De 5 beste voetmassage apparaten van 2023

Heb jij regelmatig last van vermoeide benen en pijn aan je voeten? Met een voetmassage apparaat behoren die klachten tot de verleden tijd. Regelmatige voetmassage verlicht een hoop klachten en kan een hoop ellende voorkomen. Een apparaat om je voeten te masseren stimuleert allerlei functies in je lichaam en kan zelfs helpen tegen slapeloosheid. Klinkt je dat als muziek in de oren en ben jij wel benieuwd naar wat zo’n apparaat voor jou kan betekenen? Lees dan snel verder, want wij hebben de beste voetmassage apparaten voor je onderzocht en een top 5 gemaakt van de apparaten waar we zelf heel enthousiast over zijn.

Dit zijn ze, de 5 beste voetmassage apparaten van 2023

1. Nuga Best E5 Foot Therapy Massager – Beste professionele voetmassage apparaat

Nuga Best E5 Foot Therapy Massager
Bekijk voetmassage apparaat

Ben jij op zoek naar het beste van het beste? Dan is de Nuga best het voetmassage apparaat voor jou. Niet voor niets staat hij bij ons op 1 als beste professionele voetmassage apparaat. Het is een combinatiestimulator die je thuis kunt gebruiken. Je voeten worden gestimuleerd door thermische en laagfrequente functies. Het verwarmingselement verwarmt en stimuleert je voeten aan de onderkant en dat geeft verlichting van pijn en maakt dat je spieren kunnen ontspannen. De lage frequentiegolven hebben een bewezen positief effect op myoatrofie.

Het apparaat helpt om de spieratrofie in je voeten te versterken en het rubberen kussen zorgt ervoor dat de spierpijn verlicht wordt door laagfrequente stimulatie van stroom. Met de bijgeleverde pleisters kun je ook je rug, knieën, schouders, kuiten en vuisten behandelen. De pleisters zijn beschikbaar in verschillende maten zodat je altijd de juiste maat bij de hand hebt.

Tijdens het gebruik van de machine kun je zelf het apparaat makkelijk bedienen en de sterkte controleren. Daarnaast krijg je er een afstandsbediening bij om het je nog makkelijker te maken. Door de grafische LED displaylamp zie je precies wat er gebeurt.

Het voetmassage apparaat zorgt ervoor dat negatieve ionen, ook wel anionen genoemd, door je systeem worden afgestoten zodat je bloedcirculatie verbetert. De infraroodstralen zorgen ervoor dat gifstoffen en afval uit je systeem worden verwijderd. Dit geeft een heilzaam effect op je gezondheid. Zo werkt het effectief bij verkoudheid, helpt het vermoeidheid verminderen en werkt het goed bij reumatoïde artritis, astma, maar ook bij hoofdpijn.

Pluspunten
 • Beste professionele apparaat voor thuisgebruik
 • Met speciale pleisters om ook andere delen van je lichaam te behandelen
 • Stimuleert de spijsvertering en werkt goed tegen diabetes.
 • Het apparaat schakelt vanzelf uit na 8 uur
 • Heeft een heilzaam effect op je hele lichaam
Minpunten
 • Er hoort een pittig prijskaartje bij

De Nuga Best E5 Foot Therapy Massager is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

2. RENPHO FM-059R – Beste shiatsu voetmassage apparaat

Renpho FM-059R - Voetmassage Apparaat - Shiatsu Massage
Bekijk voetmassage apparaat

Shiatsu is een massage methode die door veel mensen als heilzaam wordt ervaren. Dit massage apparaat mag zich met recht het beste shiatsu voetmassage apparaat noemen. Je kunt het dan gewoon thuis ervaren en hoeft niet meer naar een masseur. Want door je voeten te masseren ontspant je hele lichaam.

Het apparaat stimuleert je voeten met rotatieballen, rollerbars, verwarmt je voeten met infraroodwarmte en werkt met luchtcompressie. Het helpt je om pijn te verlichten, maakt je spieren ontspannen en geeft je hele lichaam een oppepper zodat je je een stuk beter voelt. Het gebruik van de voetreflexmassage helpt ook om slaapstoornissen te verlichten en te voorkomen.

Het apparaat is professioneel en werkt met 3 intensiteiten voor de shiatsu massage en 3 niveaus van luchtdruk. Zo kun je zelf kiezen welke sterkte je prettigst vindt. Met het bedieningspaneel pas je heel makkelijk de kracht en functies aan naar je wensen, maar je kunt ook gebruik maken van de afstandsbediening. Je kunt een timer instellen op 15/30 minuten en daarmee in korte tijd je gezondheid verbeteren terwijl je ontspannen zit.

Of je nu grote of kleine voeten hebt. Het apparaat past altijd, zelfs met maat 46 kun je genieten van de heilzame werking van dit voetmassage apparaat. Gun jezelf deze heerlijke manier om je lijf te ontspannen en vervelende klachten te verminderen. Je hele gezin zal genieten van je aankoop. Want het apparaat is natuurlijk niet alleen fijn voor jezelf. Je kunt er anderen ook een groot plezier mee doen. Dus als cadeau is het zeker een aanrader.

Pluspunten
 • Makkelijk te bedienen
 • Te gebruiken tot maat 46
 • Verschillende manieren van massage die je zelf in intensiteit kunt aanpassen
 • Werkt heilzaam op je hele lijf
 • Vermindert klachten en helpt bij slaapstoornissen
Minpunten
 • Je moet van shiatsu massage houden

De RENPHO FM-059R is verkrijgbaar bij:

3. Beurer FM60 – Beste draaiende voetmassage apparaat

Beurer FM60 Voetmassage - Shiatsu
Bekijk voetmassage apparaat

Het best draaiende voetmassage apparaat is de FM60 van Beurer. Ben jij het zat om elke dag pijnlijke voeten te hebben en is je partner het beu om elke avond je voeten te masseren? Dan is dit de oplossing waar zowel jij als je partner blij van worden. Met de juiste houding worden steeds de juiste plekken aangeraakt die je zere voeten weer laten ontspannen en jou helpen om je beter te voelen.

De infrarood verwarming is snel op temperatuur en doet je spieren meteen ontspannen. Door de warmte voorkom je blessures en voel je snel resultaat. De temperatuur is precies goed en voelt heerlijk comfortabel aan. De voetmassage is stevig. Dat kan even wennen zijn, maar als je eenmaal weet hoe het werkt dan is het een weldaad voor je voeten en benen.

Bij dagelijks gebruik verdwijnen je klachten als sneeuw voor de zon en zijn vermoeide en pijnlijke voeten voor jou voorgoed voorbij. Je voelt meteen verlichting. Het is een apparaat met een goede prijs-kwaliteit verhouding. De basis is goed en de prijs is eerlijk.

Het apparaat schuif je makkelijk weg onder een tafel of bureau zodat het niet in de weg staat en je het altijd snel bij de hand hebt. Er zijn mensen die het apparaat ook gebruiken om handen en rug mee te masseren en daar goede resultaten mee boeken. Dat maakt het apparaat een aanrader als je vaak last hebt van een vermoeid en stijf lijf.

Pluspunten
 • Met snelle verwarmingsstand zodat je snel kunt ontspannen
 • 9 massagekoppen onder elke voet voor een heerlijke ontspanning
 • Helpt bij pijn en vermoeidheid
 • Met infrarood zodat je spieren verwarmen tijdens de massage
 • Met handige eenknopsbediening
Minpunten
 • Soms is het even zoeken naar de juiste houding

De Beurer FM60 is verkrijgbaar bij:

4. Happy Feet Voetmassage – Beste voetmassage apparaat met kuitmassage

HAPPY FEET (grijs) - Massage voor voeten en kuiten - Voetmassage
Bekijk voetmassage apparaat

Heb jij niet alleen last van zere voeten, maar heb je ook last van vermoeide en prikkelbare kuiten? Ook daar hebben we een apparaat voor gevonden. Dit apparaat pakt niet alleen je voeten aan, maar neemt ook je kuiten onderhanden. Het werkt niet heerlijk ontspannend, maar is ook effectief bij spierpijn en vermoeidheid.

Met de shiatsu massage functie maak je gebruik van deze eeuwenoude vorm van Japanse massage die bewezen heilzaam is voor je lijf en ledematen. Je hoeft er deur niet meer voor uit. Je kunt zelf bepalen welke sterkte je kiest bij de massage. Dat doe je simpelweg met het bedienen van het touchscreen op de bovenkant van het apparaat.

Door de 3D lucht compressie massage techniek wordt van alle kanten druk uit geoefend op de voeten en kuiten, zelfs op de wreef van je voet.

Pluspunten
 • Uitgebreide kuit- en voetmassage
 • 3D lucht compressie massage techniek
 • Stimuleert de bloedsomloop
Minpunten
 • Het is een flinke investering

De Happy Feet Voetmassage is verkrijgbaar bij:

5. Medisana FM 883 – Beste goedkope voetmassage apparaat

Medisana FM 883 Voetmassage
Bekijk voetmassage apparaat

Dit voetmassage apparaat van Medisana vinden wij het beste goedkope apparaat. In dit geval is goedkoop absoluut geen duurkoop. Gun jezelf een heerlijke, aangename Shiatsu massage voor je voeten na een lange, drukke dag. Je vermoeide en pijnlijke voeten zijn in een mum van tijd weer tip top in orde.

Met 6 keer 3 roterende massagekoppen worden je hele voeten onder handen genomen door het apparaat. Je kunt zelf de intensiteit kiezen en als je wilt kun je de roodlicht warmtefunctie inschakelen. Het bedienen gaat heel eenvoudig met 1 knop. Je kunt zelfs het voetgedeelte in hoogte verstellen.

Het apparaat is geschikt voor zowel je voeten als je rug. Zo komt ook je vermoeide rug tot rust na een inspannende dag en kun je er morgen weer fris en fruitig tegen aan. Je bepaalt zelf de intensiteit van de programma’s en kunt elke dag genieten van de heilzame werking van het apparaat. Het apparaat is handig met je voeten te bedienen. En je bergt het makkelijk op onder een stoel of tafel.

Pluspunten
 • Geschikt voor voeten en rug
 • Beste goedkope voetmassage apparaat
 • Met warmtefunctie
 • Met instelbaar voetgedeelte
 • Met 2 intensiteiten
Minpunten
 • Basic model met beperkte mogelijkheden, daar is de prijs dan ook naar

De Medisana FM 883 is verkrijgbaar bij:

Voetmassage apparaat kopen, hier moet je op letten

Bij de keuze van een voetmassage apparaat moet je op een aantal dingen letten. Er zijn zeer veel verschillende apparaten op de markt met veel verschillende doelen en functionaliteiten. Met het maken van een keuze in onderstaande categorieën zorg je er voor dat je het beste voetmassage apparaat koopt die voldoet aan al jouw wensen.

Voetmassage apparaat met of zonder warmte

Vind jij warmte belangrijk bij de massage? Let er dan op dat er een warmtefunctie op het apparaat zit. Wil je liever geen warme voeten, kies dan voor een voetmassage apparaat zonder warmte functie. Het het apparaat dat je wil kopen toch een warmtefunctie? Kijk dan of je die functie ook uit kunt zetten.

Soort massage

Verder zijn er verschillende soorten massages die de apparaten kunnen verzorgen. Vaak zit een shiatsu programma op het apparaat. Dat is een massage waar veel mensen even aan moeten wennen. Als je niet van deze stevige massage houdt, kies dan voor een model dat op een andere manier masseert.

Met of zonder kuitmassage

Als je last hebt van je kuiten, let er dan op dat je model kiest dat ook je kuiten masseert. Zo kom je sneller van je klachten af. Let er wel op dat voetmassage apparaten met kuitmassage vaak een stuk duurder zijn dan apparaten zonder deze functie.

Massagefuncties voor andere lichaamsdelen

Sommige apparaten kunnen ook andere delen van het lichaam behandelen. Dat is een aanrader als je bijvoorbeeld last hebt van rugklachten. Je kunt dat terugvinden in de beschrijving van de verschillende modellen. Deze functie is bij de meeste voetmassagers niet verplicht te gebruiken, dus het is een mooie extra als het apparaat dat je koopt deze functie heeft.

Veelgestelde vragen over voetmassage apparaten

 • Is een voetmassage gezond?

  Het antwoord op deze vraag is simpel. Ja een voetmassage is gezond. Het helpt de bloeddoorstroming te stimuleren en vermindert vermoeidheid en spierpijn

 • Wat houdt voetmassage in?

  Voetmassage wil zeggen dat je voeten aan de hand van een voetmassage apparaat gestimuleerd worden. Dat helpt tegen vermoeidheid en pijn.

 • Wat doet een voetreflexmassage met je lichaam?

  Het bevordert de bloeddoorstroming, helpt tegen spierpijn en vermoeidheid en verbetert je slaap.

 • Hoe duur is een voetmassage apparaat?

  De prijs varieert van een paar tientjes voor een basic apparaat tot meer dan € 1300,- voor een professioneel apparaat.

 • Plaats een reactie