De 5 beste roeitrainers van 2024

De beste roeitrainer vinden kan best een uitdaging zijn. Er zijn roeitrainers verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Daarom helpen wij je graag! Wij hebben namelijk een aantal roeitrainers uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste roeitrainers van 2024 zijn.

Als je thuis wil gaan sporten zijn er allerlei opties om in vorm te komen of te blijven. Je kunt met gewichten aan de slag, of met een hometrainer aan de gang. Maar je kunt er ook voor kiezen om een roeitrainer neer te zetten. Voor een roeitrainer heb je vaak wel wat meer ruimte nodig dan voor gewichten of een simpele hometrainer, maar je kunt er wel een veel bredere work-out op doen. Daarnaast is het in de winter natuurlijk vaak geen weer om buiten te gaan roeien, en met een roeitrainer kan je toch je training voortzetten maar dan binnen.

 

Merk
Model
1
Tunturi Cardio Fit R20 Roeier - Roeimachine - Roeiapparaat
Tunturi
Cardio Fit R20
2
Roeitrainer - VirtuFit Row 1.0 - Roeimachine - Roeiapparaat - Inklapbaar - 4 Trainingsniveaus
VirtuFit
Row 1.0
3
Roeitrainer - VirtuFit Row 450 - Roeimachine - Roeiapparaat - Inklapbaar
VirtuFit
Row 450
4
Focus Fitness Row 3 - Roeitrainer - Roeimachine incl. trainingscomputer
Focus Fitness
Row 3
5
VirtuFit Ergometer Roeitrainer - Hartslagfunctie - Inklapbaar - Zwart
VirtuFit
Ergometer roeitrainer

Dit zijn ze, de 5 beste roeitrainers van 2024

1. Tunturi Cardio Fit R20 – Beste roeitrainer voor thuis

Tunturi Cardio Fit R20 Roeier - Roeimachine - Roeiapparaat
Bekijk roeitrainer

Als jij op zoek bent naar de beste roeitrainer die je thuis gemakkelijk kwijt kunt dan is de Cardio Fit R20 van Tunturi een hele goede keuze. Een van de meest efficiënte manieren om je lichaam fit te houden is door een roeitrainer te gebruiken en Tunturi heeft er een ontworpen met interessante toepassingsmogelijkheden. Met dit apparaat kun je vrijwel alle belangrijke spieren tegelijk aan het werk zetten.

Met de Cardio Fit R20 kun je de belangrijkste parameters gemakkelijk volgen. Dit zijn snelheid, afstand, calorieën, je tijd en je slagen per minuut (maar dat wist je natuurlijk al). Je kunt dus eenvoudig in de gaten houden of jouw work-out ook oplevert wat je eruit wilt halen en je leert op een steeds doeltreffender manier te trainen.

Er zijn vier mogelijke weerstandsniveaus die je op deze roeitrainer van Tunturi in kunt stellen. Daarmee is het voor zowel beginnelingen als meer ervaren roeiers een geschikte roeitrainer.

Pluspunten
 • De roeitrainer is makkelijk op te bergen.
 • Vier verschillende weerstandsniveaus zijn in te stellen op de roeitrainer.
 • Ergonomisch vormgegeven zitting.
 • Een handig lcd-scherm om je voortgang op bij te houden.
Minpunten
 • Een maximaal belastbaar gewicht van 110 kilo

De Tunturi Cardio Fit R20 is verkrijgbaar bij:

2. VirtuFit Row 1.0 – Beste inklapbare roeitrainer

Roeitrainer - VirtuFit Row 1.0 - Roeimachine - Roeiapparaat - Inklapbaar - 4 Trainingsniveaus
Bekijk roeitrainer

Met de Virtufit Row 1.0 roeitrainer (van Nederlandse makelij) haal je een makkelijk te gebruiken apparaat in huis waar je lang roeiplezier van zult hebben. Een kenmerkende eigenschap van deze roeitrainer is het verstelbare elastomeer waarmee je op een prettige manier kunt bepalen hoeveel weerstand je wilt ondervinden tijdens het roeien. Andere roeitrainers zijn vaak uitgerust met een vliegwiel. Een elastomeer is in feite een vrij stevige kabel die je uitrekt tijdens het roeien. Wanneer je terug beweegt krimpt deze kabel weer. Het voordeel hiervan is dat je niet alleen tijdens het trekken weerstand ervaart, maar ook wanneer de kabel weer terugschiet naar zijn startpositie. Hierdoor worden je spieren nog sneller getraind.

Het toestel beschikt over een ergonomisch vormgegeven zitvlak dat soepeltjes over een robuuste aluminium rail heen en weer glijdt. Door je voeten met riemen vast ze zetten in de antislip pedalen aan de zijkant van het apparaat behoud je een stabiele positie. Deze pedalen draaien mee met de bewegingen die je maakt waardoor je ten aller tijde verzekerd bent van de juiste ondersteuning tijdens je work-out.

Ook dit toestel beschikt over een eenvoudig te gebruiken lcd-scherm. Hierop kun je zonder al te veel moeite kiezen wat voor een soort oefening je wilt uit gaan voeren. De Virtufit Row 1.0 houdt moeiteloos bij hoeveel roeislagen je per minuut maakt en hoeveel calorieën je daarbij gebruikt. Je kunt gemakkelijk switchen tussen de gegevens die je wilt bekijken. De elektriciteit die je hiervoor nodig hebt is afkomstig van twee AA-batterijen. Je hoeft dus niet per se in de buurt van een stopcontact je work-out te doen.

Pluspunten
 • Met de verstelbare elastomeer train je je spieren extra snel (sneller dan met een vliegwiel).
 • Een eenvoudig en overzichtelijk vormgegeven lcd-scherm.
 • De roeitrainer is makkelijk op te bergen en weegt niet veel (13,3 kilo).
Minpunten
 • Maakt wel een beetje lawaai tijdens het trainen.

De VirtuFit Row 1.0 is verkrijgbaar bij:

3. VirtuFit Row 450 – Beste stille roeitrainer

Roeitrainer - VirtuFit Row 450 - Roeimachine - Roeiapparaat - Inklapbaar
Bekijk roeitrainer

Ook deze roeitrainer is afkomstig van het Nederlandse merk Virtufit. De meest bijzondere eigenschap van dit toestel is het zogenaamde ‘silent magnatic’ weerstandssysteem. Je kunt hiermee op een hele flexibele manier het weerstandsniveau van de trainer veranderen. Dit noemen ze ‘silent’ omdat het bij deze trainer in tegenstelling tot de meeste roeitrainers nauwelijks lawaai oplevert wanneer je schakelt. Daardoor is het apparaat bij uitstek geschikt voor mensen die hun huisgenoten liever niet willen storen wanneer ze aan het sporten zijn.

Behalve tijdens het schakelen tussen verschillende weerstanden maakt de Virtufit Row 450 ook geen geluid wanneer je het zitvlak over de rails beweegt. Het zitvlak is namelijk voorzien van PU wielen. Dankzij deze wielen is het toestel robuuster en soepeler dan vergelijkbare apparaten. Virtufit heeft het toestel ook zo ontworpen dat je de roeitrainer gemakkelijk dicht kunt klappen en op kunt bergen. Wanneer het apparaat in zijn volle glorie staat uitgeklapt zijn de afmetingen als volgt: 175 bij 51,5 bij 52 cm. Wanneer je hem inklapt worden ze: 70 bij 51,5 bij 120 cm. Hij wordt dus een stuk langwerpiger, maar ook platter waardoor hij makkelijk uit het zicht te halen is. De Virtufit Row 450 moet je voor gebruik nog wel zelf in elkaar zetten. Gelukkig wordt er in de doos een eenvoudig te volgen handleiding meegeleverd in zowel het Nederlands als in het Engels.

Pluspunten
 • Het is een Nederlands product. Bij klachten kun je dus makkelijk te woord gestaan worden en zal omruilen niet lang duren.
 • Het toestel werkt vrijwel geruisloos.
Minpunten
 • Tamelijk duur

De VirtuFit Row 450 is verkrijgbaar bij:

4. Focus Fitness Row 3 – Beste roeitrainer met trainingscomputer en hartslagsensoren

Focus Fitness Row 3 - Roeitrainer - Roeimachine incl. trainingscomputer
Bekijk roeitrainer

Ook de Focus Fitness Row 3 is een goede keus voor iedere thuissporter die zijn of haar roeikunsten wil verbeteren. Met dit toestel haal je meer dan een stukje blinkend design in huis. Dit apparaat beschikt namelijk over een oersterk frame en een magnetisch weerstandssysteem. Door dit systeem heb je een veel nauwkeuriger roeibeleving. Ook is het toestel vrijwel geruisloos te gebruiken en heb je er bijna geen onderhoud aan. Een voordeel van deze roeitrainer is dat hij redelijk zwaar is (35 kilo) en daardoor behoorlijk stabiel aanvoelt wanneer je erop zit.

Deze roeitrainer is uitgerust met een v-snaar. Deze gaat minder gemakkelijk stuk dan een ketting of touw. De v-snaar staat in verbinding met een vliegwiel van 12 kilo. Dit is goed nieuws, want hoe zwaarder een vliegwiel is, hoe meer weerstand je voor jezelf kunt creëren. Je kunt jezelf dus uitdagen om steeds zwaardere trainingen te doen. Er zijn 16 verschillende weerstandsniveaus die je op het toestel in kunt stellen. Daardoor is het een apparaat dat voor zowel beginnelingen als meer ervaren roeiers interessant kan zijn. Ook staan er 12 verschillende trainingsprogramma’s voorgeprogrammeerd op het toestel voor sporters van diverse niveaus. Voorbeelden van programma’s zijn interval, helling of combinatie.

Een andere niet te missen feature van de Focus Fitness Row 3 zijn de hartslagsensoren. Je kunt daarmee je hartslag in de gaten houden tijdens je work-out en die ook gebruiken om je gewenste doel te bereiken. Tevens is er een ingebouwde teller boven de handvaten waarmee je het aantal slagen bij kunt houden.

De Focus Fitness Row 3 is inklapbaar en eenvoudig van a naar b te verplaatsen. De roeitrainer kan maximaal 120 kilo dragen en is geschikt voor personen tot 190 centimeter.

Pluspunten
 • De trainer is met 35 kilo vrij zwaar, maar daardoor ook erg stabiel tijdens het gebruik.
 • Je hebt met 16 weerstandsniveaus en 12 voorgeprogrammeerde trainingssessies ruim de keus voor je work-outs.
 • Je hebt 2 jaar garantie op onderdelen en 10 jaar op het stalen frame.
Minpunten
 • Sommige gebruikers melden dat de handleiding niet bepaald overzichtelijk geschreven is.

De Focus Fitness Row 3 is verkrijgbaar bij:

5. VirtuFit Ergometer roeitrainer – Beste inklapbare roeitrainer met hartslagfunctie

VirtuFit Ergometer Roeitrainer - Hartslagfunctie - Inklapbaar - Zwart
Bekijk roeitrainer

Het feit dat er drie roeitrainers van het Nederlandse bedrijf VirtuFit in deze top 5 staan, laat wel zien dat we fan zijn! Ook de Virtufit Ergometer is een sterk staaltje Nederlands ontwerp waar ons roeiershartje harder van gaat kloppen. Dit is wel een van de duurste roeitrainers die je in Nederland kunt kopen, maar daar staat wel een en ander tegenover. Bij de Virtufit Ergometer voelt het namelijk net alsof je echt in het water aan het roeien bent. Bij iedere slag beweeg je niet alleen naar achteren, maar ook omhoog. Hierdoor krijg je het gevoel alsof je tegen een golf op aan het varen bent. Doordat je voeten dan onder de rest van je lichaam blijven zit je in een natuurlijke, ergonomische houding te sporten. Je wordt daarbij ondersteund door de extra brede rails van aluminium. Deze zijn niet alleen zeer stevig en stabiliserend, maar zorgen ook voor een vloeiende beweging tijdens het sporten. Ook voor langere roeiers zijn de rails groot genoeg.

De zitting van de Virtufit Ergometer is gemaakt van PU schuim. Hier worden onder andere ook autostoelen en matrassen van gefabriceerd. De pedalen zijn voorzien van een antislip oppervlak zodat je niet het gevaar loopt uit te glijden en je voeten goed op hun plaats blijven.

De Virtufit Ergometer heeft 34 verschillende trainingsprogramma’s geïnstalleerd. Zo kun je kiezen uit hellingtrainingen of valleitrainingen. Ook zijn er doelgerichtere programma’s die bijvoorbeeld vooral bedoeld zijn voor calorieverbranding of een functionele hartslag en is het mogelijk om zelf programma’s samen te stellen.

Een andere bijzondere feature van de Ergometer zijn de 16 (!!!) verschillende niveaus waarop je het magnetische weerstandssysteem in kunt stellen. Ook deze roeitrainer kun je in volkomen stilte gebruiken.

Pluspunten
 • De roeitrainer is met 34 verschillende trainingsprogramma’s koploper als het gaat om uitdagende work-outs.
 • Het toestel heeft 16 verschillende weerstandsniveaus.
 • Het toestel is belastbaar tot wel 150 kilo.
Minpunten
 • De roeitrainer is vrij duur

De VirtuFit Ergometer roeitrainer is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een roeitrainer?

Er zijn een aantal factoren waar je bij het kopen van een roeitrainer aandacht aan zou moeten besteden. We hebben ze even voor je op een rijtje gezet.

Het reguleren van de weerstand van de roeitrainer

Dit is misschien wel het belangrijkste kenmerk waar je over na moet denken voor je over gaat tot de aanschaf van een roeitrainer. Weerstandssystemen in roeitrainers werken namelijk op drie verschillende manieren: op lucht, water of magnetisch. Over het algemeen is het zo dat roeitrainers die op lucht werken meer kracht vergen om te kunnen roeien en dus een grotere weerstand hebben. Deze toestellen zijn dus geschikt voor roeiers die wel wat gewend zijn. Weerstandssystemen die gebruik maken van lucht zijn geschikt voor iedere soort roeier, beginnelingen en ervaren sporters. Bij lucht komt er wel wat meer lawaai kijken. Bij magnetische toestellen kun je via een LCD scherm heel nauwkeurig instellen hoeveel weerstand je precies wilt ervaren tijdens je work-out. Deze zijn dus ook vaak wat duurder.

Is de roeitrainer makkelijk op te bergen?

Voor sporters die bijvoorbeeld in een appartement of kleiner huis wonen, kan het handig zijn om een roeitrainer in te klappen na het sporten. Niet alleen kun je hem daarmee makkelijk opbergen, maar het wordt ook eenvoudiger om het toestel te verplaatsen. Gelukkig zijn er tal van roeitrainers die je zonder al teveel moeite in kunt klappen.

De lengte van de rail van de roeitrainer

Wanneer je langer bent dan 1 meter 85 is dit zeker een overweging. Bij sporters onder de 1.85 hoeft de lengte van de rail geen issue te zijn. Zij kunnen de meeste roeitrainers zonder problemen gebruiken.

Heeft de roeitrainer een ketting, riem of touw?

Het handvat waar je aan trekt tijdens het roeien moet natuurlijk in verbinding staan met de roeitrainer zelf. Het kan geen kwaad na te gaan van welk materiaal deze verbinding is gemaakt. Een ketting gaat over het algemeen namelijk een stuk langer mee dan bijvoorbeeld een touw.

Het gewicht van de roeitrainer

Als je kijkt naar het gewicht van een roeitrainer kun je het beste kiezen voor een zo zwaar mogelijk toestel. Niet alleen kun je hier de kwaliteit van het frame aan aflezen (is het van plastic of metaal). Ook is een zwaardere roeitrainer een stuk stabieler en zul je op een veiliger manier helemaal los kunnen gaan tijdens je work-out.

Ben je van plan om een roeitrainer te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over roeitrainers? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over roeitrainers zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een roeitrainer en vind je dat jouw roeitrainer getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw roeitrainer makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over roeitrainers

 • Welke roeitrainer moet ik kopen?

  Stel jezelf van tevoren de vraag wat je budget is voor een roeitrainer en hoeveel je bereid bent eraan uit te geven. Bij een laag budget kun je natuurlijk beter niet kiezen voor de Virtufit Ergometer van 700 euro.. Aan de andere kant is die roeitrainer wel een uitstekende keuze als je zoveel mogelijk opties wilt kunnen verkennen en bereid bent daar geld voor neer te tellen. Kijk verder goed naar het weerstandssysteem en vraag je af hoe zwaar je jouw trainingen voor jezelf wilt maken. Als je van een uitdaging houdt, kies je dan het beste voor een toestel met een weerstandssysteem dat op lucht werkt.

 • Welke spieren train je met een roeitrainer?

  Wanneer je gaat roeien (op een roeitrainer of in het echt) dan gebruik je in 1 slag meer dan 80% van je spieren! Het is daarom ook niet gek dat fitness trainers spreken van een full-body work-out als je op de sportschool in een roeitrainer aan de slag gaat. Het leuke is dat je bij veel van deze apparaten ook zelf kunt instellen of je meer de nadruk wilt leggen op het opbouwen van spieren of je uithoudingsvermogen wilt verbeteren. Samen met zwemmen en hardlopen is roeien een van de meest efficiënte manieren om af te vallen en meer spieren te kweken.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie