De 5 beste luieremmers van 2024

Elke ouder met baby’s en peuters krijgt massa’s luiers te verschonen. Bij een pasgeborene loopt dat makkelijk op tot 8 luiers per dag. Maar waar blijf je met al die vuile luiers? Kieper je die gewoon bij het restafval in de gewone vuilnisbak of in de huisvuilzak? Of is een aparte luieremmer toch wel het overwegen waard, en welke luieremmer moet je dan kiezen? Want je hebt wegwerpluiers, maar ook herbruikbare of wasbare luiers die je natuurlijk niet weggooit.

We snappen heel goed dat je als ouder door de bomen het bos niet meer ziet. Je kunt het beste starten met een lijstje waarin je aanstipt wat voor jou belangrijk is. Een eerste aandachtspunt is dat luiers echt wel voor een onaangename geur in huis zorgen. Daar hebben een aantal fabrikanten handig op ingespeeld. Zo bestaan er luieremmers met een cassettesysteem waarbij elke luier apart wordt verpakt en de luiergeurtjes hermetisch van de buitenlucht worden afgesloten. Andere modellen houden de geur tegen met een luchtdicht afsluitsysteem.

Dan is er ook de vraag: hoe groot moet of mag je luieremmer zijn? Waar zet je hem als je hem liever niet in de woonkamer ziet en je niet al de veel ruimte ter beschikking hebt? Hoeveel luiers kan je erin kwijt? Praktisch en handig in gebruik is ook altijd mooi meegenomen. En een luieremmer hoeft ook geen lelijk, saai ding te zijn. Er zijn heel wat mooie designmodellen op de markt in zachte pastelkleurtjes of hippe trendy blikvangers die mooi matchen met je interieur.

Om je nog verder op weg te helpen hebben wij voor jullie een aantal luieremmers uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste luieremmers van 2024 zijn.

Merk
Model
1
Korbell luieremmer PLUS 26l - Wit
Korbell
luieremmer PLUS 26l
2
Tommee Tippee Twist & Click XL-luieremmer
Tommee Tippee
Twist & Click XL-luieremmer
3
DiaperChamp ONE - Minty Green
DiaperChamp
ONE
4
Ubbi - Luieremmer - Metaal - Geurloos - Geen navulcassettes nodig - Marmer
Ubbi
Luieremmer
5
We-Too Luieremmer
We-Too
Luieremmer

Dit zijn ze, de 5 beste luieremmers van 2024

1. Korbell luieremmer PLUS 26l – Beste luieremmer met dubbele wand

Korbell luieremmer PLUS 26l - Wit
Bekijk luieremmer

Als je op zoek bent naar een 100 % geurloze luieremmer dan is de Korbell PLUS 26l een slimme keuze. Dankzij de dubbele wand kunnen zelfs de meest doordringende geurtjes niet ontsnappen. Maar deze emmer heeft nog meer te bieden. Je bedient hem gewoon via het voetpedaal, waardoor je niks met je handen hoeft aan te raken. Praktisch en 100 % hygiënisch dus!  Het kinderslot is een geruststellende beveiliging tegen ondeugende grijpgrage kinderhandjes. Deze luieremmer is gemaakt uit duurzame ABS-kunststof, een vormvast en stevig materiaal met een lange levensduur. Is de luierfase van je peuter voorbij, dan kan je de luieremmer nog jaren gebruiken als pedaalemmer in je keuken, je garage, op kantoor… Dit standaardmodel heeft een inhoud van 26 liter, meet 55 x 24 x 34 cm en je kunt er tot 60 luiers in kwijt. Dankzij het afsnij-systeem is de Korbell luieremmer erg efficiënt in het gebruik van navullingen. Dit model werkt met een navulsysteem met afvalzakken. Zodra je een volle emmer luiers hebt, kan je via het deurtje vooraan het plastic afsnijden met het speciale en praktische snijsysteem. De navullingen kan je apart bestellen. De luierzakken zijn milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar.

Pluspunten
 • 100 % geurvrij dankzij de dubbele wand
 • 100 % hygiënisch: bediening met voetpedaal, niet met je handen
 • Extra beveiliging met kinderslot
 • Materiaal: duurzame ABS-kunststof
 • Kan tot 60 luiers opslaan
Minpunten
 • Niet de goedkoopste luieremmer
 • Ook de navullingen kosten geld

De Korbell luieremmer PLUS 26l is verkrijgbaar bij:

2. Tommee Tippee Twist & Click XL-luieremmer – Beste XL luieremmer

Tommee Tippee Twist & Click XL-luieremmer
Bekijk luieremmer

Hecht je veel belang aan hygiëne en aan een vlot hanteerbare luieremmer? Dan is de Tommee Tippee Twist & Click XL iets voor jou! Deze luieremmer werkt met een cassettesysteem waarbij elke navulling een antibacteriële folie heeft waarmee je zowat een hele maand luiers kunt verpakken. De unieke meerlaagse antibacteriële GREENFILM™-folie is gemaakt van duurzaam geproduceerd suikerriet. Deze folie vernietigt maar liefst 99 % van alle gevaarlijke bacteriën (zoals de darmbacterie E. coli en Staphylococcus aureus). Bij elk contact met deze beschermende folie wordt het afbraakproces van eiwitten door bacteriën gestopt. Dit is namelijk het proces dat onaangename geurtjes veroorzaakt. Deze emmer heeft ook een slim afsluitdeksel dat alle vieze geurtjes afsluit. Je hoeft ook je handen niet vuil te maken, want de ingebouwde zuiger duwt luiers helemaal naar beneden in de emmer. De luieremmer en de navulcassettes zijn vervaardigd uit 98 % gerecycleerd en 100 % recyclebaar plastic. Een hele milieuvriendelijke keuze! In deze luieremmer kan je tot 60 luiers stoppen. De fabrikant heeft bij het ontwerp ook aandacht besteed aan fysieke ergonomie. De hoogte van deze luieremmer is bijzonder rug vriendelijk en het model heeft ook praktische ergonomische handgrepen aan de zijkant.  Deze Twist & Click-emmer heeft een uniek luierwegwerpsysteem waarbij elke luier wordt gedraaid en afzonderlijk verpakt. Zo kunnen vieze geurtjes nooit ontsnappen, ook niet wanneer het deksel niet gesloten is.

Inbegrepen in de prijs: één voorgevulde navulcassette (één navulling heeft voldoende antibacteriële folie om ongeveer één maand luiers te verpakken.. De fabrikant raadt aan om uitsluitende originele navulcassettes van het merk Twist & Click te gebruiken voor optimale prestaties. De antibacteriële bescherming is behandeld met Biomaster-zilverbiocide, getest volgens ISO 22196-2011 en is alleen aanwezig in de folie, niet in de andere componenten.

Pluspunten
 • Gegarandeerde geurbescherming
 • Ergonomische handgrepen
 • Rug vriendelijke hoogte
 • Antibacteriële folie GREENFILM™
 • Capaciteit: geschikt voor 50 luiers
Minpunten
 • Niet geschikt voor wasbare luiers
 • Geen kinderslot
 • Systeem is enkel compatibel met Tommee Tippee Twist & Click-navulcassettes en eco-navullingen

De Tommee Tippee Twist & Click XL-luieremmer is verkrijgbaar bij:

3. DiaperChamp ONE – Beste compacte luieremmer

DiaperChamp ONE - Minty Green
Bekijk luieremmer

Op zoek naar een stijlvolle luieremmer die matcht met het interieur van je kinderkamer? Dan zit je goed met de DiaperChamp, die zijn naam alle eer aandoet! Hij is een echte luierkampioen! De DiaperChamp One is een trendy luieremmer in modieuze kleurtjes en bovendien compact. Dit model is 52 cm hoog, 38,5 cm lang en 37 cm breed en weegt 3,6 kg. Je kunt er 30 tot 40 luiers in opslaan. Uniek is ook de reukdichte technologie van DiaperChamp. De fabrikant heeft een uniek systeem bedacht waardoor je luiers op een eenvoudige manier en helemaal luchtdicht kunt opslaan in de DiaperChamp. Je hebt ook geen speciale en dure cassettes nodig, maar gewone vuilniszakken. Je kunt deze luieremmer bedienen met één hand. Zo heb je altijd een tweede hand vrij voor je baby of peuter. Deze DiaperChamp bestaat in diverse kleuren en uitvoeringen.

Pluspunten
 • Reukdichte technologie
 • Geschikt voor wasbare luiers
 • Verkrijgbaar in diverse kleuren en uitvoeringen
 • In deze DiaperChamp kan je gewone vuilniszakken gebruiken – geen cassettes nodig
 • Compact model
Minpunten
 • Geen kinderslot
 • Geen voetpedaal

De DiaperChamp ONE is verkrijgbaar bij:

4. Ubbi Luieremmer – Beste geurloze luieremmer

Ubbi - Luieremmer - Metaal - Geurloos - Geen navulcassettes nodig - Marmer
Bekijk luieremmer

Ben jij iemand die hele hoge eisen stelt als het om jouw baby of peuter gaat? Dan leg je de lat beslist ook heel hoog als het om een luieremmer gaat. De Ubbi is zo’n luieremmer die op alle punten scoort!

De Ubbi-luieremmer verleidt je alvast met zijn mooie, strakke design. Het gamma biedt een waaier aan stijlvolle kleuren, er is zelfs een model in goudkleur of met marmerdesign. Met zo’n look wordt de Ubbi een blikvanger in de kinderkamer! Voor deze mooie luieremmer gebruik je gewoon stevige vuilniszakken. Maar de fabrikant biedt ook milieuvriendelijke, biologisch afbreekbare zakken van het eigen merk aan, die zijn gemaakt van 20 % gerecycled materiaal. Ook een wasbare stoffen zak is een optie.

Belangrijk is natuurlijk dat deze luieremmer ook 100 % geurloos is. Daarvoor bedacht de fabrikant een systeem met een schuifdeksel, dat je gewoon openschuift waarna je de luier in de emmer dropt. Het kinderslot zorgt ervoor dat nieuwsgierige kinderhandjes niet proberen om de luieremmer open te krijgen. De rubberen ring garandeert een hermetische afsluiting tegen vieze geurtjes. Dat is ook een extra voordeel wanneer je later, als de pamperperiode voorbij is, je Ubbi-emmer verder wilt gebruiken als kleine afvalemmer, ook voor GFT! Nog een troef: de Ubbi-emmer is gemaakt van staal dat een poedercoating heeft gekregen. Dat materiaal absorbeert helemaal geen geurtjes, in tegenstelling tot sommige modellen in kunststof. De Ubbi-luieremmer is in één formaat beschikbaar: hoogte 58 cm x diepte 38 cm  x breedte 27 cm.

Pluspunten
 • Gemaakt uit staal met een poedercoating – absorbeert geen geurtjes
 • Stijlvol, strak design in diverse kleuren, ook goud en marmerlook
 • 100 % geurloos, met schuifdekselsysteem
 • Kinderslotbeveiliging
 • Gebruik gewone vuilniszakken of de milieuvriendelijke, biologische zakken van het merk
Minpunten
 • Slechts in één formaat beschikbaar

De Ubbi Luieremmer is verkrijgbaar bij:

5. We-Too Luieremmer – Beste luieremmer met anti-geur systeem

We-Too Luieremmer
Bekijk luieremmer

Heb je weinig plaats in de babykamer of badkamer? Dan is de We-Too-luieremmer met zijn compacte afmetingen en een sober, strak design een handige oplossing. Met het gepatenteerde antigeursysteem weer je alle onaangename geurtjes. Door de gladde afwerking kan je de emmer ook makkelijk schoonmaken. In deze We-Too-luieremmer kan je gewone pedaalemmerzakken van 20 liter gebruiken. Je hoeft dus geen dure navulverpakkingen te kopen. Luiercapaciteit: tot 25 stuks. Compact model: breedte 25 cm – diepte 25 cm – hoogte 46 cm.

Pluspunten
 • Geschikt voor wasbare luiers
 • Gepatenteerd antigeursysteem
 • Geen navulverpakkingen nodig
 • Compact model
Minpunten
 • Geen kinderslot
 • Geen voetpedaal
 • Beperkte capaciteit tot 25 luiers

De We-Too Luieremmer is verkrijgbaar bij:

Luieremmers vergelijken

Het aanbod luieremmers is erg uitgebreid en je hebt ook heel wat keuzemogelijkheden. De meeste modellen hebben een elegant design en zijn beschikbaar in diverse kleuren. Zo vind je ongetwijfeld een model dat ook helemaal past bij de stijl van je babykamer of mooi matcht met je interieur. Ook als je niet al te veel ruimte hebt, zijn er voldoende modellen met compacte afmetingen. Het belangrijkste aandachtspunt is uiteraard dat de luieremmer die je kiest alle onaangename geurtjes tegenhoudt. Besteed zeker voldoende tijd om de verschillende systemen te vergelijken. Er bestaan versies met cassettes en navullingen, en er bestaan luieremmers waarin je gewone vuilniszakken kunt gebruiken of milieuvriendelijke zakken van het merk van de fabrikant. Houd er wel rekening mee dat aan de navulcassettes toch wel een redelijk prijskaartje hangt! Het is ook verstandig om te kiezen voor een emmer met kinderslot zodat jouw kind niet bij die vieze luiers kan!

Luieremmer zakken

Sommige luieremmers zijn leeg vanbinnen waardoor de luiers in de plastic bak vallen. Dit kan na verloop van tijd leiden tot nare geurtjes die in het plastic van de luieremmer trekken. Hiervoor kan je luieremmer zakken gebruiken. Daarmee komen de luiers net als bij een gewone afvalbak in de plastic zak terecht. Dit voorkomt geurtjes en viezigheid. De hele zak kan je dan regelmatig weggooien.

Luieremmer cassettes

Andere luieremmers werken met cassettes. Een luieremmer die met cassettes werkt verpakt elke luier apart in een plastic zakje. Hierdoor wordt de kans op een lekkage van het zakje verminderd. Ook worden de geurtjes verminderd. De cassettes voor deze luieremmers zijn vaak redelijk aan de prijs. Ook werken deze cassettes niet in een luieremmer die met gewone zakken werkt. Let hier dus vooral op voordat je deze cassettes aanschaft.

Ben je van plan om een luieremmer te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over luieremmers? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over luieremmers zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een luieremmer en vind je dat jouw luieremmer getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw luieremmer makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over luieremmers

 • Heb je echt een luieremmer nodig?

  Je kunt vieze luiers ook gewoon bij je andere restafval gooien, als je er geen graten in ziet om de penetrante vieze geuren erbij te nemen. Met een baby of peuter in huis kan je dus toch beter voor een luieremmer met antigeursysteem kiezen.

 • Welke luieremmer voor wasbare luiers?

  Kies bij voorkeur een voldoende grote luieremmer (minimaal 25 liter) en met een voldoende grote opening. Koop geen luieremmer met navulcassettes of een emmer met een draaisysteem waarbij elke luier in een apart zakje wordt verpakt. Wel geschikt zijn luieremmers waarin je gewone vuilniszakken of pedaalemmerzakken kunt gebruiken. Een goede oplossing is een wasnet dat je in de lege emmer hangt en waarin je de luiers gooit. Je wast de luiers samen met het net in de wasmachine.

 • Welke luieremmer stinkt niet?

  Het beste systeem is een luieremmer die de luiers apart verpakt, maar op termijn neemt dit een flinke hap uit je budget. Ook de DiaperChamp met zijn unieke reukdichte technologie houdt onwelriekende geuren uit huis. Een luieremmer van RVS absorbeert geen geuren, maar kunststofmodellen doen dat na verloop van tijd wel. Je luieremmer regelmatig schoonmaken met een scheutje azijn helpt ook om geuren tegen te houden.

 • Hoe werkt een luieremmer?

  Je hebt luieremmers die met een draaisysteem werken, waarbij de luier via de opening (soms een systeem met schuifdeksel) automatisch in de zak van de emmer valt. Er bestaan verschillende soorten zakken.

  Bij een emmer met cassettes wordt elke luier apart verpakt wanneer de cassette ronddraait.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie