een groot pluspunt. Een motor zonder koolstofborstel heeft geen onderhoud, is stiller en energiezuiniger. Dit en het hebben van geen contactgeluid, maar de Asko W2086C.W/3 wasmachine de stilste wasmachine uit ons lijstje.

Wij waren ook heel benieuwd naar het kreukvrije programma en hebben daarom de wasmachine als eerst uitgetest met een aantal blouses erin. Toen de was klaar was hebben we de blouses netjes aan het wasrek gehangen. Toen ze droog waren hebben we de blouses nog wel moeten strijken, maar het ging wel een stuk makkelijker. Dus we merkte wel duidelijk verschil met dit wasprogramma.

Kenmerken van de Asko W2086C.W/3

Wasprogramma's
Geluidsniveau
Gebruiksgemak
Prijs
Pluspunten
 • Energiezuinig
 • 1600 toeren
 • Motor zonder koolborstels
 • Rvs trommel en rvs kuip
 • Luxe uitstraling
Minpunten
 • Geen verlichting in de trommel

De Asko W2086C.W/3 is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Energieklasse
A
Vulgewicht
8 kg
Toerental
1600
Uitgestelde start functie
Ja
Aquastop
Ja
Trommelverlichting
Nee
Slimme wasmachine
Nee
Soort bediening
Knoppen, Draaiknop
Materiaal trommel
Roestvrijstaal
Kuip materiaal
Roestvrijstaal

3. AEG LR9HAMBURG – Beste prijs/kwaliteit wasmachine

AEG LR9HAMBURG wasmachine
Bekijk wasmachine

Toen wij de AEG LR9HAMBURG gingen uittesten viel ons meteen op dat het een wasmachine is met heel veel verschillende wasprogramma’s. Het is een mooie wasmachine met de touchscreen bediening en de zwarte band aan de bovenkant.

Wij hadden wel even tijd nodig om ons erin te verdiepen wat welke functies precies inhouden, maar de uitleg was duidelijk dus daardoor konden wij al vrij snel aan de slag met wassen.

De wasmachine heeft een vulgewicht van 10 kg. Als je het deurtje van de wasmachine opent zie je meteen dat je enorm veel ruimte hebt in de wasmachine en wij vonden het lampje aan de binnenkant een enorm pluspunt.

Wij waren vooral benieuwd naar het stoomprogramma van de wasmachine. Dus hebben we onze blouses weer uit de kast gehaald om deze als eerst te gaan stomen. We hebben ze een kort opfrisbeurtje gegeven met de stoom en hoefde ze daarna nog maar een heel klein beetje te strijken. Dit was top.

De wasmachine beschikt over veel verschillende wasprogramma’s en ook over en aantal programma’s die snel klaar zijn. Dit vinden wij ook een enorm groot pluspunt.

Ook hebben we zout toegevoegd aan de wasmachine. Hierdoor krijg je zachter water en dit zorgt ervoor dat je schonere kleding krijgt die en behoudt de kleuren van de kleding beter.

We hebben ervoor gekozen op de AEG LR9HAMBURG als beste prijs/kwaliteit wasmachine in ons lijstje te zetten, omdat je ontzettend veel functies en kwaliteit krijgt voor de prijs die je betaald. Ook krijg je 5 jaar garantie op de machine, dit wil natuurlijk al wel zeggen dat het een kwalitatieve wasmachine is.

Kenmerken van de AEG LR9HAMBURG

Wasprogramma's
Geluidsniveau
Gebruiksgemak
Prijs
Pluspunten
 • Motor zonder koolborstels
 • Trommel van roestvrij staal
 • Absolutecare® met softwater technologie
 • Stoomprogramma
 • Korte wasprogramma's
 • Verlichting in de trommel
 • Volledige waterbeveiliging
Minpunten
 • Door de vele functies in het begin een beetje zoeken

De AEG LR9HAMBURG is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Energieklasse
A
Vulgewicht
10 kg
Toerental
1600
Uitgestelde start functie
Ja
Aquastop
Ja
Trommelverlichting
Ja
Slimme wasmachine
Ja
Soort bediening
Knoppen, Draaiknop, Touch
Materiaal trommel
Roestvrij staal
Kuip materiaal
Carboran

4. Siemens WG56B2A5NL – Beste intelligente wasmachine

Siemens WG56B2A5NL wasmachine
Bekijk wasmachine

Ook de Siemens WG56B2A5NL hebben wij voor jullie getest. Het is een mooie wasmachine om te zien. Het grote display met touchscreen ziet er chique uit. De wasmachine heeft ontzettend veel functies dus wij hadden wel even de tijd nodig om mee alles uit te zoeken.

Je kunt de wasmachine makkelijk bedienen met de telefoon. Dit was eenvoudig. Je download de app en het koppelen ging heel makkelijk bij ons. Je kunt de wasmachine ook makkelijk bedienen met de app. Wij vonden het handig dat je op een werkdag de was alvast in de machine kan doen en als je bijna klaar bent met werken zetten wij hem aan en dan is de was klaar als je thuis bent.

Ook is het makkelijk dat je de wasmachine en wasverzachter al kunt vullen met wasmiddel en dat de wasmachine zelf pakt wat hij nodig heeft. Je kunt ook je wasmiddel scannen met de app en dan nog beter inspelen op je was die je hebt. Dit vonden wij een beetje omslachtig en te veel werk. Wij hebben daar dus verder geen gebruik meer van gemaakt.

De wasmachine heeft veel korte programma’s waarbij je was toch goed schoon wordt. Dit vinden wij erg prettig. Ook de stoomfunctie is een handige functie die op de wasmachine zit.

De wasmachine heeft ook een volledige waterbeveiliging. Hierdoor hoef je dus nooit bang te zijn voor lekkages.

Kenmerken van de Siemens WG56B2A5NL

Wasprogramma's
Geluidsniveau
Gebruiksgemak
Prijs
Pluspunten
 • Veel verschillende korte wasprogramma's
 • Eevoudig te bedienen met de app
 • Automatisch doseren van wasmiddel en wasverzachter
 • 10 kg vulgewicht
 • 1600 toeren
Minpunten
 • RVS trommel maar kunstof kuip

De Siemens WG56B2A5NL is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Energieklasse
A
Vulgewicht
10 kg
Toerental
1600
Uitgestelde start functie
Ja
Aquastop
Ja
Trommelverlichting
Ja
Slimme wasmachine
Ja
Soort bediening
Knoppen, Draaiknop, Touch
Materiaal trommel
Roestvrij staal
Kuip materiaal
Kunststof

5. Bosch WGG04409NL Exclusiv – Beste goedkope wasmachine

Bosch WGG04409NL Exclusiv wasmachine
Bekijk wasmachine

De Bosch WGG04409NL Exclusiv verdient na onze test ook een plekje in het top 5 lijstje. De machine is misschien niet zo goed als de andere wasmachines in het lijstje, maar door de functies die je krijgt voor de aantrekkelijke prijs verdient hij wel een plekje in het top 5 lijstje.

De machine heeft een simpel en rustige uitstraling. Hij heeft veel verschillende wasprogramma’s en een mooi touchscreen display. Het display is makkelijk af te lezen en wij konden de wasmachine dus ook meteen gaan gebruiken.

De wasmachine heeft een trommel van 9kg dit was ruim voldoende voor onze was. Ook beschikt de wasmachine over een toerental van 1400 toeren. Dit maakt de was al redelijk droog als het uit de machine komt.

Wat wij een groot pluspunt vinden is het allergiePlus programma. Dit programma is speciaal ontwikkeld voor allergieën of een gevoelige huid. Aangezien ik zelf een gevoelige huid heb vond ik dit een groot pluspunt. Ook een pluspunt is het vlekkenprogramma wat toepasbaar is op ieder standaard programma. We hadden een broek met grasvlekken erin en toen we die met het speciale programma hadden gewassen zag de broek er een heel stuk beter uit.

Een groot nadeel vinden wij wel dat de machine wel een een RVS trommel heeft, maar een kunststof kuip. Hierdoor heb je eerder kans op vieze geurtjes en zal de wasmachine waarschijnlijk ook minder lang mee gaan.

Kenmerken van de Bosch WGG04409NL Exclusiv

Wasprogramma's
Geluidsniveau
Gebruiksgemak
Prijs
Pluspunten
 • Veel verschillende wasprogramma's
 • Aantrekkelijke prijs
 • Energielabel A
 • Motor zonder koolborstels
Minpunten
 • Kunstof kuip

De Bosch WGG04409NL Exclusiv is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Energieklasse
A
Vulgewicht
9 kg
Toerental
1400
Uitgestelde start functie
Ja
Aquastop
Ja
Trommelverlichting
Nee
Slimme wasmachine
Nee
Soort bediening
Draaiknop, Touch
Materiaal trommel
Roestvrij staal
Kuip materiaal
Kunststof

Waar moet je op letten als je een wasmachine gaat kopen?

Bij de aankoop van een (nieuwe) wasmachine is het handig om eerst voor jezelf op een rij te zetten welke eigenschappen van een wasmachine voor jou belangrijk zijn. Vind je energiezuinige wasmachines belangrijk? Vind je de maximale inhoud van de wastrommel belangrijk en/of heb je bijvoorbeeld meer baat bij specifieke programma’s van een wasmachine? Ga je voor een redelijk goed merk of ga je voor een nog beter merk, maar betaal je hier wel iets meer voor? Het is belangrijk om de wasmachine af te stemmen op jouw huishouden. Op die manier heb je er het meest plezier van.

Toerental

Het is belangrijk om te kijken naar het toerental van de centrifuge van een wasmachine. Kijk naar een machine met een minimale toerental van 1400 toeren. Nog beter is een machine met 1600 toeren. Hoe meer toeren hoe droger de was uit de wasmachine komt en hoe minder energie ook je droger verbruikt voor het drogen van je kleding.

Materiaal van de kuip

Het materiaal van de kuip is een van de belangrijkste punten om op de letten. Een machine met een roestvrijstalen kuip gaat een stuk langer mee dan een kunststof kuip die goedkopere machines vaak hebben. Ook gaat een kunststof kuip vaak eerder ruiken, omdat hier geurtjes in achterblijven. Dit is bij een RVS kuip niet het geval. De garantieperiode van wasmachines met een roestvrijstalen kuip is vaak ook langer dan die van wasmachines met een kunststof kuip.

Energielabel

Tegenwoordig zijn alle wasmachines voorzien van een energielabel. Door dit label kun je direct zien hoe energiezuinig de wasmachine is. Wanneer een wasmachine super zuinig is betekent dit niet alleen een voordeel voor jouw portemonnee, maar ook een voordeel voor het milieu. Wanneer een wasmachine met het energielabel A+++ aanschaft, ben je zeker ook goed bezig voor het milieu. Een win-win-situatie.

Trommelgrootte

De meeste wasmachines kunnen 7 tot 9 kilo was kwijt in hun trommel. Dit is een behoorlijke hoeveelheid, maar wanneer je een groot huishouden hebt is het misschien fijner om een nog grotere wastrommel te hebben zodat je meer kledingstukken tegelijk kan wassen en dus ook minder wasjes hoeft te draaien. Wanneer de trommelinhoud voor jou belangrijk is, vergeet hier dan niet naar te kijken of informeren.

Wasprogramma’s

Het aantal specifieke wasprogramma’s van een wasmachine kan ook een belangrijke eigenschap voor jouw nieuwe wasmachine zijn. De meeste machines hebben standaard programma’s, maar wanneer jouw zoon of dochter op voetbal zit en er regelmatig een tas met alle tenues mee naar huis komt, is het zeker fijn om een wasmachine te hebben die een goed sportprogramma heeft.

Wanneer je de voor jou belangrijke eigenschappen op een rij hebt gezet, kun je wasmachines op een rij gaan zetten. Welke vallen af en welke blijven er over? De wasmachines die over blijven kun je met elkaar gaan vergelijken. Dit kun je online doen, maar je kunt ook naar een winkel gaan waar men je persoonlijk kan adviseren. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Wat zijn de voor- en nadelen? Vergelijk de geteste wasmachines met elkaar en neem daar ook de tijd voor.

Heb je de juiste wasmachine voor jou gevonden? Dan is het nu tijd om op de échte details te letten. Denk er goed over na waar de wasmachine komt te staan. Gaat de deur van de wasmachine naar de juiste kant open? Dit zijn aandachtspunten waar je niet zo snel aan denkt, maar wat wel fijn is om over nagedacht te hebben om het gebruik van de wasmachine zo makkelijk mogelijk te maken. Bij de meeste wasmachines kan je de richting van de deur aanpassen of vooraf kiezen. Daarnaast vind je het misschien handig om de wasmachine op afstand te kunnen bedienen, zodat je de was meteen op kunt hangen of in de droger kunt stoppen

Wasmachines zijn vaak in de aanbieding

Als je op zoek bent naar een nieuwe wasmachine, dan is het handig om de aanbiedingen van verschillende witgoed winkels en webshops goed in de gaten te houden. Regelmatig hebben deze winkels of webshops een wasmachine aanbieding en dat kan jou vele euro’s schelen in je portemonnee. En dat is fijn, want een goede wasmachine kan prijzig zijn.

Ben je van plan om een wasmachine te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over wasmachines? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over wasmachines zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een wasmachine en vind je dat jouw wasmachine getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw wasmachine makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over wasmachines

 • Wat is het beste wasmiddel voor je wasmachine?

  Poeder is beter dan vloeibaar, en als je met vloeibaar wasmiddel wast, moet je op hogere temperaturen wassen, zodat de zeep goed oplost.

 • Hoe lang gaat een wasmachine mee?

  Het antwoord op deze vraag hangt samen met de vraag ‘Hoe vaak draai je gemiddeld per week een was?’. Wanneer je vijf of meer wasjes per week draait, toont een wasmachine eerder slijtage dan wanneer je één of twee wasjes per week draait. Gemiddeld genomen gaat een wasmachine ongeveer 10 tot 20 jaar mee, zo’n 1700 wasbeurten gemiddeld genomen. Houd er wel rekening mee dat er in de tussentijd defecten kunnen ontstaan waardoor er wellicht een monteur moet worden ingeschakeld. In veel gevallen is een wasmachine nog te repareren en kun je nog een tijdje van je wasmachine gebruik maken.

  Om defecten aan de wasmachine te voorkomen, is het erg belangrijk om een wasmachine goed te onderhouden. Wat kun je doen aan onderhoud van je wasmachine?

  Pas op voor kalkaanslag

  Kalkaanslag kan ervoor zorgen dat je wasmachine kapot gaat. Kalk ontstaat door het kalk in het kraanwater. Wanneer dit in aanraking komt met hoge temperaturen kan er kalkvorming ontstaan. Het is daarom van belang dat je de hardheid van het water in jouw woonplaats controleert. Is er veel kalk aanwezig in het kraanwater in jouw woonplaats, doe dan wat meer wasmiddel bij je was. In wasmiddel is namelijk al een kleine hoeveelheid antikalkmiddel toegevoegd, zodat de kans op kalkaanslag wordt verminderd. Daarnaast is het belangrijk om je was op lage temperaturen te wassen.

  Controleer de trommel op roestvlekken

  Roestvlekken in de wastrommel is een vervelend probleem. Ten eerste is het niet goed voor de wasmachine, maar het brengt ook een ander ongemak met zich mee: roest kan ook in kleding terecht komen en dat zorgt voor vervelende vlekken. Daarom is het belangrijk om de wastrommel regelmatig te controleren op roestvlekken. Kom je een roestvlek tegen? Verwijder dit dan met een schoonmaakmiddel voor roestvrijstaal. Let op dat er geen chloor in dit schoonmaakmiddel zit en laat voor de zekerheid je wasmachine draaien zonder was.

  Voorkom verstopping

  Na een aantal maanden heeft er zich al behoorlijk wat rommel opgehoopt in jouw wasmachine. Zorg er daarom voor dat je jouw wasmachine daar regelmatig op controleert om verstopping te voorkomen. Je kunt hiervoor het pluizenfilter schoonmaken, het zeefje in de watertoevoer, maar check ook zeker alle kledingstukken op voorwerpen die niet in een wasmachine thuis horen. In de handleiding van de wasmachine staat waar het pluizenfilter en het zeefje voor de watertoevoer zich bevindt.

 • Wat is het beste merk wasmachine?

  Op het gebied van wasmachine zijn er een aantal fabrikanten die met kop en schouders boven de concurrentie uitsteken. Miele is hierin de absolute koploper, maar zijn ook de duurste wasmachine die je kunt kopen. Desalniettemin is het een investering voor een langere periode, want een Miele wasmachine gaat gemiddeld 20 jaar mee. Andere koplopers zijn Bosch, Siemens en AEG. Die eveneens goede en betaalbare wasmachines fabriceren.

 • Hoeveel kost een goede wasmachine?

  Een goede wasmachine kost gemiddeld tussen de € 800,- en € 1000,- euro. Afhankelijk van de wensen en benodigdheden kan de aanschafprijs van een wasmachine hoger of lager uitvallen. Wasmachines met minder functies, vulgewicht en vermogen zijn in de basis goedkoper, maar minder geschikt voor grote huishoudens. Duurdere machines bieden vaak meer functies, wasprogramma’s en meer vulgewicht en zijn ook energiezuiniger.

 • Wat is de beste wasmachine voor 2 personen?

  De beste wasmachine voor 2 personen is een wasmachine met een energielabel A, A+, A++ en een vulgewicht van maximaal 7kg. De Samsung WW70TA049TE is een degelijke wasmachine die rond de € 450,- kost en een maximaal vulgewicht van 7kg heeft. De wasmachine heeft verschillende voorgeprogrammeerde wasprogramma’s en draait op maximaal 1400 toeren per minuut. Daarnaast produceert de wasmachine een maximaal geluid van 72 dB.

 • Welke wasmachine voor een gezin?

  Een gezin heeft het meeste baat bij een wasmachine met een vulgewicht van 9kg of meer. Een groot huishouden draait immers meerdere wassen per week of zelfs per dag. Afhankelijk van hoe groot het gezin is en hoeveel wasgoed er dagelijks is.

 • Wat is de grootste wasmachine?

  Een grote wasmachine is een machine met een vulgewicht van 10kg of meer en wordt doorgaans gekocht door grote huishoudens met meerdere personen.

Zo hebben we de wasmachines in dit artikel getest.

Tijdens het testen van de wasmachines zijn er een aantal punten waar wij extra op gelet hebben. We hebben gekeken naar de capaciteit van de wasmachine. Dit is natuurlijk wel voor iedereen persoonlijk. Bedenk daarom goed voordat je een wasmachine gaat kopen of de wasmachine beschikt over voldoende capaciteit voor de grootte van je huishouden en de hoeveelheid wasgoed die je normaal gesproken wast. Een te kleine capaciteit kan resulteren in overvolle ladingen, terwijl een te grote capaciteit mogelijk onnodig water en energie verbruikt voor kleine ladingen. Ook hebben we gekeken naar het energielabel van de wasmachine en op de energie-efficiëntieklasse. Een wasmachine met een hogere energie-efficiëntieklasse verbruikt minder water en energie, wat resulteert in lagere operationele kosten en een lagere milieu-impact. Een ander puntje waar we op gelet hebben is het waterverbruik van de wasmachine. Een wasmachine met een lager waterverbruik kan helpen om water te besparen zonder in te leveren op de wasprestaties. We hebben ook gekeken naar de beschikbare wasprogramma’s en of de wasmachine programma’s biedt die je nodig hebt voor verschillende soorten kleding en stoffen. We hebben ook gekeken naar extra functies zoals snelle wasprogramma’s, eco-programma’s en speciale programma’s voor delicate kledingstukken. Daarnaast hebben we ook gekeken naar de maximale centrifugesnelheid van de wasmachine. Een hogere centrifugesnelheid zorgt voor beter uitgeknepen wasgoed, waardoor de droogtijd verkort wordt en je energie bespaart bij het gebruik van een wasdroger. Het geluidsniveau van de wasmachine tijdens het wassen en centrifugeren hebben we ook getest. Een stille wasmachine is vooral belangrijk als de wasruimte grenst aan leefruimtes of als je de wasmachine ‘s nachts wilt laten draaien. Ook hebben we de gebruiksvriendelijkheid van de wasmachines getest, inclusief het bedieningspaneel, de deuropening en het laden en lossen van de was. En als laatste hebben we natuurlijk ook nog gekeken naar de prijs-kwaliteitverhouding.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie