De 5 beste weegschalen van 2021

Wat is een goede weegschaal? Het is een vraag die veel mensen zich stellen die graag een nieuwe weegschaal willen kopen. Wat nu precies de beste weegschaal is, is in de praktijk afhankelijk van persoon tot persoon. Bij een weegschaal kopen zijn er hoe dan ook een aantal belangrijke aandachtspunten waar je bij stil moet blijven staan. Denk op dit vlak niet alleen aan de metingen die de weegschaal precies kan uitvoeren, maar ook aan bijvoorbeeld het aantal gebruiksprofielen die ze kan onthouden. Op deze pagina laten we je alvast de 5 beste weegschalen van 2021 ontdekken!

Merk
Model
1
Tanita lichaamsvetweegschaal MC 780 MA
Tanita
lichaamsvetweegschaal MC 780 MA
2
GoodOne Slimme Weegschaal met Lichaamsanalyse
GoodOne
Slimme Weegschaal
Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.
3
Tanita
RD-545 Weegschaal
4
Medisana TargetScale 3 Connect - Lichaamsanalyseweegschaal
Medisana
TargetScale 3 Connect weegschaal
5
Nederlandssprekende Personenweegschaal HappyDay
Care Tec
HappyDay

Dit zijn ze, de 5 beste weegschalen van 2021

1. Tanita lichaamsvetweegschaal MC 780 MA – Beste lichaamsvetweegschaal

Tanita lichaamsvetweegschaal MC 780 MA
Bekijk weegschaal

De Tanita lichaamsvetweegschaal MC 780 MA is een weegschaal die zich uitstekend leent voor een directe analyse van je gezondheid. Bovendien is ze ook prima geschikt voor het monitoren van je inspanningen in bijvoorbeeld de fitness. Dit toestel profileert zich als een interactief autonoom systeem. Dit betekent dat de persoon in kwestie plaatsneemt op de weegschaal en de metingen meteen worden uitgevoerd zonder dat er daarvoor tussenkomst is vereist van een specialist.

Een volledige segment-lichaamsanalyse kan door deze weegschaal worden uitgevoerd in amper 20 seconden tijd. De grote LED-display die aanwezig is geeft meteen het eindresultaat van de metingen weer. Voor deze meetresultaten geldt dat ze automatisch worden opgeslagen en bijgehouden op een SD-kaart. Ze kunnen ook naar de computer worden verzonden of worden afgedrukt met een externe printer. Deze Tanita weegschaal maakt het voor gebruikers eveneens mogelijk om bepaalde doelstellingen te bepalen. Zo kan je doelwaarden instellen voor niet alleen je lichaamsgewicht in het algemeen, maar ook voor het percentage vet, etc.

Op deze manier zorgt deze Tanita weegschaal ervoor dat je extra gemotiveerd wordt om te blijven werken aan je lichaam. Alle gebruikersgegevens worden bovendien steevast opgeslagen wat ervoor zorgt dat er een gedetailleerde trendanalyse mogelijk wordt gemaakt. Deze kan worden uitgevoerd door middel van de GMon gezondheidsmonitor-software.

Pluspunten
 • Ongelofelijk gedetailleerde metingen
 • Volledige segment-lichaamsanalyse in amper 20 seconden tijd
 • Analyse van opgeslagen data mogelijk met behulp van de GMon gezondheidsmonitor-software
 • Automatische opslag van metingen op verschillende bronnen
Minpunten
 • Een behoorlijk stevig prijskaartje
 • Eigenlijk uitsluitend geschikt voor professionele gebruikers

De Tanita lichaamsvetweegschaal MC 780 MA is verkrijgbaar bij:

2. GoodOne Slimme Weegschaal – Beste slimme weegschaal met lichaamsanalyse

GoodOne Slimme Weegschaal met Lichaamsanalyse
Bekijk weegschaal

De GoodOne Slimme Weegschaal gaat een stapje verder dan een standaard weegschaal. Het kopen van dit exemplaar zorgt ervoor dat je een weegschaal in huis haalt bestaande uit twee delen. In eerste instantie is er de weegschaal zelf, maar daarnaast is er ook een sensorstick waarmee je verschillende delen van je lichaam zeer concreet kan gaan meten. Dit betekent concreet dat je niet alleen je globale lichaamsgewicht kan meten, maar ook de vet- en spiermassa van verschillende onderdelen van je lichaam. Dit kan van groot belang zijn voor mensen die bijvoorbeeld specifieke delen van hun lichaam willen gaan trainen.

Deze slimme weegschaal van GoodOne kan bovendien niet alleen maar door jezelf worden gebruikt. Ze heeft dan ook de mogelijkheid om de data van zomaar even twintig mensen bij te houden. Wil je graag een volledige analyse van je lichaam laten uitvoeren? Dan kan je daarvoor gebruikmaken van de handige applicatie. Bovendien is het mogelijk om je analyses op te slaan waardoor je ze kan vergelijken naarmate je training bijvoorbeeld verder is gevorderd. In ieder geval, wanneer je op zoek bent naar een slimme weegschaal die je betrouwbare resultaten garandeert kan dit exemplaar van GoodOne absoluut het overwegen waard zijn.

Pluspunten
 • Maakt het mogelijk om een volledige lichaamsanalyse te doen
 • Een extra stimulans voor je trainingsschema
 • Meet ook het vet- en spierpercentage van verschillende delen van je lichaam
 • Koppeling met een handige mobiele app
Minpunten
 • Het ontbreken van een overbelasting indicatie

De GoodOne Slimme Weegschaal is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

3. Tanita RD-545 Weegschaal – Professionele personenweegschaal

Bekijk weegschaal

De Tanita RD-545 staat algemeen bekend als niet alleen een nauwkeurige, maar bovendien ook nog eens een slimme personenweegschaal. Voor deze weegschaal geldt dat ze door middel van bluetooth kan worden gekoppeld aan de My Tanita applicatie. Op deze manier is het mogelijk om meteen een volledige lichaamsanalyse uit te voeren. Voor deze weegschaal geldt dat ze in eerste instantie uiteraard gedetailleerde metingen uitvoert op vlak van niet alleen je BMI en lichaamsvet, maar ook je spiermassa. Daarnaast meet ze ook je caloriebehoefte evenals de kwaliteit van je spieren en je visceraal vet. Dit is het vet dat zich rond je organen bevindt.

Dit alles zorgt ervoor dat deze slimme personenweegschaal je een goed beeld geeft van de actuele status van je lichaam en de mogelijke vorderingen die je op dit vlak over lange(re) termijn zal maken. Kenmerkend voor deze weegschaal is ook dat alles wordt gemeten door middel van je handen. Dat lijkt in eerste instantie misschien een beetje vreemd, maar de metingen zijn eigenlijk veel nauwkeuriger dan wanneer ze zouden gebeuren via de voeten. Het touchscreen op de handgreep maakt het mogelijk om de weegschaal eenvoudig in te stellen. Zo is het ook zonder gebruik te maken van de app mogelijk om meteen je volledige analyse te kunnen bekijken.

Pluspunten
 • Een schat aan waardevolle informatie in de My Tanita App
 • Uitermate betrouwbare metingen
 • Maar liefst acht meetbare profielen houden gepersonaliseerde metingen bij
 • Stel eenvoudig een persoonlijk streefgewicht in
Minpunten
 • Een weegschaal met lichaamsanalyse kan voor bepaalde personen gezondheidsrisico's met zich meebrengen

De Tanita RD-545 Weegschaal is verkrijgbaar bij:

4. Medisana TargetScale 3 Connect weegschaal – Weegschaal met 8 profielen

Medisana TargetScale 3 Connect - Lichaamsanalyseweegschaal
Bekijk weegschaal

Deze Medisana weegschaal is een slimme personenweegschaal die alle gerealiseerde meetwaarden kan doorsturen naar de Medisana VitaDock applicatie. In dit geval wordt er door middel van bluetooth een verbinding gerealiseerd waarna je op je smartphone de volledige analyse kan raadplegen die van je lichaam is gemaakt. Het is op deze manier mogelijk om in één enkele oogopslag niet alleen je spiermassa, maar ook je BMI, caloriebehoefte evenals lichaamsvet te bekijken. Deze Medisana weegschaal heeft eveneens de mogelijkheid om je lichaamsanalyse data weer te geven en op te slaan zonder gebruik van de app. Dit kan voor maximum acht gebruikersprofielen gebeuren.

Voor elk profiel geldt dat er dertig geheugenplaatsen voor handen zijn. Hierbij dien je zelf verschillende data in te stellen zoals bijvoorbeeld je geslacht, je lengte evenals je lichaamsgewicht. Op het ogenblik dat een bepaalde gebruiker op de weegschaal stapt wordt deze door het apparaat automatisch herkent. Een extra sterke troef waar deze Medisana weegschaal over beschikt is terug te vinden in de mogelijkheid om een zogenaamde balanstest uit te voeren. Hierbij geeft de weegschaal je aan hoe jij je lichaamsgewicht over je voeten verdeelt.

Pluspunten
 • Concrete BMI-meting die een goede inschatting geeft van hoe gezond je gewicht is
 • Interessante koppeling mogelijk met de VitaDock applicatie
 • Uitgebreide metingen voor onder meer spiermassa, vochtgehalte, etc.
 • Tot acht gebruikersprofielen met elk dertig geheugenplaatsen bij te houden
 • Mogelijkheid tot een balanstest
Minpunten
 • De data kon nog nauwkeuriger zijn wanneer de metingen werden uitgevoerd via de handen

De Medisana TargetScale 3 Connect weegschaal is verkrijgbaar bij:

5. Care Tec HappyDay – Beste Nederlandssprekende personenweegschaal

Nederlandssprekende Personenweegschaal HappyDay
Bekijk weegschaal

Wil je graag een Nederlandssprekende personenweegschaal aanschaffen? Dan is de Care Tec HappyDay mogelijks voor jou de meest interessante keuze. Voor deze weegschaal geldt dat ze is gemaakt van veiligheidsglas. Dit zorgt ervoor dat ze over een uitstekende kwaliteit en duurzaamheid beschikt. Dat is echter niet alles. Bovendien is ze ook voorzien van een antislip laag. Deze zorgt ervoor dat de weegschaal niet snel zal “wegschieten” wanneer er een persoon plaats op neemt. Het weegvermogen bij deze weegschaal reikt van 5 tot 200 kilogram.

Gebruikmaken van deze Care Tec HappyDay weegmachine zorgt er in de praktijk voor dat je het gewicht kan onthouden van maximum vijf personen. Uiteraard is het zo dat deze weegschaal tot slot Nederlands spreekt en begrijpt. Dit is ideaal voor mensen die de Engelse taal niet (goed) machtig zijn.

Pluspunten
 • Voorzien van antislip voor extra veiligheid
 • Gemaakt van speciaal veiligheidsglas
 • Nederlandstalige weegmachine
 • Weegvermogen tot 200 kilogram
Minpunten
 • Beschikt niet over persoonsherkenning
 • Geen smartfunctie

De Care Tec HappyDay is verkrijgbaar bij:

Hoe kies je de juiste weegschaal voor jou?

Het kiezen van de juiste weegschaal is tegenwoordig net wat minder eenvoudig dan vroeger. Dat is het gevolg van het sterk uitgebreide aanbod op de markt. Gelukkig is het wel mogelijk om een weegmachine te kopen die perfect aan jouw eisen zal weten te voldoen. Ben je benieuwd waar je allemaal rekening mee zal willen houden? Wij hebben alvast de belangrijkste aandachtspunten hieronder voor jou op een rijtje gezet.

1. Welke metingen wil je precies kunnen uitvoeren?

Voor weegschalen geldt dat ze vandaag de dag de meest uiteenlopende metingen kunnen uitvoeren. In eerste instantie zijn er natuurlijk nog altijd de eenvoudige personenweegschalen waarmee je gewoon je lichaamsgewicht gaat meten. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk zo dat er ook exemplaren op de markt zijn terug te vinden die het mogelijk maken om een volledige lichaamsanalyse uit te voeren. Zo wordt er bepaald hoeveel je vetpercentage bedraagt, maar ook hoeveel spiermassa je hebt opgebouwd, etc. Bij het uitkiezen van een bepaalde weegmachine zal je dus zeker in je achterhoofd willen houden welke metingen je precies wenst uit te voeren.

2. Connectie met mobiele applicatie of niet?

Indien je ervoor kiest om een moderne weegschaal te kopen zal je al snel tot de conclusie komen dat deze veelal over de mogelijkheid beschikt om ze te verbinden met een mobiele applicatie. Dit kan eenvoudig gebeuren door middel van een bluetooth verbinding. De wisselwerking tussen de weegschaal en de mobiele app kan er zomaar voor zorgen dat je in de praktijk veel meer gegevens ter beschikking krijgt die je kan analyseren.

3. Hoeveel gebruiksprofielen moeten bijgehouden kunnen worden?

Tot slot zal je ook altijd rekening willen houden met het aantal gebruiksprofielen die de weegschaal bij moet kunnen houden. Ben jij de enige persoon die gebruik gaat maken van het apparaat of geldt dat ook voor de andere leden van het gezin? Aan de hand hiervan zal er uiteindelijk worden bepaald hoeveel gebruiksprofielen jouw weegschaal zeker moet zien bij te houden.

Welke weegschaal is betrouwbaar?

De betrouwbaarheid van weegmachines is door de jaren heen sterk verbeterd. De komst van de elektronische personenweegschaal heeft ervoor gezorgd dat metingen veel nauwkeuriger uitgevoerd kunnen worden in vergelijking met vroeger. Wil je graag kunnen rekenen op de meest betrouwbare metingen? In dat geval wordt het sterk aangeraden om te kiezen voor een weegschaal waarbij de meting gebeurt via de vingers en handen. Dit lijkt misschien in eerste instantie een beetje vreemd, maar experten zijn het er met elkaar over eens dat dit de beste en tevens ook meest betrouwbare manier is om metingen uit te voeren.

Speciale weegschalen voor baby’s

Door gebruik te maken van een babyweegschaal is het mogelijk om de groei van je kindje op een veilige manier bij te houden. Deze weegschalen zijn verschillend ten opzichte van de andere, standaard personenweegschalen die op de markt zijn terug te vinden. Dit omdat een babyweegschaal over een aantal specifieke eigenschappen beschikt. Niet in het minst is er de zeer nauwkeurige gewichtsmeting die gebeurt.

Het gewicht van je baby kan worden bijgehouden in stapjes van 5 gram. Dit zorgt ervoor dat het bijhouden van de groeicurve een behoorlijk stuk eenvoudiger wordt. Verder kan er worden vastgesteld dat het meten of wegen van je baby zeer veilig kan gebeuren met behulp van een speciale babyweegschaal. Dat is het gevolg van het feit dat babyweegschalen over opstaande randen beschikken. Deze voorkomen dat je baby zomaar van de weegschaal af kan rollen.

Kies je voor één van de meest moderne babyweegschalen op de markt? Dan zal je kunnen vaststellen dat je deze doorgaans zonder probleem kan verbinden met een bijbehorende app. Zo kan je alle metingen bewaren. Ben jij dus met andere woorden de trotse ouder geworden van een flinke baby en wil je graag zijn of haar groeicurve nauwlettend in de gaten houden? Dan is het aanschaffen van één van de speciale weegschalen voor baby’s op de markt zeker de moeite waard.

Plaats een reactie