De 5 beste Mifi routers van 2024

Een Mifi router is feitelijk niets meer of minder dan een draagbare router waar je een SIM-kaart in kunt stoppen en waarmee je dus ook onderweg de beschikking hebt over een draadloos netwerk. Mifi routers zijn in verschillende varianten en prijsklasse te koop en ook de functionaliteiten van deze modellen lopen uiteen. Je wilt natuurlijk wel de beste Mifi router kopen die er is, maar wat is de beste Mifi router? In ons artikel geven we uitgebreid informatie over de Mifi router en we hebben een aantal Mifi routers uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste Mifi routers van 2024 zijn. We willen ook als tip meegeven dat het verstandig is om voor de aanschaf van een Mifi router een Mifi router review te lezen. Met de informatie die in de review staat kun je een weloverwogen beslissing maken over welke Mifi router het beste bij jouw situatie past.

Internet is ontzettend belangrijk en we kunnen eigenlijk niet meer zonder. Toch ben je onderweg overgeleverd aan de beschikbaarheid van goede draadloze netwerken en zendmasten waarmee je draadloos kunt internetten. Op je mobiele telefoon of een tablet kun je in de regel via een 5G-netwerk een verbinding maken als je ook een SIM-kaart hebt, maar hoe doe je dat bijvoorbeeld met een laptop? Oké, nu hebben de meeste koffiehuizen, restaurants, hotels en zelfs treinen en bussen openbare Wi-Fi netwerken waarop je kunt inloggen, maar je kunt grote vraagtekens zetten bij de kwaliteit van die netwerken, terwijl het ook niet 100% veilig is. Daarom kun je beter investeren in een goede Mifi router.

Merk
Model
1
TP-Link M7350 - Mifi router
TP-Link
M7350
2
Alcatel Linkzone - MW70VK-2BTBNL1
Alcatel
MW70VK
3
Huawei E5577-320 4G MiFi Hotspot White
Huawei
E5577-320
4
Netgear Nighthawk M1 - Mifi router - 4G Wifi Hotspot
Netgear
Nighthawk M1
5
TP-Link M7200 - Mifi router
TP-Link
M7200

Dit zijn ze, de 5 beste Mifi routers van 2024

1. TP-Link M7350 – Beste Mifi router voor 10 apparaten

TP-Link M7350 - Mifi router
Bekijk Mifi router

De TP-Link M7350 is de beste Mifi router voor 10 apparaten die je op dit moment kunt bestellen. Het is een draagbare 4G LTE-router die speciaal ontworpen is om gemakkelijk mee te kunnen nemen. Het apparaat past dus ook makkelijk in je zak of een tas en je kunt ‘m onderweg gebruiken om mobiel internet te ontvangen.

De Mifi router 4G ondersteunt downloadsnelheden tot 150 Mbps en uploadsnelheden tot 50 Mbps, afhankelijk van de dekking en het netwerk. Het apparaat ondersteunt ook backward compatibility met 3G- en 2G-netwerken, zodat je verbonden kunt blijven, zelfs in gebieden waar geen 4G-dekking beschikbaar is.

Je kunt er ook een draadloze hotspot van maken, waarbij het 4G LTE-signaal wordt omgezet in een Wi-Fi-signaal dat je kunt delen met andere apparaten, zoals smartphones, tablets, laptops en spelcomputers. Het apparaat ondersteunt dual-band Wi-Fi, wat betekent dat je zowel 2,4 GHz als 5 GHz frequentiebanden kunt gebruiken voor een stabiele en snelle draadloze verbinding.

De TP-LINK M7350 is gebruiksvriendelijk en je kunt de TP-Link Tether-app gebruiken op je smartphone om de router in te stellen, je datagebruik te controleren, verbonden apparaten te beheren en andere instellingen aan te passen. Het apparaat heeft een ingebouwde batterij van 2000mAh, waarmee het tot 8 uur continu gebruikt kan worden. Je kunt de M7350 opladen via de meegeleverde micro-USB-kabel en de router heeft ook een microSD-kaartsleuf waarmee je optioneel een microSD-kaart kunt plaatsen om bestanden te delen via het draadloze netwerk.

Pluspunten
 • Ondersteunt 4G, 3G en 2G
 • Te gebruiken als Wi-Fi hotspot
 • Dual Band Wi-Fi (2,4 GHz en 5 GHz)
 • Accu met capaciteit voor 8 uur draadloos internet
 • Downloadsnelheid 150 Mbps
Minpunten
 • Internetabonnement met SIM-kaart benodigd

De TP-Link M7350 is verkrijgbaar bij:

2. Alcatel MW70VK – Beste Mifi router voor 15 apparaten

Alcatel Linkzone - MW70VK-2BTBNL1
Bekijk Mifi router

Ben je op zoek naar de beste Mifi router voor 15 apparaten? Dan is de Alcatel MW70VK de beste keuze die je kunt maken. Deze compacte router is geschikt voor draadloze netwerken, zoals 4G, 3G en 2G, waardoor je het systeem ook kunt gebruiken als er geen 4G-netwerk beschikbaar is. Denk bijvoorbeeld als je in bepaalde delen van het land bent of erdoorheen rijdt. Dan kun je toch gebruik maken van het internet met deze intuïtieve Mifi router.

De router ondersteunt Wi-Fi AC (Wi-Fi 5) en het is ook een Dual Band router die zowel 2,4 GHz als 5 GHz ondersteunt. Op zowel 2,4 GHz als 5 GHz haalt de Mifi router ongeveer een downloadsnelheid van 300 Mbps. Je kunt er ook een Wi-Fi hotspot van maken, zodat je met een laptop, tablet of smartphone verbinding kunt maken met het internet.

De router is compact van formaat en eenvoudig mee te nemen in een rugzak of een draagtas. Het is ook een lichtgewicht apparaat dat je zowel op de accu als op het lichtnet kunt laten werken. De accu gaat lang mee en garandeert ongeveer 6 tot 8 uur internetten. Afhankelijk van hoe lang je het apparaat gebruikt en wat de temperatuur is. Het apparaat werkt ook op een Nano SIM die je separaat moet kopen.

Pluspunten
 • Downloadsnelheid 300 Mbps
 • Dual Band
 • Wi-Fi AC (Wi-Fi 5)
 • Ondersteunt 4G, 3G en 2G
 • Compact en lichtgewicht
Minpunten
 • Normale SIM-kaart kan er niet in

De Alcatel MW70VK is verkrijgbaar bij:

3. Huawei E5577-320 – Beste Huawei Mifi router

Huawei E5577-320 4G MiFi Hotspot White
Bekijk Mifi router

De beste Huawei Mifi router die je op dit moment kunt bestellen, is de E5577-320 van het merk Huawei. Huawei is natuurlijk een bekend merk dat voor kwaliteit en intuïtieve oplossingen staat. De draagbare router E55770-320 is er daar een van. Het apparaat is ontworpen om een mobiele breedbandverbinding te bieden, zodat je onderweg toegang hebt tot het internet.

De Huawei E5577-320 ondersteunt verschillende mobiele netwerk technologieën, waaronder 4G LTE, waardoor snelle breedbandverbindingen mogelijk zijn op compatibele netwerken. Dit stelt je in staat om te surfen op internet, e-mails te verzenden en te ontvangen, video’s te streamen en andere online activiteiten uit te voeren.

Met zijn compacte en draagbare ontwerp is de Huawei E5577-320 gemakkelijk mee te nemen. Hierdoor kun je overal een draadloze internetverbinding tot stand brengen, zolang er een compatibel mobiel netwerk beschikbaar is. De Mifi router fungeert ook als een draadloos toegangspunt, waardoor meerdere apparaten tegelijkertijd verbinding kunnen maken. Dit betekent dat smartphones, tablets, laptops en andere Wi Fi-compatibele apparaten verbinding kunnen maken met de router om toegang te krijgen tot internet.

Over de batterijduur hoef je jezelf geen zorgen te maken. De router wordt gevoed door een oplaadbare batterij, waardoor het apparaat ook zonder directe stroombron kan worden gebruikt. De exacte batterijduur kan variëren afhankelijk van het gebruik en het netwerk, maar je kunt uitgaan van ongeveer 6 tot 8 uur gebruik op de accucapaciteit.

Pluspunten
 • Gebruiksvriendelijke interface
 • Ondersteunt 4G, 3G en 2G
 • Wi-Fi hotspot functie
 • Accuduur 6 tot 8 uur
 • Compact model, eenvoudig mee te nemen
Minpunten
 • Geen Dual Band Wi-Fi

De Huawei E5577-320 is verkrijgbaar bij:

4. Netgear Nighthawk M1 – Beste Mifi router 4G+

Netgear Nighthawk M1 - Mifi router - 4G Wifi Hotspot
Bekijk Mifi router

De beste Mifi router 4G+ die je op dit moment kunt bestellen, is de Nighthawk M1 van het merk Netgear. Het is een geavanceerd model dat gebouwd is voor een snelle en betrouwbare draadloze internetverbinding.

De Mifi router ondersteunt 4G LTE-verbindingen, waardoor het hoge downloadsnelheden kan bereiken. Het kan verbinding maken met mobiele netwerken van verschillende providers en ondersteunt meerdere LTE-banden, waardoor het systeem wereldwijd te gebruiken is. Je kunt er ook een Wi-Fi hotspot van maken en meerdere apparaten mee verbinden. De router ondersteunt Wi-Fi AC (Wi-Fi 5) en verbindingen via 2,4 GHz en 5 GHz.

Naast de draadloze connectiviteit heeft de Nighthawk M1 ook een Gigabit Ethernet-poort, waarmee je een bekabelde verbinding kunt maken met een computer of ander apparaat voor een snelle en betrouwbare internettoegang. Op die manier kun je de router ook prima thuis gebruiken, maar het is ook een perfect model voor onderweg. De router is voorzien van een krachtige batterij die een lange accuduur heeft. Het heeft ook een USB-poort waarmee je andere apparaten kunt opladen, zoals smartphones of tablets, zodat je onderweg je apparaten kunt opladen.

Geavanceerde functies, zoals de mogelijkheid om mediaservers in te stellen, bestanden te delen via USB en verbinding te maken met VPN’s voor veilige toegang tot het netwerk, maken de Mifi router een veelzijdig product. Het heeft ook een intuïtieve webinterface en een mobiele app waarmee je het apparaat kunt beheren en instellingen kunt aanpassen.

Pluspunten
 • Ondersteunt Wi-Fi AC (Wi-Fi 5)
 • Dual Band
 • Hoge snelheden
 • Gigabit Ethernet-poort
 • Te gebruiken als Wi-Fi hotspot
Minpunten
 • Prijzig

De Netgear Nighthawk M1 is verkrijgbaar bij:

5. TP-Link M7200 – Beste compact Mifi router

TP-Link M7200 - Mifi router
Bekijk Mifi router

De beste compacte Mifi router is de M7200 van het merk TP-Link. Een bekend merk op het gebied van routers en switches die met de M7200 een uitstekend product in de markt zetten waarmee je draadloze internetverbindingen op een veilige manier kunt opzetten en gebruiken.

De TP-Link M7200 ondersteunt 4G LTE-verbindingen van verschillende providers, maar ondersteunt ook 3G en 2G, wat handig is als je in een gebied bent waar geen 4G-netwerk beschikbaar is. Je kunt er ook een hotspot mee maken, zodat je een laptop, smartphone of tablet via Wi-Fi kunt verbinden. Het is ook geen probleem om meerdere apparaten tegelijkertijd met de router te verbinden.  Je geniet van een maximale downloadsnelheid van 150 Mbps.

De router is voorzien van een OLED-display waarop je belangrijke informatie kunt bekijken, zoals signaalsterkte, batterijniveau, dataverbruik en netwerkstatus. Het display maakt het eenvoudig om de status van het apparaat te controleren en eventuele problemen op te lossen. De ingebouwde batterij garandeert een gebruik van ongeveer 8 uur en de router is eenvoudig op te laden via de meegeleverde micro-USB-kabel.

TP-Link heeft een mobiele app beschikbaar gesteld waarmee je de M7200 kunt beheren en configureren. Met de app kun je de instellingen aanpassen, verbonden apparaten beheren en het dataverbruik controleren.

Pluspunten
 • Eenvoudig in gebruik
 • Ondersteunt 4G, 3G en 2G
 • Duidelijk OLED-display
 • Lichtgewicht en compact
 • Te gebruiken als Wi-Fi hotspot
Minpunten
 • Download snelheid slechts 150 Mbps
 • Geen Dual Band Wi-Fi

De TP-Link M7200 is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een Mifi router?

Een Mifi router is echt onmisbaar als je veel onderweg bent en wilt genieten van een veilige en betrouwbare draadloze internetverbinding. Als je bijvoorbeeld veel in de trein zit en werk wilt verzetten, is een investering in een goede Mifi router meer dan verantwoord. Mifi routers zijn in verschillende modellen te verkrijgen en ze verschillen in functionaliteiten en uiteraard ook in prijs. En er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je een Mifi router wilt kopen.

Het eerste waarnaar je kunt kijken is of de Mifi router Wi-Fi 5 ondersteunt en ook Wi-Fi Dual Band heeft. Hiermee kun je moeiteloos moderne apparaten koppelen die ook een sterk internet signaal nodig hebben om goed te kunnen functioneren. Je kunt ook kijken naar de maximale downloadsnelheid die minimaal 300 Mbps moet zijn als je van een snelle en stabiele verbinding wilt genieten. Het is ook prettig als de router draadloos te gebruiken is en een accucapaciteit van meer dan 6 uur heeft. Zodat je ook tijdens lange reizen volop kunt internetten. Als laatste is het natuurlijk ook belangrijk dat de fouter compact en lichtgewicht is, zodat je ‘m ook makkelijk kunt meenemen.

Mifi routers vergelijken

Voordat je een goede Mifi router koopt is het slim om de modellen te vergelijken. Vergelijk ze niet alleen op prijs, maar ook op de kwaliteit en de functionaliteiten die ze hebben. Op die manier kun je de beste keuze maken en straks volop genieten van een stabiele en veilige draadloze internetverbinding. Zelfs als je onderweg bent of in the middle of nowhere verblijft.

Ben je van plan om een Mifi router te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over Mifi routers? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over Mifi routers zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een Mifi router en vind je dat jouw Mifi router getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw Mifi router makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over Mifi routers

 • Wat kun je met een Mifi router?

  Een Mifi router is erop gebouwd dat je er een SIM-kaart in kunt stoppen en via een 4G netwerk een internetverbinding tot stand kunt brengen. Vaak heb je ook de mogelijkheid om er een Wi-Fi hotspot van te maken, zodat je apparaten, zoals een laptop of tablet met de router kunt verbinden.

 • Kan elke simkaart in een Mifi router?

  Nee. Welke SIM-kaart je nodig hebt is afhankelijk van de router die je koopt. Bepaalde modellen kunnen meerdere soorten SIM-kaarten aan, maar er zijn ook modellen die alleen normale of Nano SIM-kaarten accepteren.

 • Wat is het voordeel van een Mifi router?

  Het voordeel van een Mifi router is dat je altijd een stabiele en veilige internetverbinding tot stand kunt brengen zonder dat je gebruik maakt van openbare Wi-Fi netwerken.

 • Wat is beter hotspot of Mifi?

  Hotspot en Mifi zijn termen die niet te vergelijken zijn. Mifi wordt gebruikt om een connectie tot stand te brengen met een 4G netwerk en via de hotspot-functie kun je via Wi-Fi apparaten een internetverbinding tot stand brengen. Je hebt dus allebei nodig als je bijvoorbeeld onderweg wilt internetten op je laptop.

 • Hoe installeer ik een Mifi router?

  Mifi routers zijn doorgaans eenvoudig te installeren via de bijbehorende app die je gratis kunt downloaden in de Play Store of de Apple Store.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie