De 5 beste traphekjes van 2021

Traphekjes zijn een belangrijk onderdeel om je huis kindvriendelijk te maken. Je voorkomt namelijk dat je kleine zelf van de krap af kruipt of valt. Tijdens ons onderzoek kwamen we er achter dat er veel verschillende soorten traphekjes te koop zijn. Hieronder hebben wij de beste en veiligste traphekjes voor je op een rijtje gezet. Wij helpen je bij het vinden van het beste traphekje, om ervoor te zorgen dat jouw kindje veilig is in je eigen huis.

De verschillen tussen de traphekjes die je online kunt kopen zitten hem met name in het materiaal en de opbouw van het traphekje. Er zijn traphekjes met speilen, traphekjes van stof en traphekjes van kunststof. Ben je benieuwd naar de beste traphekjes van 2021? Lees dan hieronder verder!

 

Dit zijn ze, de 5 beste traphekjes van 2021

1. BabyDan Guard Me – Best geteste traphekje

BabyDan Guard Me traphekje
Bekijk traphekje

De Consumentenbod heeft de BabyDan Guard Me uitgeroepen tot beste traphekje. Sterker nog, dit was het enige traphekje dat alle testen van de Consumentenbod positief heeft doorstaan. Ook andere grote namen prijzen dit traphekje aan en wij zijn het daar volledig mee eens. Het voordeel van dit dichte hekje is dat je kind niet kan zien wat er aan de andere kant van het hekje gebeurd. Er zal dus minder drang zijn om door of over het hekje te klimmen. Verder is het prettig dat het hekje helemaal opvouwt wanneer het niet gebruikt wordt. Zo hangt het niet in de weg en ziet het trapgat er netjes uit. Een ander bijkomend voordeel is dat je kind zijn armen of hoofd niet door de spijlers van het traphekje kan steken. De kans op ongelukken is dus vele malen kleiner.

Dit traphekje is wel wat aan de prijzige kant. Het is zeker niet het duurste model uit onze lijst, maar de hekjes met spijlen zijn in de regel wel een stuk goedkoper.

Pluspunten
 • Het traphekje is dicht. Hierdoor ziet je kind niets aan de andere kant van het hekje en is de drang naar klimmen kleiner
 • In opgevouwen staat valt het hekje niet op
 • Je kind kan niet vast komen te zitten tussen spijlen
Minpunten
 • Te gebruiken tot een breedte van 89 centimeter. Eventueel uit te bereiden tot 113 centimeter
 • Dit traphekje is wat aan de dure kant, maar de vraag is natuurlijk of je op veiligheid wilt besparen

De BabyDan Guard Me is verkrijgbaar bij:

2. Lascal Kiddyguard – Oprolbaar traphekje

Lascal Kiddyguard traphekje
Bekijk traphekje

De Lascal Kiddyguard is een fraai traphekje met een rolsysteem. In opgerolde staat valt dit traphekje totaal niet op. Wanneer je dit traphekje sluit, kan je het handmatig op slot zetten zodat je kind het hekje niet zelfstandig kan openmaken. Wanneer je dit vergeet zal het traphekje zichzelf na enkele seconden op slot zetten, wel zo handig! Dit voorkomt natuurlijk ongewenste situaties waarbij je per ongeluk vergeten bent het traphekje op slot te zetten.

Het traphekje heeft geen drempel en er is dus geen struikelgevaar. Verder is dit traphekje gemakkelijk door een volwassene met één hand te openen en te sluiten. Het traphek wordt geleverd met bevestigingsmaterialen en is relatief eenvoudig te installeren. Het kan een opening tot maximaal 1 meter dichten. Is jouw trapgat breder dan 1 meter? Dan is dit traphekje helaas niet voor jou geschikt.

Pluspunten
 • Het traphekje rolt zichzelf op en valt hierdoor in opgerolde staat niet op
 • Dit model is eenvoudig zelf te installeren
 • Het hekje zet zichzelf na enkele seconden op slot wanneer je vergeet dit handmatig te doen
Minpunten
 • Te gebruiken tot een breedte van 1 meter, dit is helaas niet uit te bereiden
 • Dit is het duurste traphekje uit ons overzicht, je betaald voor de techniek en het design

De Lascal Kiddyguard is verkrijgbaar bij:

3. BabyDan Premier – Meest verkochte traphekje

Baby Dan Premier traphekje
Bekijk traphekje

De BabyDan Premier is een klassiek traphekje met spijlen. Dit traphekje is sinds jaar en dag het best verkochte traphekje van Nederland. Onlangs heeft BabyDan een verbetering toegepast op dit model, waardoor het hekje een beter en eenvoudigere hendel heeft gekregen. Het hekje is nu met één hand en één knop te openen. Wel zo handig wanneer je je kind op je arm hebt. Verder kwam dit hekje als tweede uit de test van de consumentenbond. Wanneer je kiest voor dit model, weet je dus zeker dat je één van de beste traphekjes van Nederland in huis hebt.

Het installeren van dit traphekje is kinderlijk eenvoudig. Het grote voordeel is dat er geen gaten en schroeven aan te pas komen. Je klemt het hekje eenvoudigweg tussen twee muren of tussen een deurpost. Het traphekje is geschikt voor openingen tussen 73 en 93 centimeter. Wanneer je hem wilt verbreden kan hij met extra verlengstukken verlengt worden tot een breedte van maar liefst 120 centimeter. Het voordeel hiervan is dat er geen beschadigingen aan je deurposten of muren komen zodra je het traphekje niet meer nodig hebt.

Dit traphekje is wel wat aan de prijzige kant. Het is zeker niet het duurste model uit onze lijst, maar andere traphekjes met spijlen zijn in de regel wel wat goedkoper.

Pluspunten
 • Eenvoudig te installeren door het te klemmen, dus geen gaten boren!
 • Te verbreden tot een breedte van maar liefst 120 centimeter
Minpunten
 • Het traphekje is ‘open’ waardoor je kindje tussen de spijlen vast zou kunnen komen te zitten
 • Niet in te klappen, dus altijd in het zicht

De BabyDan Premier is verkrijgbaar bij:

4. Safety 1st Easy Close Traphekje – Klembaar traphekje

Safety 1st Easy Close houten Traphekje 73-80 cm
Bekijk traphekje

Dit houten traphekje is makkelijk te bevestigen tussen twee muren of in een deurpost van 73 tot 80 centimeter breed. Voor deuren met een bredere opening zijn er ook uitbreidingssets verkrijgbaar voor openingen tot 112 centimeter zodat het hekje altijd goed klemt. Door het slimme design kan dit hekje beide kanten op open draaien, wat in sommige situaties uiterst handig kan zijn!

Doordat het traphekje vast zit met een klemsysteem is de montage erg makkelijk en zo gebeurd. Uiteraard is een klemsysteem nooit zo stevig als een systeem waarbij je moet boren, maar dat is niet in elke situatie wenselijk. Als je zelf in zo’n situatie zit waarin boren geen oplossing is dan is dit traphekje de ideale keuze. Daarnaast is de prijs van dit traphekje ook nog eens aan de gunstige kant, waardoor je zelfs zou kunnen stellen dat dit een goedkoop traphekje is. Dit is echter niet te merken in de kwaliteit van het traphekje. Dit model is ook in een metalen variant verkrijgbaar en in verschillende kleuren.

 

 

Pluspunten
 • Gunstig geprijsd
 • Makkelijk te monteren
 • Draait naar twee kanten open
Minpunten
 • Voor veel deuren is een verlengstuk nodig
 • Klembevestiging niet heel stevig zodra het hekje open staat

De Safety 1st Easy Close Traphekje is verkrijgbaar bij:

5. Balloe Oprolbaar Traphekje – Oprolbaar traphekje

Balloe Oprolbaar Traphekje - Veiligheidshekje
Bekijk traphekje

Dit veilige oprolbare traphekje is makkelijk te bevestigen door gebruik te maken van de bijgeleverde materialen. Hiervoor moet wel geschroefd worden. Dit oprolbare traphekje is wat gunstiger geprijsd dan een aantal andere alternatieven op deze lijst. Dat is in de kwaliteit wel iets terug te merken. Echter is het nog steeds een zeer goed traphekje voor de prijs. We kunnen dan ook wel stellen dat de prijs/kwaliteit verhouding van dit traphekje goed is.

Het oprolbare traphekje van Balloe is in verschillende kleuren te verkrijgen. Dit zorgt er voor dat het in elke interieur past. Doordat het traphekje ondoorzichtig is krijgt je kind of huisdier minder de neiging om tegen het traphekje aan te gaan staan of er overheen te klimmen. De sloten zijn op een extra veilige manier ingesteld maar door een volwassene toch makkelijk met een hand te openen.

Door het gebruik van doek in plaats van spijlen is dit traphekje moeilijker te beklimmen dan een traditioneel traphekje.

Pluspunten
 • Kwalitatieve materialen
 • Moeilijker te beklimmen dan een traditioneel traphekje met spijlen
 • Met een hand te openen door een volwassene
Minpunten
 • Het doek gaat niet altijd lekker in de koker

De Balloe Oprolbaar Traphekje is verkrijgbaar bij:

Hopelijk hebben we je met bovenstaande producten op weg kunnen helpen in de zoektocht naar het ideale traphekje voor jouw huis.

Plaats een reactie