De 5 beste weegschalen van 2024

Ben je op zoek naar de beste weegschaal? Wij helpen je graag! Wij hebben een aantal weegschalen voor jullie uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste weegschalen van 2024 zijn.

Als je een weegschaal gaat kopen is het belangrijk om vooraf te bedenken welke functies jij belangrijk vindt. Wil je een weegschaal die meer meet dan alleen je gewicht of wil je een weegschaal die de waardes onthoudt? Ook heb je tegenwoordig verschillende weegschalen die je ook kunt koppelen met je telefoon zodat je nog meer inzicht in je gewicht en andere metingen hebt.

Merk
Model
1
Beurer BF1000 - Personenweegschaal lichaamsanalyse - Bluetooth
Beurer
BF1000
2
Eufy Bodysense P1 - Smart Scale - Weegschaal
Eufy
Bodysense P1
3
TANITA RD-545HR - Slimme Segmentale Lichaamsanalyse Weegschaal
Tanita
RD-545HR
4
Medisana TargetScale 3 Connect - Lichaamsanalyseweegschaal
Medisana
TargetScale 3 Connect weegschaal
5
Nederlandssprekende Personenweegschaal HappyDay
Care Tec
HappyDay

Dit zijn ze, de 5 beste weegschalen van 2024

1. Beurer BF1000 – Beste lichaamsvetweegschaal

Beurer BF1000 - Personenweegschaal lichaamsanalyse - Bluetooth
Bekijk weegschaal

De Beurer BF1000 is een weegschaal die zich uitstekend leent voor een directe analyse van je gezondheid. Dit toestel profileert zich als een interactief autonoom systeem. Dit betekent dat de persoon in kwestie plaatsneemt op de weegschaal en de metingen meteen worden uitgevoerd zonder dat er daarvoor tussenkomst is vereist van een specialist.

De grote LED-display die aanwezig is geeft meteen het eindresultaat van de metingen weer. Deze Beurer weegschaal maakt het voor gebruikers eveneens mogelijk om bepaalde doelstellingen te bepalen. Zo kan je doelwaarden instellen voor niet alleen je lichaamsgewicht in het algemeen, maar ook voor het percentage vet, etc.

Op deze manier zorgt deze Beurer weegschaal ervoor dat je extra gemotiveerd wordt om te blijven werken aan je lichaam. Alle gebruikersgegevens worden bovendien opgeslagen in de app wat ervoor zorgt dat er een gedetailleerde trendanalyse mogelijk wordt gemaakt.

Pluspunten
 • Ongelofelijk gedetailleerde metingen
 • De metingen worden opgeslagen in de app
 • Een goed leesbaar display
Minpunten
 • De weegschaal is groot en kan niet ingeklapt worden om ruimte te besparen.

De Beurer BF1000 is verkrijgbaar bij:

2. Eufy Bodysense P1 – Beste slimme weegschaal met lichaamsanalyse

Eufy Bodysense P1 - Smart Scale - Weegschaal
Bekijk weegschaal

De Eufy Slimme Weegschaal gaat een stapje verder dan een standaard weegschaal. Het kopen van dit exemplaar zorgt ervoor dat je een weegschaal in huis haalt die je kunt bedienen met een app. Dit betekent concreet dat je niet alleen je globale lichaamsgewicht kan meten, maar ook de vet- en spiermassa van verschillende onderdelen van je lichaam. Dit kan van groot belang zijn voor mensen die bijvoorbeeld specifieke delen van hun lichaam willen gaan trainen.

Deze slimme weegschaal van Eufy kan bovendien niet alleen maar door jezelf worden gebruikt. Ze heeft dan ook de mogelijkheid om de data van zomaar even zestien mensen bij te houden. Wil je graag een volledige analyse van je lichaam laten uitvoeren? Dan kan je daarvoor gebruikmaken van de handige applicatie. Bovendien is het mogelijk om je analyses op te slaan waardoor je ze kan vergelijken naarmate je training bijvoorbeeld verder is gevorderd. In ieder geval, wanneer je op zoek bent naar een slimme weegschaal die je betrouwbare resultaten garandeert kan dit exemplaar van Eufy absoluut het overwegen waard zijn.

Pluspunten
 • Maakt het mogelijk om een volledige lichaamsanalyse te doen
 • Een extra stimulans voor je trainingsschema
 • Meet ook het vet- en spierpercentage van verschillende delen van je lichaam
 • Koppeling met een handige mobiele app
 • Bodem met anti slip
Minpunten
 • Alleen verkrijgbaar in de kleur blauw

De Eufy Bodysense P1 is verkrijgbaar bij:

3. Tanita RD-545HR – Beste professionele personenweegschaal

TANITA RD-545HR - Slimme Segmentale Lichaamsanalyse Weegschaal
Bekijk weegschaal

De Tanita RD-545HR staat algemeen bekend als niet alleen een nauwkeurige, maar bovendien ook nog eens een slimme personenweegschaal. Voor deze weegschaal geldt dat ze door middel van bluetooth kan worden gekoppeld aan de My Tanita applicatie. Op deze manier is het mogelijk om meteen een volledige lichaamsanalyse uit te voeren. Voor deze weegschaal geldt dat ze in eerste instantie uiteraard gedetailleerde metingen uitvoert op vlak van niet alleen je BMI en lichaamsvet, maar ook je spiermassa. Daarnaast meet ze ook je caloriebehoefte evenals de kwaliteit van je spieren en je visceraal vet. Dit is het vet dat zich rond je organen bevindt.

Dit alles zorgt ervoor dat deze slimme personenweegschaal je een goed beeld geeft van de actuele status van je lichaam en de mogelijke vorderingen die je op dit vlak over lange(re) termijn zal maken. Kenmerkend voor deze weegschaal is ook dat alles wordt gemeten door middel van je handen. Dat lijkt in eerste instantie misschien een beetje vreemd, maar de metingen zijn eigenlijk veel nauwkeuriger dan wanneer ze zouden gebeuren via de voeten. Het touchscreen op de handgreep maakt het mogelijk om de weegschaal eenvoudig in te stellen. Zo is het ook zonder gebruik te maken van de app mogelijk om meteen je volledige analyse te kunnen bekijken.

Pluspunten
 • Een schat aan waardevolle informatie in de My Tanita App
 • Uitermate betrouwbare metingen
 • Stel eenvoudig een persoonlijk streefgewicht in
Minpunten
 • Een weegschaal met lichaamsanalyse kan voor bepaalde personen gezondheidsrisico's met zich meebrengen

De Tanita RD-545HR is verkrijgbaar bij:

4. Medisana TargetScale 3 Connect weegschaal – Beste weegschaal met 8 profielen

Medisana TargetScale 3 Connect - Lichaamsanalyseweegschaal
Bekijk weegschaal

Deze Medisana weegschaal is een slimme personenweegschaal die alle gerealiseerde meetwaarden kan doorsturen naar de Medisana VitaDock applicatie. In dit geval wordt er door middel van bluetooth een verbinding gerealiseerd waarna je op je smartphone de volledige analyse kan raadplegen die van je lichaam is gemaakt. Het is op deze manier mogelijk om in één enkele oogopslag niet alleen je spiermassa, maar ook je BMI, caloriebehoefte evenals lichaamsvet te bekijken. Deze Medisana weegschaal heeft eveneens de mogelijkheid om je lichaamsanalyse data weer te geven en op te slaan zonder gebruik van de app. Dit kan voor maximum acht gebruikersprofielen gebeuren.

Voor elk profiel geldt dat er dertig geheugenplaatsen voor handen zijn. Hierbij dien je zelf verschillende data in te stellen zoals bijvoorbeeld je geslacht, je lengte evenals je lichaamsgewicht. Op het ogenblik dat een bepaalde gebruiker op de weegschaal stapt wordt deze door het apparaat automatisch herkent. Een extra sterke troef waar deze Medisana weegschaal over beschikt is terug te vinden in de mogelijkheid om een zogenaamde balanstest uit te voeren. Hierbij geeft de weegschaal je aan hoe jij je lichaamsgewicht over je voeten verdeelt.

Pluspunten
 • Concrete BMI-meting die een goede inschatting geeft van hoe gezond je gewicht is
 • Interessante koppeling mogelijk met de VitaDock applicatie
 • Uitgebreide metingen voor onder meer spiermassa, vochtgehalte, etc.
 • Tot acht gebruikersprofielen met elk dertig geheugenplaatsen bij te houden
 • Mogelijkheid tot een balanstest
Minpunten
 • De data kon nog nauwkeuriger zijn wanneer de metingen werden uitgevoerd via de handen

De Medisana TargetScale 3 Connect weegschaal is verkrijgbaar bij:

5. Care Tec HappyDay – Beste Nederlandssprekende personenweegschaal

Nederlandssprekende Personenweegschaal HappyDay
Bekijk weegschaal

Wil je graag een Nederlandssprekende personenweegschaal aanschaffen? Dan is de Care Tec HappyDay mogelijks voor jou de meest interessante keuze. Voor deze weegschaal geldt dat ze is gemaakt van veiligheidsglas. Dit zorgt ervoor dat ze over een uitstekende kwaliteit en duurzaamheid beschikt. Dat is echter niet alles. Bovendien is ze ook voorzien van een antislip laag. Deze zorgt ervoor dat de weegschaal niet snel zal “wegschieten” wanneer er een persoon plaats op neemt. Het weegvermogen bij deze weegschaal reikt van 5 tot 200 kilogram.

Gebruikmaken van deze Care Tec HappyDay weegmachine zorgt er in de praktijk voor dat je het gewicht kan onthouden van maximum vijf personen. Uiteraard is het zo dat deze weegschaal tot slot Nederlands spreekt en begrijpt. Dit is ideaal voor mensen die de Engelse taal niet (goed) machtig zijn.

Pluspunten
 • Voorzien van antislip voor extra veiligheid
 • Gemaakt van speciaal veiligheidsglas
 • Nederlandstalige weegmachine
 • Weegvermogen tot 200 kilogram
Minpunten
 • Beschikt niet over persoonsherkenning
 • Geen smartfunctie

De Care Tec HappyDay is verkrijgbaar bij:

Hoe kies je de juiste weegschaal voor jou?

Het kiezen van de juiste weegschaal is tegenwoordig net wat minder eenvoudig dan vroeger. Dat is het gevolg van het sterk uitgebreide aanbod op de markt. Gelukkig is het wel mogelijk om een weegmachine te kopen die perfect aan jouw eisen zal weten te voldoen. Ben je benieuwd waar je allemaal rekening mee zal willen houden? Wij hebben alvast de belangrijkste aandachtspunten hieronder voor jou op een rijtje gezet.

1. Welke metingen wil je precies kunnen uitvoeren?

Voor weegschalen geldt dat ze vandaag de dag de meest uiteenlopende metingen kunnen uitvoeren. In eerste instantie zijn er natuurlijk nog altijd de eenvoudige personenweegschalen waarmee je gewoon je lichaamsgewicht gaat meten. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk zo dat er ook exemplaren op de markt zijn terug te vinden die het mogelijk maken om een volledige lichaamsanalyse uit te voeren. Zo wordt er bepaald hoeveel je vetpercentage bedraagt, maar ook hoeveel spiermassa je hebt opgebouwd, etc. Bij het uitkiezen van een bepaalde weegschaal zal je dus zeker in je achterhoofd willen houden welke metingen je graag zou willen doen.

2. Connectie met mobiele applicatie of niet?

Indien je ervoor kiest om een moderne weegschaal te kopen zal je al snel tot de conclusie komen dat deze veelal over de mogelijkheid beschikken om ze te verbinden met een mobiele applicatie. Dit kan eenvoudig gebeuren door middel van een bluetooth verbinding. De wisselwerking tussen de weegschaal en de mobiele app kan er zomaar voor zorgen dat je in de praktijk veel meer gegevens ter beschikking krijgt die je kan analyseren.

3. Hoeveel gebruiksprofielen moeten bijgehouden kunnen worden?

Tot slot zal je ook altijd rekening willen houden met het aantal gebruiksprofielen die de weegschaal bij moet kunnen houden. Ben jij de enige persoon die gebruik gaat maken van het apparaat of geldt dat ook voor de andere leden van het gezin? Aan de hand hiervan zal er uiteindelijk worden bepaald hoeveel gebruiksprofielen jouw weegschaal zeker moet zien bij te houden.

Welke weegschaal is betrouwbaar?

De betrouwbaarheid van weegschaal is door de jaren heen sterk verbeterd. De komst van de elektronische personenweegschaal heeft ervoor gezorgd dat metingen veel nauwkeuriger uitgevoerd kunnen worden in vergelijking met vroeger. Wil je graag kunnen rekenen op de meest betrouwbare metingen? In dat geval wordt het sterk aangeraden om te kiezen voor een weegschaal waarbij de meting gebeurt via de vingers en handen. Dit lijkt misschien in eerste instantie een beetje vreemd, maar experts zijn het er met elkaar over eens dat dit de beste en tevens ook meest betrouwbare manier is om metingen uit te voeren.

Speciale weegschalen voor baby’s

Door gebruik te maken van een babyweegschaal is het mogelijk om de groei van je kindje op een veilige manier bij te houden. Deze weegschalen zijn verschillend ten opzichte van de andere, standaard personenweegschalen die op de markt zijn terug te vinden. Dit omdat een babyweegschaal over een aantal specifieke eigenschappen beschikt. Niet in het minst is er de zeer nauwkeurige gewichtsmeting die gebeurt.

Het gewicht van je baby kan worden bijgehouden in stapjes van 5 gram. Dit zorgt ervoor dat het bijhouden van de groeicurve een behoorlijk stuk eenvoudiger wordt. Verder kan er worden vastgesteld dat het meten of wegen van je baby zeer veilig kan gebeuren met behulp van een speciale babyweegschaal. Dat is het gevolg van het feit dat babyweegschalen over opstaande randen beschikken. Deze voorkomen dat je baby zomaar van de weegschaal af kan rollen.

Kies je voor één van de meest moderne babyweegschalen op de markt? Dan zal je kunnen vaststellen dat je deze doorgaans zonder probleem kan verbinden met een bijbehorende app. Zo kan je alle metingen bewaren. Ben jij dus met andere woorden de trotse ouder geworden van een baby en wil je graag zijn of haar groeicurve nauwlettend in de gaten houden? Dan is het aanschaffen van één van de speciale weegschalen voor baby’s op de markt zeker de moeite waard.

Ben je van plan om een weegschaal te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over weegschalen? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over weegschalen zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een weegschaal en vind je dat jouw weegschaal getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw weegschaal makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over weegschalen

 • Wat kost een goede weegschaal?

  Een goede weegschaal kost tussen de € 30,- en € 100,-. De prijs is afhankelijk van het materiaal waar de weegschaal van is gemaakt en welke functionaliteiten een weegschaal heeft. Zo is een weegschaal van glas en metaal in de basis duurder dan een weegschaal van kunststof of bamboe en ook de functionaliteiten van de weegschaal heeft invloed op de prijs. Zo zijn weegschalen die je ook via Bluetooth met een smartphone en een app kunt bedienen en die in staat zijn om ook vetpercentages en de BMI te meten duurder dan weegschalen die dit niet kunnen.

 • Welk merk weegschaal?

  Er zijn tig leveranciers die weegschalen en digitale weegschalen fabriceren en de meest bekende merken zijn Medisana en Tefal. Deze fabrikanten hebben een behoorlijke geschiedenis op het gebied van weegschalen en worden veelvuldig positief beoordeeld door gebruikers en getest door instanties, zoals de Consumentenbond. De Medisana BS 465 is op dit moment één van de weegschalen die als beste uit de test komt.

 • Welke weegschaal Consumentenbond?

  Weegschalen in de Medisana BS 400 serie worden telkens als beste getest door de consumentenbond. De Medisana BS 465 is het nieuwste model van de fabrikant en het is een digitale en nauwkeurige weegschaal die tegen een zeer schappelijke prijs van tussen de € 35,- en € 40,- verkrijgbaar is. De weegschaal is geschikt voor personen tot 180 kilogram en meet ook zaken, zoals de BMI, het vetpercentage, spier- en botmassa. De weegschaal is helaas niet te koppelen met een smartphone en een app.

 • Wat is nauwkeuriger analoge of digitale weegschaal?

  Een digitale weegschaal is nauwkeuriger dan een analoge weegschaal. Een digitale weegschaal werkt met sensoren waar je op moet staan en zo krijg je de mogelijkheid om het gewicht tot in de grammen af te lezen. Een analoge weegschaal werkt met behulp van veren die de naald naar een bepaalde waarde beweegt. Echter kan deze naald blijven hangen of schommelen.

 • Hoe lang gaat een digitale weegschaal mee?

  Een digitale weegschaal gaat erg lang mee, omdat zowel de display als de sensoren enorm stevig zijn. De batterijen dienen natuurlijk wel regelmatig vervangen te worden. Bij een normaal en zorgvuldig gebruik kan een digitale weegschaal tot 10 jaar meegaan. Uitzonderingen natuurlijk daargelaten. Veelvoorkomende defecten aan een digitale weegschaal zijn een defect aan het elektronische display en breuken in de oppervlakte.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie