De 5 beste babyfoons van 2021

Ben je al in het bezit van een goede kinderwagen en het beste traphekje? Dan rest nu enkel nog de zoektocht naar een goede babyfoon. Het aanbod in babyfoons is enorm. Met een babyfoon sta je altijd in verbinding met je kind. Zo kun je direct horen of zien wanneer hij of zij wakker is en kun je hierop reageren. Graag willen aanstaande ouders het allerbeste voor hun kind. Dit betekent dus ook een goede babyfoon. Een babyfoon waar je op kunt vertrouwen. Er zijn tegenwoordig verschillende soorten babyfoons op de markt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een babyfoon met alleen geluid of een babyfoon met terugspreekfunctie, een babyfoon met een camera, maar ook een babyfoon waarop je voor je kindje muziekjes kunt afspelen als hij of zij niet in slaap kan vallen. Oftewel, de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar wat is nou een goede babyfoon? Wij, van 5top, hebben de beste babyfoons met elkaar vergeleken zodat jij weet welke babyfoon het beste bij jouw situatie past. Bekijk onze top 5 hieronder:

Dit zijn ze, de 5 beste babyfoons van 2021

1. Alecto DVM-75 babyfoon – Beste babyfoon met camera

Alecto Baby DVM-75 Babyfoon
Bekijk babyfoon

De Alecto DVM-75 babyfoon is de best geteste babyfoon met camera. De babyfoon heeft een 2.4 inch kleurenscherm waardoor je altijd een scherp beeld te zien krijgt. Zelfs in het donker, dankzij de infraroodcamera. Wil je het kind van dichterbij zien? Je zoomt eenvoudig in op afstand. De babyfoon is voorzien van een terugspreekfunctie waardoor je altijd in contact kan blijven staan met het kind. Daarnaast geeft de babyfoon automatisch de temperatuur van de kamer weer. Zo weet je of het misschien te warm of te koud is in de kamer en kun je hierop inspelen.

De babyfoon heeft een bereik van 300 meter waardoor jij met een gerust hart in en rondom het huis kunt zijn. Door de ingebouwde geluidsniveau lampjes kun je inschatten hoeveel geluid jouw kind maakt. Eventueel kun je de set eenvoudig uitbreiden tot vier extra camera’s bij een eventuele gezinsuitbreiding. Je kunt eenvoudig energie besparen door de ‘eco modus’-functie aan te zetten, waardoor het apparaat energiezuiniger met de batterij omgaat. De babyfoon is verkrijgbaar in de kleuren: wit en antraciet.

Pluspunten
 • Verkrijgbaar in wit en grijs
 • Kleurenscherm
 • Goede prijs- en kwaliteitsverhouding
 • Energiebesparende modus
 • De set is eventueel uit te breiden
Minpunten
 • De babyfoon beschikt niet over een trilfunctie

De Alecto DVM-75 babyfoon is verkrijgbaar bij:

2. Alecto Baby DBX-85 – Beste babyfoon zonder camera

Alecto Baby DBX-85 Full Eco Dect Babyfoon
Bekijk babyfoon

De Alecto Baby DBX-85 is de door ons best geteste babyfoon zonder camera en de best geteste goedkope babyfoon. Het is een babyfoon met de beste basisfuncties, zonder veel extra’s. Een babyfoon die gewoon doet wat het hoort te doen. De DBX-85 is eenvoudig in gebruik en daarom enorm populair bij jonge ouders. Het enige wat je moet doen is zorgen dat beide apparaten aan staan en voldoende batterij blijven behouden.

De DBX-85 babyfoon behoort tot de eco-reeks van Alecto Baby. Dat wil zeggen het stralingsniveau van de baby laag is en je een opgeladen babyfoon tot wel 24 uur kunt gebruiken zonder op te hoeven laden. Wanneer de batterij leeg dreigt te raken, geeft de babyfoon een geluidssignaal en vanaf dan heb je nog genoeg tijd om de babyfoon op de oplaadstation te plaatsen.

Het geluid van de babyfoon is van goede kwaliteit en het bereik is tot 300 meter, waardoor je zeker in staat bent om in of rondom huis bezig te zijn zonder dat je bang hoeft te zijn dat je het kind niet hoort. Eventueel kun je het kind toespreken door de terugspreekfunctie op de ouderunit.

Pluspunten
 • Super eenvoudig en gebruiksvriendelijk
 • Goede prijs- en kwaliteitsverhouding
 • Behoort tot de eco-reeks van Alecto Baby: minder straling
Minpunten
 • Geen

De Alecto Baby DBX-85 is verkrijgbaar bij:

3. Luvion Essential – Beste babyfoon met sensormatje

Luvion Essential - Babyfoon Met Camera
Bekijk babyfoon

De Luvion Essential babyfoon heeft een groot 3.5 inch scherm waardoor je altijd een goed kleurenbeeld hebt van het kind. Zelfs in het donker door middel van het nachtzicht. De camera draai je in vrijwel iedere richting, zodat je alles goed in de gaten kunt houden. De babyfoon beschikt over een terugspreekfunctie waardoor je jouw kindje alvast gerust kunt stellen als je niet direct naar het kind toe kunt. Daarnaast bevat de babyfoon een speciale knop voor slaapliedjes. Komt jouw kindje moeilijk in slaap dan laat je een slaapliedje afspelen. Je hebt direct zicht op de temperatuur in de slaapkamer van jouw kindje door de ingebouwde thermometer. Zo weet je wanneer het te koud of te warm is in de kamer.

Je stelt de babyfoon eenvoudig af op jouw wensen. ‘s Nachts tel je de VOX-functie in wat zorgt voor alleen geluid en geen beeldscherm dat fel oplicht. De babyfoon heeft een bereik tot 250 meter.

Eventueel is de Luvion Essential makkelijk uit te breiden naar meerdere camera’s (maximaal vier) bij een gezinsuitbreiding. Of wanneer je ook graag zicht hebt op jouw kindje wanneer het zich in bijvoorbeeld de speelkamer bevindt.

Pluspunten
 • Speciale ‘nacht’-functie
 • Ingebouwde thermometer
 • Met terugspreekfunctie
Minpunten
 • Bereik tot 250 meter

De Luvion Essential is verkrijgbaar bij:

4. Luvion Grande Elite 3 – Beste babyfoon met app

Luvion Grand Elite 3 wifi babyfoon
Bekijk babyfoon

De Luvion Grande Elite 3 babyfoon is beste geteste babyfoon met app. Het is de beste babyfoon volgens Kieskeurig. De babyfoon heeft een 4.3 inch beeldscherm en op afstand bedienbare camera. Met de bijbehorende app kun je, waar je ook bent, verbonden zijn met jouw kindje. Daarnaast krijg je een notificatie wanneer het kind wakker is. Het apparaat werkt op wifi, maar ook op LLHR Technologie. Dit betekent dat je ook verbonden blijft met de babyfoon als het internet plots uitvalt. De verbinding is met een wachtwoord beveiligd.

De babyfoon heeft een ingebouwde terugspreekfunctie en temperatuurweergave die ook via de app te zien en te bedienen is. Daarnaast kun je met de Luvion Grande Elite 3 eventueel een opname maken van de beelden, waardoor je bijvoorbeeld grappige momentjes kunt opslaan en bewaren. Het apparaat heeft een bereik tot 300 meter. Wanneer jouw kindje moeilijk in slaap kan komen, kun je slaapliedjes laten afspelen vanaf de babyfoon.

Eventueel is de Luvion Grande Elite 3 eenvoudig uit te breiden naar meerdere camera’s (maximaal vier) bij een gezinsuitbreiding. Of wanneer je ook graag zicht hebt op jouw kindje wanneer het zich in bijvoorbeeld de speelkamer bevindt. De bijbehorende app is gratis te downloaden.

Pluspunten
 • Met bijbehorende gratis app
 • Op afstand bedienbare camera
 • Opnames maken van beelden mogelijk
Minpunten
 • Opnames maken is alleen mogelijk via de app

De Luvion Grande Elite 3 is verkrijgbaar bij:

5. Philips Avent SCD721/26 – Babyfoon met de beste verbinding

Philips Baby Monitor SCD721-26
Bekijk babyfoon

De Avent SCD721/26 babyfoon van het merk Philips is door ons als getest als beste babyfoon met de beste verbinding. Dit komt door de ingebouwde DECT-technologie die zorgt voor een storingsvrije privé verbinding. Zo ben je er zeker van dat alleen jij de verbinding kunt horen en anderen de verbinding niet kunnen verstoren of afluisteren.

Met de Avent babyfoon van Philips speel je slaapliedjes af met één druk op de knop. Daarnaast is het ook mogelijk om een nachtlampje in te stellen, zodat jouw kindje rustig in slaap kan vallen. Ook beschikt de babyfoon over een terugspreekfunctie waardoor je vanuit de ouderunit kan praten tegen je kind. De babyfoon heeft een nachtvriendelijke functie. Dat wil zeggen dat je het geluid en het licht ‘s nachts kan dimmen, zodat je niet wakker wakker schrikt.

Met een opgeladen babyfoon kun je het tot wel 18 uur gebruiken zonder het op te hoeven laden. Door de ingebouwde thermometer kun je precies zien wat de temperatuur in de babykamer is en hier eventueel op inspelen. Het bereik van de babyfoon is tot 50 meter binnenshuis en tot 330 meter buitenshuis.

Pluspunten
 • Bereik tot 330 meter
 • Mogelijkheid om slaapliedje of nachtlampje in te schakelen
 • Speciale nachtmodus
Minpunten
 • Het is niet mogelijk de set uit te breiden naar meerdere babyfoons

De Philips Avent SCD721/26 is verkrijgbaar bij:

Tot welke leeftijd gebruik je een babyfoon?

Het antwoord op deze vraag is compleet afhankelijk van jouw eigen wensen en behoeften en de persoonlijke groei van jouw kindje. Het zal van verschillende factoren afhangen, maar in ieder gezin zal het antwoord verschillen. De meeste ouders gebruiken de babyfoon tot hun kind zelfstandig uit bed kan komen en wanneer het kind zelfstandig naar hen toe kan komen wanneer er iets aan de hand is. Een kind is dan tussen de drie en vijf jaar oud. Je kunt er altijd voor kiezen om de babyfoon langer in te zetten, wanneer je graag een oogje in het zeil houdt. Het allerbelangrijkst in deze beslissing is dat je je er goed bij voelt, dus heb er vooral geen haast bij want misschien breng je hiermee jouw gevoel over op jouw kind.

Welke soorten babyfoons zijn er?

Vroeger bestonden babyfoons niet, later kwam daar de traditionele babyfoon die alleen werkt met geluid en tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden. We brengen graag voor je in beeld welke verschillende soorten babyfoons er zijn, zodat je kunt kijken welke babyfoon het beste bij jouw situatie past.

1. De traditionele babyfoon

Dit is de babyfoon zoals we hem allemaal wel kennen. Het apparaat werkt alleen met geluiden vanaf één kant dus wanneer jouw baby geluid maakt, krijg je dit geluid vanuit de babyfoon op de kinderkamer doorgestuurd.

2. Babyfoon met terugspreekfunctie

Naast de traditionele babyfoon kennen we de babyfoon met terugspreekfunctie. Dit betekent dat, wanneer je een bepaalde knop op het ouderstation van de babyfoon ingedrukt houdt, je met je kind kunt communiceren over de babyfoon. Sommige babyfoons met terugspreekfunctie beschikken ook over de functie waarmee zij muziek kunnen laten afspelen via de babyfoon. Op die manier kan jouw kind bijvoorbeeld rustig in slaap vallen.

3. De beeldbabyfoon

Met de beeldbabyfoon, de naam zegt het al, kun je via beeld naar jouw kind kijken. Op de manier kun je zien wat het kind doet wanneer het wakker is. Op het ouderstation zit een scherm waarop je de beelden kunt bekijken.

4. De internet babyfoon

Voor deze babyfoon heb je maar één babyfoon nodig. Door deze babyfoon te koppelen met je smartphone kun je het kind altijd bekijken via jouw smartphone of tablet. Tegenwoordig heeft bijna iedereen zijn smartphone bij zich, dus is dit wellicht een mooie oplossing.

5. Apps voor babyfoon

Natuurlijk bestaan er tegenwoordig ook speciale babyfoon apps. Deze app download je op twee smartphones en verbind je met elkaar. Let op voor deze functie heb je twee smartphones nodig, waarvan je er één bij het kind in de slaapkamer legt. De smartphone die je bij het kind in de slaapkamer legt, kun je dus niet gebruiken. Dit is misschien een handig oplossing voor wanneer je de babyfoon bent vergeten en het kind niet in zijn of haar eigen bed slaapt. Zo heb je nog iets om op terug te vallen.

Keuze voor de beste babyfoon gemaakt? Lees dan ook eens dit artikel waarin we de beste kinderwagens voor je op een rijtje hebben gezet. Je wil tenslotte enkel het allerbeste voor jouw kindje.

Plaats een reactie