De 5 beste slowcookers van 2021

Wil jij graag een slowcooker kopen? Dan zal je kunnen vaststellen dat er aan het gebruik van dit apparaat heel wat interessante voordelen zijn verbonden. Het bereiden van voedsel met een slowcooker mag dan (zoals de naam al doet vermoeden) behoorlijk wat tijd in beslag nemen, daar staat tegenover dat je kan rekenen op een optimaal behoud van voedingsstoffen. Bovendien is het ook nog eens zo dat je zal kunnen genieten van een veel betere smaakervaring. Wil jij ook graag de beste slowcooker kopen die er op de markt is terug te vinden? Dan is het zeker de moeite waard om even kennis te maken met de slowcookers die we hieronder aan je voorstellen!

Dit zijn ze, de 5 beste slowcookers van 2021

1. Sage the Fast Slow Pro™ – Professionele slowcooker

De Sage the Fast Slow Pro™ is een echt professionele slowcooker en dat wordt al snel duidelijk. Ondanks haar professionele karakter is ze ongelofelijk eenvoudig te bedienen, namelijk met slechts één enkele druk op de knop. Deze slowcooker is voorzien van sensoren die ervoor zorgen dat de temperatuur in de pan altijd goed blijft. In totaal maak je als gebruiker van deze slowcooker een keuze uit maar liefst elf verschillende vooraf ingestelde instellingen. Zo kan je een keuze maken uit diverse bereidingen die er tussen de 2 en 12 uur over kunnen doen. Zoals geldt voor elke slowcooker is het zo dat je een keuze kan maken tussen een langzame en een snelle bereiding. Zo kan je bijvoorbeeld ingrediënten sauteren en braden, maar kan je er ook voor kiezen om ze te stomen.

De stoom kan eenvoudig uit de slowcooker ontsnappen waardoor je voorkomt dat je, je handen verbrandt. Heb je een bepaald gerechtje klaargemaakt dat behoorlijk goed in de smaak is gevallen? Dan kan je deze eenvoudig opslaan. Zo is ze eenvoudig op te vragen voor de volgende keer. Ben je helemaal klaar met gebruikmaken van je slowcooker? Dan kan je de verschillende onderdelen netjes in de vaatwasser stoppen. Onderhoudsvriendelijk is deze slowcooker dus ook!

Pluspunten
 • De binnenpan reinig je eenvoudig in de vaatwasser
 • Keuze uit verschillende automatische programma's
 • De sauteerfunctie zorgt voor een lekker krokant korstje
Minpunten
 • Er is geen startuitstel aanwezig waardoor de slowcooker meteen begint met koken wanneer aangezet

De Sage the Fast Slow Pro™ is verkrijgbaar bij:

2. Crock-Pot CR066 – Meest uitgebreide slowcooker

De Crock-Pot CR066 is een bijzonder uitgebreide slowcooker. Het apparaat beschikt over verschillende functies. Door het kopen van deze slowcooker beschik je over een exemplaar waarmee je maaltijden kan maken tot wel 7 personen. Dat is het gevolg van de stevige capaciteit van 5,6 liter waar de pan over beschikt. Eveneens belangrijk om te weten is dat deze slowcooker over een ingebouwde timer beschikt. De aanwezigheid van deze timer functie zorgt ervoor dat de gerechten klaar zijn op het door jou gekozen tijdstip. Dit tijdstip kan worden ingesteld tot twaalf uur van tevoren. De Crock-Pot zorgt ervoor dat de duur evenals de temperatuur tijdens het bereiden wordt aangepast aan de ingestelde eindtijd.

Is je gerecht op een bepaald ogenblik klaar, maar wil je toch pas later eten? Dan is het met behulp van de slowcooker eenvoudig mogelijk om deze warm te houden. Hiervoor kan er gebruik worden gemaakt van de handige warmhoudfunctie. Het eten zal op deze manier gewoon op de gewenste temperatuur worden gehouden waarna het op het gewenste tijdstip kan worden gegeten. Het schoonmaken van de pan van de Crock-Pot CR066 verloopt bijzonder eenvoudig waardoor er ook geen langdurig onderhoud voor is vereist.

Pluspunten
 • Maak maaltijden voor tot zeven personen
 • Voorzien van een ingebouwde timer
 • Handige warmhoudfunctie houdt al je maaltijden perfect op temperatuur
 • Zeer eenvoudig schoon te maken
Minpunten
 • Uitstelfunctie blijkt soms problemen te hebben

De Crock-Pot CR066 is verkrijgbaar bij:

3. Espressions EP5000 – Beste Sous Vide slowcooker

De Espressions EP5000 slowcooker is een interessant apparaat welke beschikt over een temperatuurbereik van tussen de 40 en 99 graden. Het instellen van de graden gebeurt steevast met tussenstappen van 0,5 graden. Je kan dus bijzonder precies niet alleen de tijd, maar ook de temperatuur instellen voor al je gerechten.

De belangrijkste reden om over te gaan tot het aanschaffen van deze slowcooker heeft te maken met de mogelijkheid om vacuümverpakte ingrediënten in de sous vide te plaatsen. Vervolgens kan je eenvoudig het digitale display instellen. De vacuümverpakte ingrediënten garen in heet water zorgt ervoor dat de sappen evenals de voedingsstoffen aanzienlijk beter behouden blijven. Het glazen deksel zorgt ervoor dat je exact kan volgen wat er zich allemaal afspeelt tijdens de bereidingstijd.

De Espressions EP5000 slowcooker beschikt tot slot over een handige warmhoudstand. Hierdoor blijft de inhoud van de slowcooker altijd op de gewenste temperatuur. Na het bereiden van de voeding kan je het deksel eenvoudig afnemen en in de vaatwasser plaatsen. De binnenpan dient met de hand te worden schoongemaakt.

Pluspunten
 • Temperatuurbereik tussen 40 & 99 graden
 • Warmhoudfunctie houdt je gerechten perfect op temperatuur
 • Deksel kan eenvoudig in de vaatwasser
 • Vacuümverpakte ingrediënten plaats je eenvoudig in de sous vide
Minpunten
 • De binnenpan dient met de hand schoongemaakt te worden

De Espressions EP5000 is verkrijgbaar bij:

4. Westinghouse WKSC65 – Slowcooker met Uitneembare Keramische Pan

De Westinghouse Slow Cooker met uitneembare keramische pan maakt het mogelijk om eenvoudig allerhande gerechten te bereiden zonder dat je daarvoor de hele dag in de keuken moet staan. In totaal kan je bij deze slowcooker gebruikmaken van drie verschillende kookstanden. Zo kan je kiezen tussen een lage temperatuur, een hoge temperatuur en een warmhoudfunctie. Welk gerechtje je ook wenst te bereiden, voor elk gerecht bestaat er een geschikte temperatuur. Doordat deze slowcooker langzaam kookt is het zo dat niet alleen vitaminen, maar ook mineralen aanzienlijk langer behouden blijven. Bovendien zullen je gerechten ook veel smaakvoller zijn.

De digitale timer waarmee de Westinghouse Slow Cooker is uitgerust zorgt ervoor dat je de gerechten tijdens het koken niet zelf in de gaten dient te houden. Wil je dat toch liever wel doen? Dan is dat mogelijk door het glazen deksel. De uitneembare binnenpan van deze slowcooker heeft een inhoud van ongeveer 2 liter. Het feit dat de binnenpan uitneembaar is zorgt er uiteraard voor dat ze eenvoudig kan worden schoongemaakt. Al deze verschillende zaken zorgen ervoor dat deze slowcooker met recht en rede sinds jaar en dag op de lijst staat met beste slowcookers op de markt.

Pluspunten
 • Maak maaltijden klaar voor het hele gezin
 • De warmhoudfunctie zorgt ervoor dat je gerechten perfect op temperatuur blijven
 • Uitgerust met een digitale timer
 • De binnenpan is uitneembaar waardoor de slowcooker eenvoudig kan worden schoongemaakt
Minpunten
 • Geen automatische programma’s

De Westinghouse WKSC65 is verkrijgbaar bij:

5. Swan Retro 3.5 L Slowcooker – Beste retro slowcooker

De Swan Retro 3.5 L staat garant voor niet alleen een lekkere, maar bovendien ook een gezonde maaltijd. Voor deze retro slowcooker geldt dat ze beschikt over een vermogen van 200 Watt. In totaal beschikt deze slowcooker over twee verschillende standen. De lage stand maakt het mogelijk om je gerechtjes langzaam te garen. De hoge stand zorgt ervoor dat het koken van bijvoorbeeld groenten, bonen of peulvruchten op de meest optimale wijze kan gebeuren. De binnenpan waar deze slowcooker gebruik van maakt is perfect uit te nemen. Dit zorgt ervoor dat ze zeer makkelijk kan worden schoongemaakt.

Mogelijks ga je op een bepaald moment een gerechtje klaarmaken dat je nog niet meteen zal willen opeten. Wil je dat gerechtje liever niet in bijvoorbeeld een combimagnetron moeten stoppen om ze terug op te moeten warmen? Dat is geen probleem. Deze Swan Retro 3.5 L slowcooker beschikt namelijk over een warmhoudfunctie. Deze functie zorgt ervoor dat je altijd meteen kan genieten van een aangenaam warme maaltijd. Standaard wordt er bij deze slowcooker ook een receptenboek bijgeleverd bestaande uit 32 pagina’s boordevol met leuke recepten om mee aan de slag te gaan.

Pluspunten
 • Goedkope slowcooker
 • Mooi retro design dat beschikbaar is in verschillende kleuren
 • Deze slowcooker heeft een mooie capaciteit van 3,5 liter
 • Voorzien van een handige warmhoudfunctie
 • Gratis receptenboekje standaard meegeleverd boordevol met handige recepten
 • De uitneembare binnenpan zorgt ervoor dat je de slowcooker eenvoudig kan schoonmaken
Minpunten
 • Weinig extra functies in vergelijking met andere slowcookers op de markt

De Swan Retro 3.5 L Slowcooker is verkrijgbaar bij:

Wat is een slowcooker?

Een slowcooker maakt het zoals de naam reeds laat vermoeden mogelijk om voedsel op een langzaam tempo te garen. Afhankelijk van de stand waar gebruik van wordt gemaakt duurt dit tussen de zes en acht uur. Het langzaam garen van voedsel staat erom bekend verschillende voordelen met zich mee te brengen. In eerste instantie blijven de voedingsstoffen hierdoor veel beter behouden. Bovendien wordt er tegelijkertijd ook voor gezorgd dat de smaak niet verloren gaat. De ene slowcooker is evenwel de andere niet. Afhankelijk van het model in kwestie beschikken ze allen wel over hun eigen unieke trucjes.

Voor de klassieke slowcooker geldt dat ze beschikt over twee verschillende standen. Het gaat hierbij om de ‘low’ en de ‘high’ standen. Veel eenvoudiger kan de bediening van een apparaat eigenlijk niet zijn. Zet je de slowcooker op de ‘low’ stand? Dan zal de slowcooker iets meer tijd nemen om zijn ding te doen. De bereidingsduur neemt dan doorgaans acht uur in beslag. Op de ‘high’ stand gaat het allemaal net wat vlotter. Dan kan het garen van het voedsel immers gebeuren in slechts zes uur tijd.

Waar moet je op letten bij het kopen van een slowcooker?

Bij een slowcooker kopen zijn er verschillende belangrijke aandachtspunten waar je graag aandacht aan zal willen besteden. Het gaat hierbij om de volgende punten:

1. De beste slowcooker beschikt over een timer

Het kunnen timen van de gerechten die je bereidt is een zeer handige functie bij een slowcooker. Kies dan ook bij voorkeur voor een exemplaar met een ingebouwde timer.

2. De beste slowcooker heeft een warmhoudfunctie

Het is altijd mogelijk dat je niet meteen de klaargemaakte gerechten kan opeten. Om deze goed op temperatuur te kunnen houden is de aanwezigheid van een warmhoudfunctie geen overbodige luxe.

3. De beste slowcooker is eenvoudig schoon te maken

Niet elke slowcooker beschikt over een uitneembare binnenpan. Nochtans kan die zeer belangrijk zijn. Alleen zo kan je de slowcooker namelijk het eenvoudigst reinigen. Het deksel kan doorgaans altijd zonder probleem in de vaatwasser worden gestopt (tenzij anders vermeld).

Een slowcooker in aanbieding kopen

De prijs van een echt kwalitatieve slowcooker kan in de praktijk misschien wel iets hoger uitvallen dan je in eerste instantie had verwacht. Dat hoeft echter niet direct een groot probleem te zijn. Het is namelijk zo dat er vaak gebruik kan worden gemaakt van een interessante slowcooker aanbieding. In dit geval is het mogelijk om een echt kwalitatieve slowcooker te kopen zonder dat je daarbij rekening dient te houden met een hoog prijskaartje. Ben jij dus op zoek naar een manier om tegen een toegankelijke prijs over te kunnen gaan tot het kopen van een slowcooker? Dan kan het zeker de moeite waard zijn om daarvoor gebruik te maken van een actuele aanbieding. Let wel, je doet er altijd goed aan om er zo snel mogelijk bij te zijn. Niet zelden is het namelijk zo dat er slechts een beperkt aantal exemplaren kunnen worden aangeboden tegen de geldende promotieprijs.

Interessante slowcooker recepten om te ontdekken

Er kan in de praktijk worden vastgesteld dat het mogelijk is om tal van verschillende gerechten te bereiden in een slowcooker. Er zijn op het internet dan ook menig aantal interessante recepten terug te vinden die je kan ontdekken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een lekkere Mexicaanse pulled pork te bereiden in een slowcooker. Andere opties waarover je beschikt zijn het bereiden van:

 • Hachee (een klassiek Hollands stoofpotje);
 • Spaghetti met balletjes;
 • BBQ-spareribs;
 • Chili con carne;

Bovenstaand overzichtje maakt duidelijk dat je helemaal niet verplicht bent om te kijken in de richting van complexe gerechtjes om te bereiden in de slowcooker, in tegendeel. Ook voor het bereiden van alledaagse maaltijden kan dit handige apparaat dan ook perfect worden gebruikt.

Plaats een reactie