De 5 beste computers van 2024

Een computer kopen is niet altijd even eenvoudig. Er zijn dan ook best een groot aantal factoren waar je aandacht aan zal willen besteden. Hoeveel geheugen moet er bijvoorbeeld in jouw computer zitten en hoeveel opslagcapaciteit heb je nodig? Heb je specifieke eisen op vlak van de grafische kaart en hoe snel moet de processor zijn? Het zijn stuk voor stuk belangrijke vragen waar je graag een antwoord op zal willen krijgen. In ieder geval, het vinden van de beste computer wordt weer een stukje eenvoudiger door je te verdiepen in de 5 beste computers van 2024 hier op deze pagina!

Merk
Model
1
HP OMEN GT21-0710nd Game PC - RTX 3080 - Intel Core i7
HP
OMEN GT21-0710nd Game PC
2
Acer Aspire TC-1760
Acer
Aspire TC-1760
3
Intel Desktop PC : Computer
Intel
i7 9700K
4
COMPUGEAR Advantage X12 desktop pc
COMPUGEAR
Advantage X12
5
Acer Aspire TC-1660 I7416 PC
Acer
Aspire TC-1660 I7416

Dit zijn ze, de 5 beste computers van 2024

1. HP OMEN GT21-0710nd Game PC – Beste Gaming desktop

HP OMEN GT21-0710nd Game PC - RTX 3080 - Intel Core i7
Bekijk computer

Indien je kiest voor een HP OMEN GT21-0710nd Game PC desktop ben je altijd verzekerd van een systeem dat zich uitstekend leent voor hardcore gaming doeleinden. Voor elke HP Omen GT desktops geldt dat deze beschikt over meer dan voldoende power om de graphics op ultra kwaliteit op je beeldscherm te kunnen toveren. Dit is het gevolg van de aanwezige NVidia GeForce RTX videokaarten waar gebruik van wordt gemaakt. Het spreekt voor zich dat elke desktop uit deze reeks van HP zich eveneens kenmerkt door de aanwezigheid van een snelle processor samen met meer dan voldoende opslagruimte.

Wanneer je kiest voor deze HP Omen desktop kan je bovendien ook rekenen op de aanwezigheid van allerhande extra features die deze gaming desktop nog aantrekkelijker maken. Denk hierbij niet alleen aan een glazen zijwand, maar ook aan bijvoorbeeld ingebouwde RGB verlichting. Ben je van plan om je desktop ook mee te nemen naar bijvoorbeeld LAN-party’s? Dan steel je daar gegarandeerd de show! Wil je graag je PC upgraden waardoor ze nog sneller en nog beter wordt? Dat is altijd eenvoudig mogelijk. De glazen zijwand is namelijk volledig afneembaar.

Pluspunten
 • Geniet van de uitmuntende kwaliteit van de NVidia GeForce RTX videokaarten
 • Gegarandeerd een snelle processor en voldoende geheugen voor vlotte gameprestaties;
 • Voorzien van een glazen wand en RGB verlichting
 • Kan eenvoudig geüpgrade worden
Minpunten
 • Grote behuizing

De HP OMEN GT21-0710nd Game PC is verkrijgbaar bij:

2. Acer Aspire TC-1760 – Beste computer voor het hele gezin

Acer Aspire TC-1760
Bekijk computer

Deze Acer Aspire is een krachtige desktop die het zonder probleem mogelijk maakt om al jouw dagelijkse taken uit te voeren. Dat is onder meer het gevolg van de aanwezige 12de generatie i7 processor. Bovendien is het zo dat deze desktop ook beschikt over 16 GB aan werkgeheugen. Als gebruiker zal je bovendien ook al snel kunnen vaststellen dat je geen tijd meer zal verliezen tijdens het opstarten van de PC. Daar is natuurlijk de aanwezige SSD-opslag verantwoordelijk voor. Bij het kopen van een Acer Aspire is het doorgaans zo dat je ook meteen de beschikking krijgt over een gloednieuw toetsenbord en bijpassende muis.

Deze desktop zorgt ervoor dat je productiviteit naar een hoger niveau kan worden getild. De krachtige processor zorgt er in combinatie met de stevige hoeveelheid aan werkgeheugen voor dat je zonder probleem meerdere vensters tegelijkertijd open kan hebben staan. Het veelzijdige karakter waar deze desktop over beschikt zorgt ervoor dat ze door het hele gezin kan worden gebruikt.

Pluspunten
 • Multitasken is zonder probleem mogelijk
 • Snelle opstart door gebruik van SSD-opslag
 • Geschikt voor het hele gezin
Minpunten
 • Het ontbreken van een dvd-speler

De Acer Aspire TC-1760 is verkrijgbaar bij:

3. Intel i7 9700K – Beste computer voor zakelijke gebruikers

Intel Desktop PC : Computer
Bekijk computer

De Intel i7 9700K is een desktop / workstation welke is uitgerust met een 8-core i7-9700K processor. Deze kenmerkt zich onder meer door een extra hoge kloksnelheid van 3,6 Ghz. Deze 8-core processor zorgt ervoor dat deze PC zich uitstekend leent voor zakelijke gebruikers die vaak verschillende programma’s in één keer open heeft staan. Bovendien zal je kunnen vaststellen dat er ook sprake is van een stevig geheugen van zomaar even 32 GB. Deze vormt uiteraard in de praktijk de perfecte ondersteuning voor zware multitasking. Met deze desktop ben je helemaal klaar voor de toekomst.

Voor de Intel i7 9700K geldt dat ze is uitgerust met een 500GB M2.0 SSD. Deze staat erom bekend zo’n vier tot vijf keer sneller te zijn in vergelijking met een standaard SSD. Dit heeft als gevolg dat niet alleen het besturingssysteem, maar ook de software razendsnel zal weten te presteren. In totaal beschikt dit systeem over een mooie 4TB aan schijfruimte. Daardoor is er altijd meer dan voldoende opslagcapaciteit voor handen. Daarnaast werd de behuizing voorzien van geluiddempende materialen waardoor je tijdens het werken niet zal worden gestoord. Met recht en rede kan dit systeem dus worden bestempeld als één van de beste computers van 2024.

Pluspunten
 • Riant werkgeheugen van 32GB
 • Opslagcapaciteit tot zomaar even 4 TB
 • Razendsnelle prestaties gegarandeerd
 • Geluiddempende materialen in behuizing
Minpunten
 • Geen DVD- of Blu-ray-speler aanwezig

De Intel i7 9700K is verkrijgbaar bij:

4. COMPUGEAR Advantage X12 – Beste allround computer

COMPUGEAR Advantage X12 desktop pc
Bekijk computer

Soms ben je gewoon op zoek naar een eenvoudige, maar kwalitatieve allround computer om mee aan de slag te gaan. Wanneer dat het geval is kan het de moeite waard zijn om daarvoor te kijken in de richting van de Compugear Advantage X12. Deze computer is speciaal ontworpen voor het uitvoeren van alledaagse werkzaamheden. Dit betekent concreet dat je er zonder probleem mee naar muziek kan luisteren, e-mails mee kan versturen, social media kan raadplegen, etc.

Bovendien leent ze zich ook voor klein zakelijk gebruik. Ben je dus met andere woorden op zoek naar een computer die prima tot haar recht kan komen in jouw thuiswerkplek? Ook in dat geval zal je al snel kunnen vaststellen dat de Compugear Advantage X12 de vooropgestelde verwachtingen zal weten in te lossen.

De Compugear Advantage X12 is uitgerust met een AMD Quad-Core processor en beschikt over een AMD Radeon R4 videokaart. Met 8GB aan werkgeheugen is er voldoende geheugen beschikbaar om de meest uiteenlopende taken uit te kunnen voeren. Bovendien geniet je door het kopen van deze veelzijdige computer ook nog eens van 240GB aan opslagcapaciteit. Uiteraard gaat het hierbij om snelle SSD waardoor je niet onnodig veel tijd verliest met bijvoorbeeld het laten opstarten van je computer.

Pluspunten
 • Uiterst geschikt voor alle dagelijkse toepassingen evenals klein zakelijk gebruik
 • Voorzien van SSD opslag waardoor er niet veel tijd verloren gaat bij het opstarten
 • Verkrijgbaar tegen een scherp prijskaartje
Minpunten
 • Minder geschikt voor het uitvoeren van zware taken

De COMPUGEAR Advantage X12 is verkrijgbaar bij:

5. Acer Aspire TC-1660 I7416 – Beste Acer computer

Acer Aspire TC-1660 I7416 PC
Bekijk computer

Acer staat er algemeen om bekend een uiterst kwalitatief merk te zijn dat ronduit uitstekende computers op de markt heeft gelanceerd. Dat geldt zeker ook voor deze Acer Aspire TC-1660 I7416. Door het in huis halen van deze computer krijg je de beschikking over een systeem met 16GB aan werkgeheugen. Bovendien is er sprake van een opslagcapaciteit van 512 GB. Voor deze opslag geldt dat er geen gebruik wordt gemaakt van een standaard harde schijf, maar in plaats daarvan van een SSD-exemplaar. Dit zorgt ervoor dat een snelle opstart van je computer is gegarandeerd.

Voor deze Acer Aspire TC-1660 I7416 geldt verder dat ze is uitgerust met een Intel UHD Graphics 750 grafische kaart. Dit is een degelijke grafische kaart, maar door gamers zal deze gegarandeerd als te licht worden bestempeld. Wie op zoek is naar een goede computer voor het uitvoeren van alledaagse taken zoals het verzenden van een e-mail, internetten, surfen op social media en het uittikken van een brief heeft aan dit systeem ruim voldoende. Let wel, het uitvoeren van echt krachtige processen is met dit systeem niet mogelijk.

Pluspunten
 • Perfecte computer voor alledaags gebruik
 • Voorzien van SDD voor een erg snelle opstart
 • Opslagcapaciteit van 512 GB
 • Een prima all-round systeem voor een betaalbare prijs
Minpunten
 • Niet geschikt als gaming computer of voor het uitvoeren van echt zware processen

De Acer Aspire TC-1660 I7416 is verkrijgbaar bij:

Tips voor het kopen van een computer

Wil je graag een nieuwe computer kopen? Dan zal je wellicht een beetje worden verrast door de vele mogelijkheden die er op de markt zijn terug te vinden. De configuratie waar een computer over kan beschikken kan dan ook in de praktijk sterk uiteenlopend zijn. Ben jij op zoek naar een aantal concrete tips die je kunnen helpen bij het vinden van de beste computer? Wij hebben er hieronder alvast 3 zeer interessante voor je op een rijtje gezet:

1. Denk niet alleen vandaag, maar ook aan de toekomst

Een computer kopen doe je niet voor slechts een paar maanden. In het merendeel van de gevallen verwachten mensen toch eenvoudig tussen de vijf en tien jaar te kunnen blijven werken met hun computer. Omwille van deze reden moet je bij het aanschaffen van een computer niet alleen rekening houden met je eisen en verwachtingen tegenwoordig, maar ook met deze in de toekomst.

2. Wat is het doel van je computer?

Hou er rekening mee dat een computer omwille van verschillende redenen en voor verschillende doeleinden kan worden aangekocht. Zo is het mogelijk dat jij op zoek bent naar een geschikte gaming computer. Of misschien wil je wel gewoon een systeem kopen voor alledaags gebruik tegen een lage kostprijs. Stem de specificaties van je (toekomstige) computer altijd af op het doel dat je voor ogen hebt. Zo voorkom je nagenoeg altijd vervelende teleurstellingen.

3. Hoe eenvoudig kan je, je computer upgraden?

Is het voor jou niet helemaal duidelijk over welke eisen je beschikt voor jouw nieuwe computer? Dan kan het interessant zijn om te kiezen voor een exemplaar dat je eenvoudig kan upgraden. Zo begin je met een basisconfiguratie die je vervolgens stelselmatig en op je eigen tempo kan verbeteren. Lang niet elke computer valt even eenvoudig te upgraden, dus hou hier zeker en vast rekening mee.

Een goede game computer kiezen, waar moet je op letten?

Heel wat mensen investeren op een bepaald moment in de aankoop van een game computer om er vervolgens achter te komen dat deze toch niet helemaal aan de vooropgestelde verwachtingen weet te voldoen. Dat is natuurlijk niet fijn. Er zijn zes verschillende aandachtspunten waar je bij het kopen van een game computer rekening mee dient te houden. Het gaat hierbij om de volgende:

• Er moet sprake zijn van een voldoende snelle processor;

• De grafische kaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van jouw computer;

• Er moet voldoende grafisch geheugen voor handen zijn;

• Voldoende werkgeheugen voorkomt haperingen tijdens het gamen;

• Een SSD of solid state drive optimaliseert de snelheid van je gaming PC;

• Zorg voor voldoende aansluitingen voor al je (mogelijke) randapparatuur;

Controleer in ieder geval altijd grondig de grafische kaart die in de game PC steekt die je wenst te kopen en vergeet niet om deze af te toetsen tegen de eisen waar het spel over beschikt dat je wenst te gaan spelen. Hou er bovendien rekening mee dat dit onderdeel snel kan verouderen. Een grafische kaart die drie jaar geleden top was is dat tegenwoordig dan ook meer dan waarschijnlijk niet meer.

Computermonitor aanschaffen

Een goede computer kopen is één ding, maar het spreekt voor zich dat je ook behoeften hebt aan een goede monitor. Bij het aanschaffen van een computermonitor dien je met verschillende zaken rekening te houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de grootte van de monitor. Heb jij bijvoorbeeld voldoende aan een 24-inch exemplaar of wil je graag een 27-inch monitor of één die nog groter is? Daarnaast zal je bij een computermonitor aanschaffen ook rekening willen houden met:

• De reactietijd evenals de verversingssnelheid;

• Of je graag gebruik wil maken van een 4K-monitor of niet;

• Welke aansluitingen er precies voor handen moeten zijn;

Hou er bovendien bij een computermonitor aanschaffen ook rekening mee dat er tegenwoordig uitvoeringen bestaan zoals curved monitoren evenals ultrawide monitoren. Met deze laatste kan je bijvoorbeeld op vier vensters tegelijkertijd werken. In ieder geval, ongeacht over welke eisen jij precies mag beschikken, er bestaat altijd wel een computermonitor die deze eisen kan inwilligen.

Veelgestelde vragen over computers

 • Wat kost een goede computer?

  Een goede computer met een Intel Core i5 of AMD Ryzen 5 processor, 8GB of 16GB werkgeheugen en een SSD-schijf met een opslagcapaciteit van 128GB of 256GB kost gemiddeld tussen de 700 en 1500 euro. Hoe duurder het systeem des te beter de onderdelen zijn. Ook zijn duurdere systemen vaak energiezuiniger dan de goedkopere systemen. Met duurdere systemen is het vaak ook mogelijk om net iets meer te doen dan met goedkope systemen. Zoals het spelen van games die niet veel van het geheugen en de videokaart vragen.

 • Wat is een goede computer voor thuis?

  Een goede computer voor thuis moet minstens een Intel Core i3 of AMD Ryzen 3 processor, 8GB of 16GB intern werkgeheugen en een SSD-schijf met een opslagcapaciteit van 128GB of 256GB bevatten. Deze systemen zijn geschikt voor lichtere taken, zoals e-mailen, tekstverwerken, films streamen en internetten. De Lenovo IdeaCentre 5 is een desktop die aan deze specificaties voldoet en is dus ook een zeer goede keuze.

 • Wat is beter een pc of een laptop?

  Een PC is per definitie niet beter dan een laptop en andersom, maar beiden systemen hebben voor- en nadelen. Doorgaans kiest men voor een PC als er vanaf een vaste werkplek gebruik wordt gemaakt terwijl een laptop wordt gekozen voor meer flexibiliteit. Een laptop zou je ook eenvoudig mee kunnen nemen als je ook onderweg wilt werken. Een ander pluspunt is dat een laptop een ingebouwde accu heeft en de computer altijd een vaste stroomvoorziening nodig heeft.

 • Wat is het verschil tussen een pc en een computer?

  Een PC en een computer is hetzelfde product. PC staat ook voor Personal computer en het is een term die vooral in de jaren ’80 en ’90 veelvuldig werd gebruikt. Tegenwoordig praat men eerder over bijvoorbeeld een desktop. Een vaste computerkast die onder of op een bureau wordt geplaatst. De desktop is de tegenhanger van een laptop. Dat in het verleden ook wel de draagbare computer of notebook werd genoemd.

 • Wat heb je nodig voor een vaste computer?

  Een vaste computer is vaak een kast die je staand of liggen onder of op een bureau plaatst. Deze computers worden ook wel desktops genoemd. Voor het gebruik van de computer heb je uiteraard een monitor, toetsenbord en muis nodig. Daarnaast kun je het systeem uitbreiden met bijvoorbeeld een luidsprekersysteem en een webcam. Als je bijvoorbeeld ook met de PC wil Skypen met vrienden en familie.

 • Waar kun je het beste een game PC kopen?

  Een game PC of gaming laptop heeft in tegenstelling tot een ‘normale’ PC andere onderdelen die optimaliseert zijn om games te kunnen spelen. In de regel hebben deze systemen meer intern werkgeheugen een dedicated videokaart van een gerenommeerd merk, zoals NVIDIA. In de regel koop je gaming PC’s en laptops bij computerspeciaalzaken, zoals Paradigit of bij elektronicaketens, zoals Coolblue en Media Markt.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie