De 5 beste traphekjes van 2023

Traphekjes zijn een belangrijk onderdeel om je huis kindvriendelijk te maken. Je voorkomt namelijk dat je kleine zelf van de trap af kruipt of valt. Tijdens ons onderzoek kwamen we er achter dat er veel verschillende soorten traphekjes te koop zijn. Hieronder hebben wij de beste en veiligste traphekjes voor je op een rijtje gezet. Wij helpen je bij het vinden van het beste traphekje, om ervoor te zorgen dat jouw kindje veilig is in je eigen huis.

De verschillen tussen de traphekjes die je online kunt kopen zitten hem met name in het materiaal en de opbouw van het traphekje. Er zijn traphekjes met spijlen, traphekjes van stof en traphekjes van kunststof. Ben je benieuwd naar de beste traphekjes van 2023? Lees dan hieronder verder!

 

Dit zijn ze, de 5 beste traphekjes van 2023

1. L.O.B. GOODS Luxe Oprolbaar Traphekje – Beste oprolbaar traphekje

L.O.B. Goods Luxe Oprolbaar Traphekje - Kinderhekje Voor Baby
Bekijk traphekje

De L.O.B. GOODS Luxe Oprolbaar Traphekje is een fraai traphekje met een rolsysteem. In opgerolde staat valt dit traphekje totaal niet op. Wanneer je dit traphekje sluit, kan je het handmatig op slot zetten zodat je kind het hekje niet zelfstandig kan openmaken. Het traphekje beschikt zelfs over een dubbele vergrendeling, hierdoor biedt het traphekje extra veiligheid.

Het traphekje heeft geen drempel en er is dus geen struikelgevaar. Verder is dit traphekje gemakkelijk door een volwassene met één hand te openen en te sluiten. Het traphek wordt geleverd met bevestigingsmaterialen en is relatief eenvoudig te installeren. Het kan een opening tot maximaal 1,5 meter dichten. Het traphekje is verkrijgbaar in het grijs, wit en in het zwart.

Pluspunten
 • Het traphekje rolt zichzelf op en valt hierdoor in opgerolde staat niet op
 • Dit model is eenvoudig zelf te installeren
 • Verkrijgbaar in 3 kleuren
Minpunten
 • Geen

De L.O.B. GOODS Luxe Oprolbaar Traphekje is verkrijgbaar bij:

2. BabyDan Danamic – Beste traphekje zonder boren

BabyDan Traphekje Deurhekje Klemhekje Zonder Boren Danamic 73-87 Cm
Bekijk traphekje

De BabyDan Danamic is een klassiek traphekje met spijlen. Het hekje is met één hand en één knop te openen. Wel zo handig wanneer je je kind op je arm hebt.

Het installeren van dit traphekje is kinderlijk eenvoudig. Het grote voordeel is dat er geen gaten en schroeven aan te pas komen. Je klemt het hekje eenvoudigweg tussen twee muren of tussen een deurpost. Het traphekje is geschikt voor openingen tussen 73 en 87 centimeter. Wanneer je hem wilt verbreden kan hij met extra verlengstukken verlengt worden tot een breedte van maar liefst 120 centimeter. Het voordeel hiervan is dat er geen beschadigingen aan je deurposten of muren komen zodra je het traphekje niet meer nodig hebt.

Pluspunten
 • Eenvoudig te installeren door het te klemmen, dus geen gaten boren!
 • Te verbreden tot een breedte van maar liefst 120 centimeter
Minpunten
 • Het traphekje is ‘open’ waardoor je kindje tussen de spijlen vast zou kunnen komen te zitten
 • Niet in te klappen, dus altijd in het zicht

De BabyDan Danamic is verkrijgbaar bij:

3. BabyDan Guard Me – Beste opvouwbaar traphekje

BabyDan Guard Me traphekje
Bekijk traphekje

De BabyDan Guard Me is het beste opvouwbaar traphekje van dit moment. Het voordeel van dit dichte hekje is dat je kind niet kan zien wat er aan de andere kant van het hekje gebeurd. Er zal dus minder drang zijn om door of over het hekje te klimmen. Verder is het prettig dat het hekje helemaal opvouwt wanneer het niet gebruikt wordt. Zo hangt het niet in de weg en ziet het trapgat er netjes uit. Een ander bijkomend voordeel is dat je kind zijn armen of hoofd niet door de spijlen van het traphekje kan steken. De kans op ongelukken is dus vele malen kleiner.

Dit traphekje is wel wat aan de prijzige kant. De hekjes met spijlen zijn in de regel wel een stuk goedkoper.

Pluspunten
 • Het traphekje is dicht. Hierdoor ziet je kind niets aan de andere kant van het hekje en is de drang naar klimmen kleiner
 • In opgevouwen staat valt het hekje niet op
 • Je kind kan niet vast komen te zitten tussen spijlen
Minpunten
 • Te gebruiken tot een breedte van 89 centimeter. Eventueel uit te bereiden tot 113 centimeter
 • Dit traphekje is wat aan de dure kant, maar de vraag is natuurlijk of je op veiligheid wilt besparen

De BabyDan Guard Me is verkrijgbaar bij:

4. Safety 1st Easy Close Metal traphekje – Beste metalen traphekje

Safety 1st Easy Close Metal Traphekje - 73 t/m 80 cm
Bekijk traphekje

Dit metalen traphekje is makkelijk te bevestigen tussen twee muren of in een deurpost van 73 tot 80 centimeter breed. Voor deuren met een bredere opening zijn er ook uitbreidingssets verkrijgbaar voor openingen tot 112 centimeter zodat het hekje altijd goed klemt. Door het slimme design kan dit hekje beide kanten op open draaien, wat in sommige situaties uiterst handig kan zijn!

Doordat het traphekje vast zit met een klemsysteem is de montage erg makkelijk en zo gebeurd. Uiteraard is een klemsysteem nooit zo stevig als een systeem waarbij je moet boren, maar dat is niet in elke situatie wenselijk. Als je zelf in zo’n situatie zit waarin boren geen oplossing is dan is dit traphekje de ideale keuze. Daarnaast is de prijs van dit traphekje ook nog eens aan de gunstige kant, waardoor je zelfs zou kunnen stellen dat dit een goedkoop traphekje is. Dit is echter niet te merken in de kwaliteit van het traphekje. Dit model is ook verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Pluspunten
 • Gunstig geprijsd
 • Makkelijk te monteren
 • Draait naar twee kanten open
Minpunten
 • Voor veel deuren is een verlengstuk nodig
 • Klembevestiging niet heel stevig zodra het hekje open staat

De Safety 1st Easy Close Metal traphekje is verkrijgbaar bij:

5. Balloe Oprolbaar Traphekje – Beste prijs/kwaliteitsverhouding traphekje

Balloe Oprolbaar Traphekje - Veiligheidshekje - Grijs
Bekijk traphekje

Dit veilige oprolbare traphekje is makkelijk te bevestigen door gebruik te maken van de bijgeleverde materialen. Hiervoor moet wel geschroefd worden. Dit oprolbare traphekje is wat gunstiger geprijsd dan een aantal andere alternatieven op deze lijst. Dat is in de kwaliteit wel iets terug te merken. Echter is het nog steeds een zeer goed traphekje voor de prijs. We kunnen dan ook wel stellen dat de prijs/kwaliteit verhouding van dit traphekje goed is.

Het oprolbare traphekje van Balloe is in verschillende kleuren te verkrijgen. Dit zorgt er voor dat het in elke interieur past. Doordat het traphekje ondoorzichtig is krijgt je kind of huisdier minder de neiging om tegen het traphekje aan te gaan staan of er overheen te klimmen. De sloten zijn op een extra veilige manier ingesteld maar door een volwassene toch makkelijk met een hand te openen.

Door het gebruik van doek in plaats van spijlen is dit traphekje moeilijker te beklimmen dan een traditioneel traphekje.

Pluspunten
 • Kwalitatieve materialen
 • Moeilijker te beklimmen dan een traditioneel traphekje met spijlen
 • Met een hand te openen door een volwassene
Minpunten
 • Het doek gaat niet altijd lekker in de koker

De Balloe Oprolbaar Traphekje is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

Hopelijk hebben we je met bovenstaande producten op weg kunnen helpen in de zoektocht naar het ideale traphekje voor jouw huis.

Veelgestelde vragen over traphekjes

 • Wat is het beste traphekje volgens de Consumentenbond?

  Het Puck traphek van metaal is het beste traphekje dat je op dit moment kunt kopen. Het traphekje is ontworpen om openingen tussen de 60 tot 97 centimeter af te dichten en kan in twee richtingen worden geopend. He traphek is na montage circa 73 centimeter hoog en is eenvoudig te installeren. Het trapje is ook zowel in het wit als in het zwart verkrijgbaar.

 • Waar moet je op letten bij aanschaf van een traphekje?

  Bij de aanschaf van een traphekje let je op hoe eenvoudig het traphek te installeren is, van welk materiaal het is gemaakt en of het geschikt is om een opening die je wilt beschermen af te dekken. Je zorgt ervoor dat je de opening opmeet en deze meting meeneemt naar een winkel wanneer je een traphek wilt kopen. Je kijkt ook naar hoe hoog het traphek wordt en of deze geschikt is voor de lengte van het kind.

 • Wat is het veiligste traphekje?

  Het Puck traphekje van metaal is het veiligste traphek dat je op dit moment kunt kopen. Het traphek kan met een hand en in twee richtingen worden geopend en is eenvoudig te installeren. Na installatie is het traphek 73 centimeter hoog en het traphek is geschikt om openingen tussen de 60 en 97 centimeter af te dichten.

 • Welk oprolbaar traphekje is het beste?

  De KidsriverTwist is een handig en compact traphekje dat je kunt oprollen. Het traphekje is geschikt om openingen tot wel 105 centimeter af te dichten en is zeer eenvoudig te bevestigen. Het hek rolt soepel in en uit en is haast niet zichtbaar wanneer deze niet gebruikt wordt. Het oprolbare traphekje is circa 87 centimeter hoog wanneer deze is uitgerold.

 • Hoe hoog moet een traphekje zijn?

  Hoe hoog het traphekje moet zijn is afhankelijk van hoe lang het kind is. Een traphekje is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Zodat hij of zij niet van de trap kan vallen. Doorgaans is een traphekje 65 centimeter hoog, maar er zijn hogere traphekjes tot wel 85 centimeter. Deze worden gekozen wanneer het kindje vrij lang is.

 • Hoe lang gebruik je een traphekje?

  Een traphekje wordt gemiddeld 2 jaar gebruikt. Op dat moment bereikt de kind ook een lengte en gewicht dat een traphekje hem of haar niet meer kan tegenhouden. Bij kleineren lichtere kinderen is het mogelijk om het traphekje langer te gebruiken. Heeft je kind razendsnel geleerd om trap te lopen? Dan kun je het traphekje gerust weghalen.

 • Plaats een reactie