De 5 beste wijnklimaatkasten van 2023

Wil je jouw wijn goed en ook op de juiste temperatuur bewaren? Dan heb je zeker baat bij een goede wijnklimaatkast. Wanneer je op zoek gaat naar een geschikt wijnklimaatkast kom je ook tot de ontdekking dat je de keuze hebt uit verschillende soorten apparaten. Maar wat is de beste wijnklimaatkast?

Wijnklimaatkast kopen

Wanneer je een wijnklimaatkast wil kopen doe je er verstandig aan om eerst goed onderzoek te doen naar de modellen die je kunt aanschaffen. Kijk goed naar alle voor- en nadelen en lees bijvoorbeeld een wijnklimaatkast review en een wijnklimaatkast test. Op die manier kom je ook meer te weten over hoe andere gebruikers het product ervaren en kun je beter inschatten of het product ook voor jou geschikt is. Wij helpen je alvast op de weg door de beste wijnklimaatkasten voor je op een rijtje te zetten.

Merk
Model
1
Liebherr EWTgw 3583 Vinidor
Liebherr
EWTgw 3583 Vinidor
Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.
2
FWKU 18000S Kuppersbusch - Wijnkoelkast onderbouw
Küppersbusch
FWKU 18000S
3
Haier WS53GDA - Wijnkoelkast
Haier
WS53GDA
Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.
4
Klarstein Reserva 12 Uno - Wijnkoelkast - 12 flessen
Klarstein
Reserva 12 Uno
5
Dunavox Flow-9 - Wijnkoelkast onderbouw of vrijstaand
Dunavox
Flow-9

Dit zijn ze, de 5 beste wijnklimaatkasten van 2023

1. Liebherr EWTgw 3583 Vinidor – Beste inbouw wijnklimaatkast

Liebherr EWTgw 3583 Vinidor
Bekijk wijnklimaatkast

De EWTgw 3583 Vinidor van het merk Liebherr is de beste inbouw wijnklimaatkast die je op dit moment kunt kopen. De koelkast is 189,5 centimeter hoog en 63,9 centimeter breed en heeft ruimte voor in totaal 83 flessen. Door de aanwezigheid van 2 temperatuurzones kun je verschillende soorten wijn in de klimaatkast bewaren en de flessen worden neergelegd op stevige beukenhouten plateaus. Eén plateau is speciaal ingericht voor het presenteren van mooie en kostbare flessen.

De grote wijnklimaatkast is voorzien van een softclose deursluiting, dimbare LED-verlichting en een TipOpen deurbediening. De deur is ook voorzien van een alarm. Die waarschuwt wanneer de kast te lang open staat of niet goed gesloten is. De scharnieren van de deur zijn ook om te wisselen, zodat je kunt kiezen voor een deur die naar links of naar rechts opendraait. Liebherr geeft een fabrieksgarantie van 2 jaar (Pick-up and return).

Pluspunten
 • Stille klimaatkast met een geluidsniveau van 32 dB
 • Ruimte voor 83 flessen
 • 2 temperatuurzones
 • Softclose systeem
 • Dimbare LED-verlichting
Minpunten
 • Geen reparatie aan huis

De Liebherr EWTgw 3583 Vinidor is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

2. Küppersbusch FWKU 18000S – Beste onderbouw wijnklimaatkast

FWKU 18000S Kuppersbusch - Wijnkoelkast onderbouw
Bekijk wijnklimaatkast

De FWKU 18000S van het met Küpperbusch is de beste onderbouw wijnklimaatkast die op dit moment verkrijgbaar is. De klimaatkast is 82 centimeter hoog en 60 centimeter breed en biedt ruimte aan 44 flessen. De 5 uittrekbare plateaus zijn gemaakt van duurzaam hout terwijl je met de ingebouwde LED-verlichting altijd een goed zicht heb op je favoriete wijnen. De klimaatkast beschikt ook over 2 instelbare temperatuurzones en een waterreservoir voor extra bevochtiging.

De wijnklimaatkast met 2 temperatuurzones produceert een geluidsniveau van circa 42 dB en heeft bovendien een deur met alarmsignaal. Die waarschuwt wanneer de deur van de wijnklimaatkast te lang open staat. De scharnieren van de deur zijn eventueel verwisselbaar en zo heb je de keuze uit een deur die naar rechts of naar links opendraait.

Pluspunten
 • 2 temperatuurzones
 • 5 uittrekbare houten plateaus
 • Waterreservoir voor extra bevochtiging
 • Verwisselbare deurscharnieren
 • Deur met alarmsignaal
Minpunten
 • Geen ventilatiesysteem
 • Carry-in fabrieksgarantie
 • Geluidsniveau 42 dB

De Küppersbusch FWKU 18000S is verkrijgbaar bij:

3. Haier WS53GDA – Beste vrijstaande wijnklimaatkast

Haier WS53GDA - Wijnkoelkast
Bekijk wijnklimaatkast

De WS53GDA van het merk Haier is de beste vrijstaande wijnklimaatkast die op dit moment in de markt verkrijgbaar is. De klimaatkast is 127 centimeter hoog en 54 centimeter breed en biedt ruimte aan 53 flessen van je favoriete wijnen. De koelkast is verdeeld met 8 plateaus van duurzaam hout en beschikt over zowel een ventilatiesysteem als een actief koolstoffilter.

De wijnklimaatkast heeft 2 temperatuurzones en heeft een geluidsniveau van 40 dB. Haier geeft 2 jaar fabrieksgarantie waarbij de koelkast bij een defect wordt opgehaald, gerepareerd en wordt geretourneerd.

Pluspunten
 • Pick-up and return fabrieksgarantie
 • Actief koolstoffilter
 • 8 plateaus van hout
 • Geschikt voor 53 flessen
 • Ventilatiesysteem
Minpunten
 • Geluidsniveau 40 dB

De Haier WS53GDA is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

4. Klarstein Reserva 12 Uno – Beste kleine wijnklimaatkast

Klarstein Reserva 12 Uno - Wijnkoelkast - 12 flessen
Bekijk wijnklimaatkast

De beste kleine wijnklimaatkast die je op dit moment kunt aanschaffen is de Reserva 12 Uno van het merk Klarstein. Een mooie en stijlvolle klimaatkast waarin je 12 flessen wijn kunt opbergen. De temperatuurzone is eenvoudig te reguleren met het touch-paneel en met de uitschuifbare platen van metaal kun je makkelijk bij je flessen wijn komen.

Het compacte formaat van de klimaatkast maakt het product geschikt om los neer zetten of om op een counter te plaatsen. Het product is slechts 48 centimeter hoog en 35 centimeter breed. Het is ook een geluidloze wijnklimaatkast met in ieder geval ingebouwde LED-verlichting en een temperatuurregeling van tussen de 11 en 18 °C.

Pluspunten
 • 4 niveaus
 • Ruimte voor 12 flessen
 • Compact model
 • Stijlvol design
 • 2 jaar fabrieksgarantie (pick up and return)
Minpunten
 • Aan de kleine kant
 • 1 temperatuurzone

De Klarstein Reserva 12 Uno is verkrijgbaar bij:

5. Dunavox Flow-9 – Beste smalle wijnklimaatkast

Dunavox Flow-9 - Wijnkoelkast onderbouw of vrijstaand
Bekijk wijnklimaatkast

Ben je op zoek naar de beste smalle wijnklimaatkast? Dan is de Flow-9 van het merk Dunavox by far de beste keuze. De wijnklimaatkast kun je zowel gebruiken als onderbouw wijnklimaatkast als een vrijstaand apparaat. De wijnklimaatkast biedt ruimte aan in totaal 9 flessen die je op een temperatuur van tussen de 5 en 20 °C kunt bewaren. Waarvan 2 flessen staand en 7 flessen liggend.

Het product is 82 centimeter hoog en slechts 15 centimeter breed en voorzien van een ingebouwde LED-verlichting. Het product heeft standaard 3 jaar fabrieksgarantie, 1 temperatuurzone en UV beschermend glas. Het geluidsniveau van het product is maximaal 41 dB.

Pluspunten
 • Extra smal
 • Stijlvol design
 • Te gebruiken als vrijstaand of onderbouw wijnklimaatkast
 • LED-verlichting
 • Temperatuurregelaar
Minpunten
 • Plek voor slechts 9 flessen
 • Maximaal geluidsniveau 41 dB

De Dunavox Flow-9 is verkrijgbaar bij:

De ene wijnklimaatkast is de andere niet en wanneer je op zoek gaat naar de beste wijnklimaatkast moet je met een aantal zaken rekening houden. Waar moet je opletten bij het kopen van een wijnklimaatkast?

Soort apparaat

De eerste keuze die je kunt maken is of je kiest voor een inbouw-, vrijstaande of onderbouw wijnklimaatkast. Bij een inbouw wijnklimaatkast heb je de kans om het product in te bouwen. Bij een onderbouw geldt hetzelfde ondanks dat het frontpaneel niet te veranderen is. De vrijstaande wijnklimaatkast betekent dat je er ook de ruimte voor moet hebben. Eventueel kan een compact formaat uitkomst bieden als je minder ruimte hebt, maar houdt er dan ook rekening mee dat je er minder flessen wijn in kunt bewaren.

Geluidsniveau

Kijk ook goed naar het geluidsniveau van de wijnklimaatkast en vooral de locatie waar je ‘m wil neerzetten. Bij een hoog geluidsniveau heb je er meer last van en dan is het storend als het product bijvoorbeeld in de buurt staat van waar je zit of verblijft. Een geluidsniveau van boven de 40 dB is het beste te vergelijken met een koelkast. En dat is dus een hoop lawaai. Alle wijnklimaatkasten met een geluidsniveau onder de 35 dB mogen gezien worden als geluidstille producten.

Verwisselbare scharnieren

Een belangrijk onderdeel van de wijnklimaatkast zijn de scharnieren van de deur. Het is belangrijk dat je ze eventueel kunt wisselen als je bijvoorbeeld een rechtsdraaiende of linksdraaiende deur prefereert. Bij een aantal wijnklimaatkasten zijn de scharnieren niet te verwisselen.

Wijnklimaatkasten vergelijken

Wanneer je een aantal modellen op het oog hebt, is het belangrijk om ze te vergelijken. Vergelijk ze niet alleen op prijs, maar ook op duurzaamheid, kwaliteit en functionaliteiten. Dan weet je zeker dat je ook het beste product koopt waar je jarenlang plezier van hebt.

Veelgestelde vragen over wijnklimaatkasten

 • Wat is het verschil tussen een wijnkoelkast en wijnklimaatkast?

  Een wijnkoelkast en wijnklimaatkast zijn verschillende apparaten ondanks dat ze ook wel door elkaar worden gehaald. Het grote verschil is dat een wijnkoelkast alleen kan koelen en een wijnklimaatkast kan ook verwarmen.

 • Is een wijnklimaatkast nodig?

  Wanneer de temperaturen in je wijnkelder, keuken of omgeving waar je de wijn bewaard invloed kan hebben op de kwaliteit van de wijn, is het noodzakelijk om een wijnklimaatkast aan te schaffen. Zodat de wijn op de juiste temperatuur bewaard kan worden en ook geserveerd kan worden.

 • Wat kost een wijnklimaatkast per jaar?

  Hoeveel een wijnklimaatkast per jaar kost is afhankelijk van het formaat van de kast en welke energieklasse die heeft. Een apparaat met energieklasse A is bijvoorbeeld zuiniger dan een apparaat met energieklasse E.  Voor een wat grotere wijnklimaatkast ben je al snel € 150,- per jaar kwijt aan energie.

Plaats een reactie