De 5 beste powerbanks van 2021

Ben je voor je werk veel onderweg, ga je binnenkort backpacken, heb je een festivalweekend of vind je het gewoon een fijn idee om overal jouw smartphone op te kunnen laden zonder stopcontact? Dan is een powerbank de perfecte oplossing! Met een powerbank kun je altijd en overal jouw smartphone, tablet en soms zelfs jouw laptop opladen zonder tussenkomst van een stopcontact. Zo ben je altijd verzekerd van een volle batterij en kom je dus niet voor verrassingen te staan. De opties in powerbanks zijn eindeloos. Zo heb je een powerbank die gemakkelijk in je broekzak past, een powerbank die opgeladen kan worden door middel van zonne-energie, een powerbank die meerdere apparaten tegelijk kan opladen en zelfs een powerbank die jouw auto weer aan de praat krijgt als de accu leeg is. Het hebben van een powerbank is dus bijna onmisbaar. Welke powerbank kun je het beste kopen? Wat is een goede powerbank? En waar moet je op letten bij de aankoop van een powerbank? Deze vragen beantwoorden we graag. Om uit te zoeken welke powerbanks het best zijn, hebben we een test gehouden onder de nieuwste powerbanks en de vijf beste powerbanks delen we graag met je. Lees gauw verder!

Merk
Model
1
Xtorm XB3 Series - Voyager Powerbank
Xtorm
2XB3 Voyager
2
ADATA P12500D Powerbank
Adata
P12500D
Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.
3
Goal Zero Nomad 7 Plus Solar Panel
Goal Zero
Nomad 7 Plus Solar Panel
4
ANKER POWERCORE SPEED 20100 PD powerbank
Anker
PowerCore speed powerbank
5
Samsung Wireless Powerbank
Samsung
Wireless Powerbank

Dit zijn ze, de 5 beste powerbanks van 2021

1. Xtorm 2XB3 Voyager – USB-c powerbank

Xtorm XB3 Series - Voyager Powerbank
Bekijk powerbank

De Xtorm XB3 Series – Voyager Powerbank onderdeel van de XB3 series. De powerbanks in deze serie staan bekend om de ultieme mobiele opladers voor mobiel, tablet en zelfs laptop. Door deze powerbank ben jij altijd en overal met elk mobiel apparaat voorzien van genoeg batterij. Zo hoef je je nooit zorgen te maken om je batterij en kom je nooit voor verrassingen te staan. De powerbank is door middel van Quick Charge compleet opgeladen binnen 3,5 uur en door de hoge 60W output van de powerbank is je mobiele apparatuur binnen no-time opgeladen. Via de USB-C Power delivery laad je eenvoudig je laptop met USB-C aansluiting op. Met een volledig opgeladen Xtorm XB3 Voyager Powerbank 26.000 mAh laad je tot wel acht keer je smartphone op.

De powerbank is voorzien van een rubberen afwerking waardoor de powerbank niet snel beschadigd maar ook de andere spullen in je tas niet. Daarnaast bevinden zich twee geïntegreerde USB-C naar USB-C kabels in het apparaat. Zo hoef je nooit op zoek naar de oplaadkabels. Er zitten vier USB-poorten in de powerbank waardoor je meerdere apparaten tegelijk kunt opladen.

De powerbank weegt 520 gram en is 179 x 92 x 23 mm (L x B x H). Je kunt het apparaat dus gemakkelijk vervoeren in je tas. Het neemt niet veel ruimte in beslag. De powerbank is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

Pluspunten
 • Meerdere apparaten tegelijk opladen
 • Geïntegreerde kabels
 • Kan ook je laptop opladen
Minpunten
 • Voor het opladen van Apple producten heb je een USB-C naar Lightning kabel nodig

De Xtorm 2XB3 Voyager is verkrijgbaar bij:

2. Adata P12500D – Kleine powerbank

ADATA P12500D Powerbank
Bekijk powerbank

De Adata P12500D powerbank is een powerbank op broekzakformaat. Je neemt deze powerbank eenvoudig mee in je broekzak wanneer je smartphone leeg is en je continu jouw smartphone nodig hebt en dus niet verbonden kunt zijn met een stopcontact. Met deze kleine powerbank kun je twee apparaten tegelijk voorzien van stroom. Door de digitale display van de powerbank kun je precies zien hoeveel vermogen het apparaatje nog heeft en wordt de batterijlading geschat tot 100. Ideaal!

De Adata P12500D powerbank heeft genoeg vermogen om een gemiddelde smartphone ongeveer vier keer op te laden of een tablet in één keer op te laden. De powerbank is onder andere bestand tegen brand, schokken, stoten en kan daarmee jouw veiligheid garanderen.

De powerbank weegt 295 gram en is 141 x 63,5 x 22,5 mm (L x B x H). Het apparaat heeft een capaciteit van 12500 mAh en is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

Pluspunten
 • Broekzakformaat powerbank
 • Digitaal display met lading
 • Twee apparaten tegelijk opladen
Minpunten
 • Kan geen laptop opladen

De Adata P12500D is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

3. Goal Zero Nomad 7 Plus Solar Panel – Solar powerbank

Goal Zero Nomad 7 Plus Solar Panel
Bekijk powerbank

De Goal Zero Nomad 7 Plus Solar Panel, de naam zegt het al, is een solar powerbank. Dat wil zeggen dat het een powerbank is die werkt op zonne-energie. Dat maakt de powerbank ideaal om mee te nemen op jouw reis. Omdat de powerbank maximaal 7 Watt levert, is het alleen geschikt om kleine apparaten zoals een smartphone te voorzien van batterij. De powerbank neem je makkelijk mee vanwege zijn lichte en dunne formaat. Je kunt de powerbank in verschillende hoeken zetten, zodat je het juiste zonlicht kunt opvangen. Door een ingebouwde indicator kun je de intensiteit van de zonnestralen aflezen, waardoor je precies weet in welke hoek de powerbank de meeste zonne-energie opvangt.

Door de Solar Intensity Indicator wordt door middel van 4 LED-lampjes aangegeven hoe goed het mobiele apparaat zal worden opgeladen. De powerbank houdt geen lading vast en produceert alleen stroom wanneer het wordt blootgesteld aan zonlicht. De solar powerbank is bestemd voor verschillende weersomstandigheden, maar doet het natuurlijk het best wanneer het direct in contact komt met zonnestralen. De solar powerbank weegt 485 gram en is 220 x 330 x 2 mm (L x B x H).

Pluspunten
 • Werkt op zonne-energie
 • Ideaal voor trektochten zonder stopcontacten
 • Opvouwbaar
Minpunten
 • Laadt alleen op via zonne-energie
 • Houdt geen lading vast, daar is een losse powerbank voor nodig

De Goal Zero Nomad 7 Plus Solar Panel is verkrijgbaar bij:

4. Anker PowerCore speed powerbank – Zware powerbank

ANKER POWERCORE SPEED 20100 PD powerbank
Bekijk powerbank

De Anker PowerCore speed powerbank zorgt met 20.000 mAh dat jij je smartphone tot wel zes keer opnieuw op kunt laden. Daarnaast kun je met deze powerbank dankzij de stroomsterkte van 4,8 ampère ook tablets en laptops opladen. Over lege batterijen hoef jij je dus totaal geen zorgen te maken! Door de Quick Charge-functie zijn jouw mobiele apparaten in no-time opgeladen. De powerbank heeft twee aansluitingen. Dit maakt het mogelijk twee apparaten tegelijk op te laden.

De ingebouwde led lampjes geven precies aan hoeveel stroom er nog in de powerbank zit. Wanneer de powerbank leeg is, laad je het apparaat op met de meegeleverde micro usb-kabel.

De powerbank weegt 356 gram en is 166 x 58 x 22 mm (L x B x H). Het apparaat heeft een capaciteit van 20.000 mAh en is alleen verkrijgbaar in de kleur zwart.

Pluspunten
 • Opladen van smartphone, tablet en laptop
 • Tot zes keer opladen
 • Quick Charge-functie
Minpunten
 • Oplaadtijd van de powerbank is lang door het hoge vermogen

De Anker PowerCore speed powerbank is verkrijgbaar bij:

5. Samsung Wireless Powerbank – Draadloze powerbank

Samsung Wireless Powerbank
Bekijk powerbank

De Samsung Wireless Powerbank USB-C powerbank beschikt met een capaciteit van 10.000 mAh over veel vermogen. Wat deze powerbank zo bijzonder maakt is dat het jouw mobiele apparaten draadloos oplaadt. De powerbank beschikt over de zogenoemde Qi-functie wat draadloos opladen mogelijk maakt. Je hoeft jouw smartphone alleen maar op de powerbank te leggen en het laadt al op. Beschik je ook over de Samsung Galaxy Buds? Deze zijn ook draadloos op te laden via de powerbank. Ideaal!

Door de OCP-functie wordt jouw smartphone veilig opgeladen. Sommige powerbanks kunnen namelijk zorgen voor overstroom wat schade veroorzaakt aan jouw mobiele apparaat. De powerbank beschikt over de Quick Charge-functie waardoor je extra snel kan opladen. Met de Wireless Powerbank van Samsung laadt je twee apparaten tegelijk op. Het enige nadeel is dat je niet twee apparaten tegelijk kunt aansluiten op de Quick Charge. Je laadt een gemiddelde smartphone maximaal 3 keer op.

De powerbank weegt 234 gram en heeft de volgende afmetingen: 150 x 70 x 20 mm (L x B x H). Naast de zilveren variant is de powerbank ook verkrijgbaar in de kleur roze.

Pluspunten
 • Moderne uitstraling
 • Meerdere apparaten tegelijk opladen
 • OCP-functie zorgt voor veilig opladen
 • Is draadloos op te laden met een Qi-oplaadmat
Minpunten
 • Één apparaat tegelijk aan de Quick Charge-functie

De Samsung Wireless Powerbank is verkrijgbaar bij:

Wat is een powerbank?

Een powerbank is een draagbare oplader om mobiele apparaten mee op te laden zonder stopcontact. Het is een ideale oplossing wanneer je veel onderweg bent en geen mogelijkheid hebt om je apparaten op te laden. Door een opgeladen powerbank mee te nemen, kun je waar je maar wilt jouw mobiele apparaat opladen. Zo hoef je nooit bang te zijn voor lege batterijen. Met een stopcontact laadt je de powerbank op, de powerbank slaat de energie op en wanneer jij je mobiele apparaat aansluit, zorgt de powerbank ervoor dat deze wordt opgeladen.

Waarop te letten bij aankoop van een powerbank?

De perfecte powerbank voor jou is geheel afhankelijk van wat jij met de powerbank wil. Welke functionaliteiten moet de powerbank hebben? Breng dit voor jezelf in kaart. Ga voor jezelf na waarom je een powerbank wil aanschaffen:

 • Voor welk mobiele apparaat? Voor alleen je smartphone of misschien je laptop? Of zelfs meerdere mobiele apparaten tegelijk?
 • Ga je de powerbank dagelijks gebruiken of ga je misschien binnenkort op een verre reis waar je niet altijd zeker bent van een stopcontact?

Door deze vragen te beantwoorden wordt het eenvoudiger de perfecte powerbank voor jou te vinden.

Let er op of het voor jou belangrijk is of je met de powerbank meerdere apparaten tegelijk kunt opladen. Controleer dan of de powerbank meerdere aansluitingen heeft. Beschikt de powerbank over een ‘snellaadfunctie? Dat wil zeggen dat de powerbank de functie heeft om het opladen van het apparaat een extra boost te geven. Op die manier is jouw smartphone sneller opgeladen en kun je er snel weer volop gebruik van maken. Let er wel op dat jouw smartphone dan ook over een snellaadfunctie moet beschikken. Ben je veel onderweg met de powerbank dan is het fijn dat de powerbank makkelijk is mee te nemen en een acceptabele grootte heeft. Een lichte compacte powerbank is dan de oplossing.

Een perfecte oplader voor een meerdaags festival is een powerbank die oplaadt op zonne-energie, een solar powerbank. Zodra de powerbank in contact komt met zonnestralen laadt de powerbank op. Echter, zijn de zonnestralen vaak niet sterk genoeg om de powerbank krachtig op te laden. Daarom is het ook mogelijk om de powerbank op te laden via het stopcontact. Ga voordat je een powerbank aanschaft ook na hoe vaak je een mobiel apparaat kunt opladen met een volle powerbank. Wanneer de powerbank na één keer een mobiel apparaat opladen al leeg is, is dat in sommige gevallen een tegenvaller.

Een nieuwe functie onder de powerbanks is het draadloos opladen. Je hoeft het mobiele apparaat dan niet met een snoer te verbinden aan de powerbank, maar het mobiele apparaat wordt opgeladen door een magnetisch veld.

Bedraad of draadloze powerbank?

De meeste powerbanks op de markt zijn bedrade powerbanks. Dat wil zeggen dat je het mobiele apparaat dat je wilt opladen altijd aan het snoer van de powerbank legt en het mobiele apparaat op die manier wordt opgeladen. Tegenwoordig zijn er ook powerbanks die draadloos kunnen opladen. De draadloze powerbank kan het mobiele apparaat naar keuze draadloos opladen. Hierdoor heb je geen gedoe meer met kabels. Het mobiele apparaat moet dan wel beschikken over de functie om draadloos op te laden. Je legt het apparaat op de powerbank en het laadt op. Super simpel!

Door het magnetisch veld, dat ontstaat wanneer de draadloze powerbank en bijvoorbeeld de smartphone met elkaar in aanraking komen, laadt de smartphone op. De smartphone moet beschikken over ‘Qi’. Dit zorgt ervoor dat de smartphone draadloos kan opladen. De nieuwste smartphones zijn voorzien van deze functie.

Plaats een reactie