De 5 beste slowcookers van 2024

De beste slowcooker vinden kan een hele uitdaging zijn. Er is enorm veel keuze en het is lastig om daaruit de beste te kiezen. Wij helpen je graag! Wij hebben namelijk een aantal slowcookers uitgetest een een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste slowcookers van 2024 zijn.

Een slowcooker heeft enorm veel voordelen. Je kunt de lekkerste gerechten maken en hebt er zelf vrij weinig werk aan. Je zoekt een heerlijk recept op voor in de slowcooker. Dan zorg je dat je alle ingrediënten in de slowcooker doet en dan zet je de slowcooker aan op de stand en de tijd die op het recept vermeld worden. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is wachten tot je gerecht klaar is zodat je heerlijk kan gaan smullen. Je kunt de slowcooker gebruiken voor vleesgerechten, maar je kan ook andere dingen in de slowcooker klaar maken. Denk bijvoorbeeld aan een compleet gerecht met aardappels, kip en groente, of chili con carne. Je kunt er allerlei kanten mee op. Het is dan ook leuk om steeds weer nieuwe slowcooker recepten uit te proberen.

Merk
Model
1
SAGE the Fast Slow Pro
Sage
the Fast Slow Pro™
2
Crock-pot Slow Cooker 5,7L TimeSelect Digital
Crock-Pot
Slow Cooker TimeSelect Digital
3
Espressions EP5000 -Slowcooker
Espressions
EP5000
4
Westinghouse Slow Cooker met Uitneembare Keramische Pan 6 Liter
Westinghouse
Slow Cooker
5
Electrolux ESC7400 - Slow Cooker - RVS
Electrolux
ESC7400

Dit zijn ze, de 5 beste slowcookers van 2024

1. Sage the Fast Slow Pro™ – Beste professionele slowcooker

SAGE the Fast Slow Pro
Bekijk slowcooker

De Sage the Fast Slow Pro™ is een echt professionele slowcooker en dat wordt al snel duidelijk. Ondanks haar professionele karakter is ze ongelofelijk eenvoudig te bedienen, namelijk met slechts één enkele druk op de knop. Deze slowcooker is voorzien van sensoren die ervoor zorgen dat de temperatuur in de pan altijd goed blijft. In totaal maak je als gebruiker van deze slowcooker een keuze uit maar liefst elf verschillende vooraf ingestelde instellingen. Zo kan je een keuze maken uit diverse bereidingen die er tussen de 2 en 12 uur over kunnen doen. Zoals geldt voor elke slowcooker is het zo dat je een keuze kan maken tussen een langzame en een snelle bereiding. Zo kan je bijvoorbeeld ingrediënten sauteren en braden, maar kan je er ook voor kiezen om ze te stomen.

De stoom kan eenvoudig uit de slowcooker ontsnappen waardoor je voorkomt dat je, je handen verbrandt. Heb je een bepaald gerechtje klaargemaakt dat behoorlijk goed in de smaak is gevallen? Dan kan je deze eenvoudig opslaan. Zo is ze eenvoudig op te vragen voor de volgende keer. Ben je helemaal klaar met gebruikmaken van je slowcooker? Dan kan je de verschillende onderdelen netjes in de vaatwasser stoppen. Onderhoudsvriendelijk is deze slowcooker dus ook!

Pluspunten
 • De binnenpan reinig je eenvoudig in de vaatwasser
 • Keuze uit verschillende automatische programma's
 • De sauteerfunctie zorgt voor een lekker krokant korstje
Minpunten
 • Er is geen startuitstel aanwezig waardoor de slowcooker meteen begint met koken wanneer aangezet

De Sage the Fast Slow Pro™ is verkrijgbaar bij:

2. Crock-Pot Slow Cooker TimeSelect Digital – Beste uitgebreide slowcooker

Crock-pot Slow Cooker 5,7L TimeSelect Digital
Bekijk slowcooker

De Crock-Pot Slow Cooker TimeSelect Digital is een bijzonder uitgebreide slowcooker. Het apparaat beschikt over verschillende functies. Door het kopen van deze slowcooker beschik je over een exemplaar waarmee je maaltijden kan maken tot wel 7 personen. Dat is het gevolg van de stevige capaciteit van 5,6 liter waar de pan over beschikt. Eveneens belangrijk om te weten is dat deze slowcooker over een ingebouwde timer beschikt. De aanwezigheid van deze timer functie zorgt ervoor dat de gerechten klaar zijn op het door jou gekozen tijdstip. Dit tijdstip kan worden ingesteld tot twaalf uur van tevoren. De Crock-Pot zorgt ervoor dat de duur evenals de temperatuur tijdens het bereiden wordt aangepast aan de ingestelde eindtijd.

Is je gerecht op een bepaald ogenblik klaar, maar wil je toch pas later eten? Dan is het met behulp van de slowcooker eenvoudig mogelijk om deze warm te houden. Hiervoor kan er gebruik worden gemaakt van de handige warmhoudfunctie. Het eten zal op deze manier gewoon op de gewenste temperatuur worden gehouden waarna het op het gewenste tijdstip kan worden gegeten. Het schoonmaken van de pan van de Crock-Pot Slow Cooker TimeSelect Digital verloopt bijzonder eenvoudig waardoor er ook geen langdurig onderhoud voor is vereist.

Pluspunten
 • Maak maaltijden voor tot zeven personen
 • Voorzien van een ingebouwde timer
 • Handige warmhoudfunctie houdt al je maaltijden perfect op temperatuur
 • Zeer eenvoudig schoon te maken
Minpunten
 • Uitstelfunctie blijkt soms problemen te hebben

De Crock-Pot Slow Cooker TimeSelect Digital is verkrijgbaar bij:

3. Espressions EP5000 – Beste Sous Vide slowcooker

Espressions EP5000 -Slowcooker
Bekijk slowcooker

De Espressions EP5000 slowcooker is een interessant apparaat welke beschikt over een temperatuurbereik van tussen de 40 en 99 graden. Het instellen van de graden gebeurt steevast met tussenstappen van 0,5 graden. Je kan dus bijzonder precies niet alleen de tijd, maar ook de temperatuur instellen voor al je gerechten.

De belangrijkste reden om over te gaan tot het aanschaffen van deze slowcooker heeft te maken met de mogelijkheid om vacuümverpakte ingrediënten in de sous vide te plaatsen. Vervolgens kan je eenvoudig het digitale display instellen. De vacuümverpakte ingrediënten garen in heet water zorgt ervoor dat de sappen evenals de voedingsstoffen aanzienlijk beter behouden blijven. Het glazen deksel zorgt ervoor dat je exact kan volgen wat er zich allemaal afspeelt tijdens de bereidingstijd.

De Espressions EP5000 slowcooker beschikt tot slot over een handige warmhoudstand. Hierdoor blijft de inhoud van de slowcooker altijd op de gewenste temperatuur. Na het bereiden van de voeding kan je het deksel eenvoudig afnemen en in de vaatwasser plaatsen. De binnenpan dient met de hand te worden schoongemaakt.

Pluspunten
 • Temperatuurbereik tussen 40 & 99 graden
 • Warmhoudfunctie houdt je gerechten perfect op temperatuur
 • Deksel kan eenvoudig in de vaatwasser
 • Vacuümverpakte ingrediënten plaats je eenvoudig in de sous vide
Minpunten
 • De binnenpan dient met de hand schoongemaakt te worden

De Espressions EP5000 is verkrijgbaar bij:

4. Westinghouse Slow Cooker – Beste slowcooker met Uitneembare Keramische Pan

Westinghouse Slow Cooker met Uitneembare Keramische Pan 6 Liter
Bekijk slowcooker

De Westinghouse Slow Cooker met uitneembare keramische pan maakt het mogelijk om eenvoudig allerhande gerechten te bereiden zonder dat je daarvoor de hele dag in de keuken moet staan. In totaal kan je bij deze slowcooker gebruikmaken van drie verschillende kookstanden. Zo kan je kiezen tussen een lage temperatuur, een hoge temperatuur en een warmhoudfunctie. Welk gerechtje je ook wenst te bereiden, voor elk gerecht bestaat er een geschikte temperatuur. Doordat deze slowcooker langzaam kookt is het zo dat niet alleen vitaminen, maar ook mineralen aanzienlijk langer behouden blijven. Bovendien zullen je gerechten ook veel smaakvoller zijn.

De digitale timer waarmee de Westinghouse Slow Cooker is uitgerust zorgt ervoor dat je de gerechten tijdens het koken niet zelf in de gaten dient te houden. Wil je dat toch liever wel doen? Dan is dat mogelijk door de glazen deksel. De uitneembare binnenpan van deze slowcooker heeft een inhoud van ongeveer 2 liter. Het feit dat de binnenpan uitneembaar is zorgt er uiteraard voor dat ze eenvoudig kan worden schoongemaakt. Al deze verschillende zaken zorgen ervoor dat deze slowcooker met recht en rede sinds jaar en dag op de lijst staat met beste slowcookers op de markt.

Pluspunten
 • Maak maaltijden klaar voor het hele gezin
 • De warmhoudfunctie zorgt ervoor dat je gerechten perfect op temperatuur blijven
 • Uitgerust met een digitale timer
 • De binnenpan is uitneembaar waardoor de slowcooker eenvoudig kan worden schoongemaakt
Minpunten
 • Geen automatische programma’s

De Westinghouse Slow Cooker is verkrijgbaar bij:

5. Electrolux ESC7400 – Beste RVS slowcooker

Electrolux ESC7400 - Slow Cooker - RVS
Bekijk slowcooker

Dit merk brengt ons een product dat zich kwalificeert als een van de beste slowcookers van 2024. In die zin heeft het een elegant design, een goede inhoud (6,8 liter) en meerdere kookmogelijkheden. Ook valt op dat er naast laag, medium, hoog ook de soep- en warmtebehoudfuncties zijn.

Het is gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken, want alleen al door je keramische pot te wassen, is hij klaar voor het volgende gebruik, zodat je tijd hebt om van andere activiteiten te genieten. Bovendien biedt de digitale weergave van verschillende opties de mogelijkheid om verschillende recepten uit te proberen, zelfs zonder ervaring in de keuken.

Dit model is een goede optie om te overwegen als je gewend bent om voor meerdere personen te koken, terwijl je tegelijkertijd alle voordelen krijgt die een slowcooker biedt, zoals tijdwinst en gezond eten.

Mogelijk ga je op een bepaald moment een gerechtje klaarmaken dat je nog niet meteen zal willen opeten. Wil je dat gerechtje liever niet in bijvoorbeeld een combimagnetron moeten stoppen om ze terug op te moeten warmen? Dat is met deze slowcooker geen probleem, omdat hij beschikt over een warmhoudfunctie.

Pluspunten
 • Glazen deksel
 • Voorzien van een handige warmhoudfunctie
 • De uitneembare binnenpan zorgt ervoor dat je de slowcooker eenvoudig kan schoonmaken
Minpunten
 • Geen

De Electrolux ESC7400 is verkrijgbaar bij:

Wat is een slowcooker?

Een slowcooker maakt het zoals de naam reeds laat vermoeden mogelijk om voedsel op een langzaam tempo te garen. Afhankelijk van de stand waar gebruik van wordt gemaakt duurt dit tussen de vier en acht uur. Het langzaam garen van voedsel staat erom bekend verschillende voordelen met zich mee te brengen. In eerste instantie blijven de voedingsstoffen hierdoor veel beter behouden. Bovendien wordt er tegelijkertijd ook voor gezorgd dat de smaak niet verloren gaat. De ene slowcooker is de andere niet. Afhankelijk van het model in kwestie beschikken ze allen wel over hun eigen unieke trucjes.

Voor de klassieke slowcooker geldt dat deze beschikt over twee verschillende standen. Het gaat hierbij om de ‘low’ en de ‘high’ standen. Veel eenvoudiger kan de bediening van een apparaat eigenlijk niet zijn. Zet je de slowcooker op de ‘low’ stand? Dan zal de slowcooker iets meer tijd nemen om zijn ding te doen. De bereidingsduur neemt dan doorgaans acht uur in beslag. Op de ‘high’ stand gaat het allemaal net wat vlotter. Dan kan het garen van het voedsel immers gebeuren in slechts vier tot zes uur tijd.

Waar moet je op letten bij het kopen van een slowcooker?

Bij een slowcooker kopen zijn er verschillende belangrijke aandachtspunten waar je graag aandacht aan zal willen besteden. Het gaat hierbij om de volgende punten:

1. De beste slowcooker beschikt over een timer

Het kunnen timen van de gerechten die je bereidt is een zeer handige functie bij een slowcooker. Kies dan ook bij voorkeur voor een exemplaar met een ingebouwde timer.

2. De beste slowcooker heeft een warmhoudfunctie

Het is altijd mogelijk dat je niet meteen de klaargemaakte gerechten kan opeten. Om deze goed op temperatuur te kunnen houden is de aanwezigheid van een warmhoudfunctie geen overbodige luxe.

3. De beste slowcooker is eenvoudig schoon te maken

Niet elke slowcooker beschikt over een uitneembare binnenpan. Een uitneembare binnenpan kan zeer belangrijk zijn. Alleen zo kan je de slowcooker namelijk het eenvoudigst reinigen. Het deksel kan doorgaans altijd zonder probleem in de vaatwasser worden gestopt (tenzij anders vermeld).

Een slowcooker in aanbieding kopen

De prijs van een echt kwalitatieve slowcooker kan in de praktijk misschien wel iets hoger uitvallen dan je in eerste instantie had verwacht. Dat hoeft echter niet direct een groot probleem te zijn. Het is namelijk zo dat er vaak gebruik kan worden gemaakt van een interessante slowcooker aanbieding. In dit geval is het mogelijk om een echt kwalitatieve slowcooker te kopen zonder dat je daarbij rekening dient te houden met een hoog prijskaartje. Ben jij dus op zoek naar een manier om tegen een toegankelijke prijs over te kunnen gaan tot het kopen van een slowcooker? Dan kan het zeker de moeite waard zijn om daarvoor gebruik te maken van een actuele aanbieding. Let wel, je doet er altijd goed aan om er zo snel mogelijk bij te zijn. Vaak is het namelijk zo dat er slechts een beperkt aantal exemplaren kunnen worden aangeboden tegen de geldende promotieprijs.

Interessante slowcooker recepten om te ontdekken

Er kan in de praktijk worden vastgesteld dat het mogelijk is om tal van verschillende gerechten te bereiden in een slowcooker. Er zijn op het internet dan ook menig aantal interessante recepten terug te vinden die je kan ontdekken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een lekkere pulled pork te bereiden in een slowcooker. Andere opties die je bijvoorbeeld kan maken zijn:

 • Hachee (een klassiek Hollands stoofpotje);
 • Spaghetti met balletjes;
 • BBQ-spareribs;
 • Chili con carne;

Bovenstaand overzichtje maakt duidelijk dat je helemaal niet verplicht bent om te kijken in de richting van complexe gerechtjes om te bereiden in de slowcooker, in tegendeel. Ook voor het bereiden van alledaagse maaltijden kan dit handige apparaat dan ook perfect worden gebruikt.

Ben je van plan om een slowcooker te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over slowcookers? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over slowcookers zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een slowcooker en vind je dat jouw slowcooker getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw slowcooker makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over slowcookers

 • Welke slowcooker is het beste volgens de Consumentenbond?

  De consumentenbond heeft helaas geen uitgebreide test gedaan op de slowcookers die verkrijgbaar zijn, maar op veel websites komt de Crock Pot CR605 als beste uit de test. Dit product heeft dan ook overwegend positieve recensies van gebruikers die de slowcooker hebben aangeschaft. De Crock Pot CR605 is een slowcooker met een inhoud van 5,7 liter en is dus geschikt voor tot 8 personen, heeft een uitneembare binnenpan en kan in de vaatwasser gereinigd worden.

 • Wat is het verschil tussen een slowcooker en een crockpot?

  Een slowcooker is een crockpot. Crockpot is het Engelse woord voor slowcooker en doet precies hetzelfde als de slowcooker. Namelijk op een lagere temperatuur en over een langere periode een maaltijd bereiden of een saus klaarmaken. In de basis zet je een slowcooker of crockpot ’s ochtends aan en heb je tegen etenstijd je maaltijd klaar. Een slowcooker en een crockpot lijken qua vormgeving op een braadpan met deksel.

 • Hoe groot moet mijn slowcooker zijn?

  Slowcookers zijn er in verschillende afmetingen en er zijn slowcookers met de inhoud van 1,5 liter tot 10 liter. Voor het bereiden van een maaltijd voor 4 personen wordt een slowcooker met een minimale inhoud van 4,5 liter geadviseerd. Door meer inhoud kun je grotere porties maken en de soep of saus die na het opdienen is overgebleven invriezen en op een later tijdstip nog eens nuttigen.

 • Wat is het voordeel van een slowcooker?

  Met een slowcooker kun je een maaltijd langzaam garen. Met als voordeel dat de smaken uitstekend tot hun recht komen. Te danken aan de constante en lage temperatuur van een slowcooker. Slowcookers zijn dan ook uitermate geschikt voor pastasauzen, soepen en stoofpotjes. Terwijl je de maaltijd bereidt en de slowcooker zijn werk doet, heb jij je handen vrij om andere dingen te doen.

 • Wat is het verbruik van een slowcooker?

  Het verbruik van de slowcooker is afhankelijk van hoe groot de slowcooker is, hoe lang deze aan staat en wat het vermogen is. Desalniettemin ligt het gemiddelde verbruik op 10 tot 14 eurocent voor een slowcooker die 8 uur nodig heeft om een maaltijd te bereiden. Dat is dus een stuk goedkoper dan het gebruik van een oven of een magnetron.

 • Wat is de temperatuur in een slowcooker?

  Een slowcooker heeft doorgaans de standen low en high. Bij het gebruik van de stand low doet de slowcooker het langst over het bereiden van een maaltijd en worden de verwarmingselementen in de slowcooker niet warmer dan 80 graden Celsius. Bij de stand high is de maaltijd sneller klaar en worden de verwarmingselementen in de slowcooker niet warmer dan 90 graden Celsius.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

2 gedachten over “De 5 beste slowcookers van 2024”

 1. Ik gebruik geen vlees en ben er nog niet uit of ik een slowcooker aan zal schaffen. Ook twijfel ik tussen een slowcooker en een multicooker. Ik vind het een moeilijk besluit is het rendabel alleen voor soep of pastasaus. Je mag er niet met een staafmixer in, wat jett lage verbruik aan gaat is hett handig op de camping. Heeft iemand ervaring met het maken van een complete maaltijd zonder vlees in een slowcooker? Ik ben er nog niet uit of ik er een moet aanschaffen.

  Beantwoorden
  • Hoi Hanny,

   Er zijn gelukkig nog veel meer dingen die je in een slowcooker kan maken zonder vlees dan soep of pastasaus. Je kan bijvoorbeeld een shakshuka maken of een lekkere Bloemkoolcurry. Je moet er even handigheid mee krijgen maar dan kan je heel veel verschillende recepten zonder vlees bereiden in een slowcooker. Met een multicooker kan je echter ook nog een hoop andere dingen maken, dus ik denk dat in jouw situatie een multicooker een betere keuze is. Deze kan eigenlijk hetzelfde als een slowcooker en nog veel meer!

   Beantwoorden

Plaats een reactie