De 5 beste tuinkasten van 2024

Een tuinkast kan een handig product voor als je klus- of tuingereedschappen in de tuin of in een tuinhuisje wil opbergen. Met een kast kun je alles netjes opbergen en je hebt nooit meer problemen om je gereedschappen terug te vinden. Tuinkasten heb je in verschillende soorten, maten en kleuren en ook de prijzen lopen nogal uiteen.

Wat is de beste tuinkast?

De beste tuinkast is de kast die ten eerste goed in je tuin of in je schuur past en die ook bestendig is tegen verschillende soorten weersomstandigheden. Uiteraard is het ook belangrijk dat de kast een handige indeling heeft, zodat je al jouw gereedschappen netjes en geordend kunt opbergen. Wil je er zeker van zijn dat je de beste keuze maakt? Neem dan snel een kijkje naar de beste kasten die wij hebben geselecteerd. En lees sowieso een tuinkast review als je er één wil kopen. Dan weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

 

Merk
Model
1
Timmerfabriek Bosse - Tuinkast - Douglas hout - Geschaafd en geschuurd
Timmerfabriek Bosse
Tuinkast
2
Keter Più Multipurpose Opbergkast
Keter
Più Multipurpose
3
Tuinkast - Tuinkast Hout - Tuinhuis - Tuinhuis Hout - Dubbeldeurs
GardenGoodz®
Tuinkast
4
Biohort Tuinkast GR150 donkergrijs metallic 2 deurs
Biohort
GR150
5
vidaXL Tuinkast 65x45x88 cm polypropyleen rattan zwart
vidaXL
polypropyleen rattan zwart

Dit zijn ze, de 5 beste tuinkasten van 2024

1. Timmerfabriek Bosse Tuinkast – Beste tuinkast van douglas hout

Timmerfabriek Bosse - Tuinkast - Douglas hout - Geschaafd en geschuurd
Bekijk tuinkast

De tuinkast van Timmerfabriek Bosse is de beste tuinkast van Douglas hout die je kunt kopen. Douglas hout is duurzaam hardhout dat door de afwerking geschikt is voor in verschillende weersomstandigheden. De kast is 54,5 centimeter diep, 190 centimeter hoog en 140 centimeter breed en biedt voldoende ruimte voor het opbergen van je spullen en gereedschappen. Mede te danken aan de handige verdeling van zowel planken als een ruim hanggedeelte voor bijvoorbeeld harken en bezems.

Pluspunten
 • Staat op pootjes
 • Gemaakt van duurzaam Douglas hout
 • Handige indeling
 • Veel ruimte
 • Mooi afgewerkt
Minpunten
 • Hoge aanschafprijs

De Timmerfabriek Bosse Tuinkast is verkrijgbaar bij:

2. Keter Più Multipurpose – Beste kunststof tuinkast

Keter Più Multipurpose Opbergkast
Bekijk tuinkast

De Più Multipurpose van het merk Keter is de beste kunststof tuinkast die verkrijgbaar is. De kast is 68 centimeter breed, 39 centimeter diep en 166 centimeter hoog. Gemaakt van hoogkwalitatief kunststof en de kast beschikt over soft touch ergonomische handgrepen. Door de handige indeling kun je al je spullen en gereedschappen kwijt.

De kast is ingedeeld met een groot compartiment voor het opbergen van harken, bezems en overige producten die langer zijn. Terwijl je ook de beschikking hebt over drie planken met een draagvermogen van maximaal 10 kilo. De kunststof tuinkast staat op pootjes die ook in hoogte verstelbaar zijn.

Pluspunten
 • 3 draagplanken met een draagvermogen van 10 kg
 • Handige indeling
 • Gemaakt van hoogkwalitatief kunststof
 • Ergonomische handgrepen
 • Pootjes in hoogte verstelbaar
Minpunten
 • Verankeren noodzakelijk voor meer stabiliteit

De Keter Più Multipurpose is verkrijgbaar bij:

3. GardenGoodz® Tuinkast – Beste tuinkast van hout

Tuinkast - Tuinkast Hout - Tuinhuis - Tuinhuis Hout - Dubbeldeurs
Bekijk tuinkast

De GardenGoodz® Tuinkast is de beste tuinkast van hout die je op dit moment kunt kopen. Gemaakt van hoogkwalitatief dennenhout en voorzien van een lessenaarsdak dat ervoor zorgt dat het water wegloopt wanneer het regent of sneeuwt. Door de sterke houtsoort kun je de kast eenvoudig in de tuin plaatsen. Zelfs wanneer het regent, hagelt, sneeuwt of wanneer de zon schijnt.

De kast is volledig waterdicht en met de bijgeleverde schappenrekken kun je zelf de indeling bepalen. De kast is 138 centimeter lang, 65,5 centimeter breed en 160 centimeter hoog. De kast is ook met behulp van de meegeleverde instructies eenvoudig te assembleren.

Pluspunten
 • Eenvoudig te assembleren
 • Indeling kun je zelf bepalen met behulp van schappenrekken die worden meegeleverd
 • Gemaakt van dennenhout
 • Lessenaarsdak
 • Naturel kleur
Minpunten
 • Geen draagplanken meegeleverd

De GardenGoodz® Tuinkast is verkrijgbaar bij:

4. Biohort GR150 – Beste metalen tuinkast

Biohort Tuinkast GR150 donkergrijs metallic 2 deurs
Bekijk tuinkast

Ben je op zoek naar de beste metalen tuinkast? Dan is de GR150 van Biohort de beste keuze. De kast is van donkergrijs metaal gemaakt en geschikt voor zowel binnen als buiten. Met de twee deuren heb je eenvoudig toegang tot je gereedschappen die je in de kast wil opbergen. De kast is 155 centimeter breed, 83 centimeter diep en 182,5 centimeter hoog.

De schroeven en scharnieren zijn van duurzaam RVS gemaakt en je kunt de kast indelen, zoals je dat zelf wil. De kast is eenvoudig in elkaar te zetten met de bijgeleverde instructies en de kast is ook voorzien van een veilig draaigreep-cilinderslot.

Pluspunten
 • Gemaakt van metaal
 • Schroeven en scharnieren van RVS
 • Grote kast
 • Zelf in te delen
 • Handgreep-cilinderslot
Minpunten
 • Plat dak

De Biohort GR150 is verkrijgbaar bij:

5. vidaXL polypropyleen rattan zwart – Beste lage tuinkast

vidaXL Tuinkast 65x45x88 cm polypropyleen rattan zwart
Bekijk tuinkast

De Tuinkast polypropyleen rattan zwart van het merk vidaXL is de beste lage tuinkast die je kunt kopen. De zwarte tuinkast neemt weinig ruimte in beslag en heeft een handige indeling, zodat je gereedschappen en spulletjes eenvoudig kunt opbergen. De kast is gemaakt van hoogkwalitatief Polypropyleen en is eenvoudig schoon te maken.

De kast is geschikt voor zowel binnen als buiten en heeft een afwateringssysteem. De draagplanken kunnen 12 kilo aan gewicht dragen en zijn verstelbaar. De kast is ook eenvoudig te assembleren met de meegeleverde instructies.

Pluspunten
 • Gebruiksvriendelijk
 • Zelf in te delen
 • Lage kast
 • Makkelijk in elkaar te zetten
 • Gemaakt van Polypropyleen
Minpunten
 • Niet geschikt voor lange voorwerpen, zoals bezems

De vidaXL polypropyleen rattan zwart is verkrijgbaar bij:

Een goede tuinkast is handig voor in de tuin of in de schuur. Je hebt al een blik kunnen werpen op de beste tuinkasten die je kunt kopen, maar dat neemt niet weg dat er nog meer modellen verkrijgbaar zijn. De keuze die je maakt is natuurlijk afhankelijk van de beschikbare ruimte die je hebt, wat je erin wil opbergen en of je de kast binnen of buiten gaat neerzetten.

Waar moet je op letten bij het kopen van een tuinkast?

Wanneer je een tuinkast koopt moet je met een aantal zaken rekening houden. Kies altijd voor een kast die geschikt is voor verschillende weersomstandigheden, die waterdicht is en is afgewerkt met scharnieren en schroeven van roestvrij staal. Dan weet je zeker dat je een kwaliteitskast koopt waar je jarenlang plezier van kunt hebben.

De indeling van een tuinkast

De indeling van een tuinkast is net zo belangrijk, want je wil natuurlijk wel al je gereedschappen eenvoudig en geordend kunnen opbergen. Let op de indeling en of die eventueel naar eigen inzicht aan te passen is. Let er dan ook goed op dat de eventuele draagplanken een hoog draagvermogen hebben. Zeker als je wat zwaarder gereedschap wil opbergen.

Tuinkasten vergelijken

Wanneer je een selectie van interessante tuinkasten hebt gemaakt, is het slim om ze ook te vergelijken. Verdiep je meer in de producten, kom meer te weten over de kwaliteit en functionaliteiten en maak een weloverwogen beslissing, zodat je straks de meest ideale tuinkast kunt neerzetten.

Veelgestelde vragen over tuinkasten

 • Wat is een tuinkast?

  Een tuinkast is feitelijk een opbergkast voor gereedschappen. Dat kan zowel klus- als tuingereedschappen zijn. Veel modellen zijn ook geschikt voor het opbergen van buitenspeelgoed, harken en bezems.

 • Wat voor materiaal is het beste voor een Tuinkast?

  Het materiaal van een tuinkast moet bestendig zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Dus roestvrije materialen en Polypropyleen zijn de beste materialen voor een tuinkast.

 • Hoe maak je een Tuinkast waterdicht?

  Een tuinkast kun je waterdicht maken door naden en kieren te kitten of om direct bij aanschaf voor een volledig waterdichte tuinkast te kiezen.

 • Hoe maak ik zelf een Tuinkast?

  Als je een beetje handig bent kun je zelf een tuinkast in elkaar zetten van hout en met roestvrijstalen scharnieren en schroeven.

 • Hoe duur is een Tuinkast?

  De prijzen van tuinkasten lopen uiteen en dat heeft te maken met het formaat en de materialen waar een kast van is gemaakt. Een goede tuinkast kost al snel tussen de € 200,- en € 900,-.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie