De 5 beste telescopische heggenscharen van 2024

Een heggenschaar is een onmisbaar gereedschap als je de tuin wil onderhouden. Je kunt struiken, planten en heggen ermee snoeien en in model brengen, maar tijdens de klus kom je vaak tot de ontdekking dat het veel moeite en energie kost om moeilijk bereikbare plekken te bereiken. Dan biedt een goede telescopische heggenschaar uitkomst. En als je op zoek gaat naar een telescopische heggenschaar wil je natuurlijk wel de beste telescopische heggenschaar kopen die er is. Maar wat is de beste telescopische heggenschaar?

In ons artikel vertellen we niet alleen meer over telescopische heggenscharen en waar je op moet letten als je er een wil kopen, maar we hebben ook alvast een aantal telescopische heggenscharen voor je uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste telescopische heggenscharen van 2024 zijn. Zodat je ze direct kunt vergelijken en een goede keuze kunt maken. We willen je ook het advies geven om altijd voor je aanschaf een telescopische heggenschaar review te lezen. In een review kun je lezen hoe andere gebruikers profijt hebben van de telescopische heggenschaar die ze hebben gekocht en wat de voor- en de nadelen van de telescopische heggenschaar zijn.

Merk
Model
1
GARDENA - Telescopische heggenschaar (Zonder Accu) - THS 42 18V P4A
GARDENA
THS 42/18V P4A
2
Bosch UniversalHedgePole 18 Telescopische Heggenschaar
Bosch
UniversalHedgePole
3
Gardentec Elektrische Heggenschaar XXL
Gardentec
Elektrische Heggenschaar XXL
4
BLACK+DECKER PH5551-QS Heggenschaar
BLACK+DECKER
PH5551
5
Makita DUN461WZ Accu Stokheggenschaar
Makita
DUN461WZ

Dit zijn ze, de 5 beste telescopische heggenscharen van 2024

1. GARDENA THS 42/18V P4A – Beste telescopische heggenschaar op accu

GARDENA - Telescopische heggenschaar (Zonder Accu) - THS 42 18V P4A
Bekijk telescopische heggenschaar

GARDENA is een merk dat bekendstaat om de hoogkwalitatieve tuingereedschappen die zij maken. De GARDENA THS 42/18V P4A is dan ook de beste telescopische heggenschaar op accu die je op dit moment kunt kopen. Zelfs heggen van 3 meter hoog zijn eenvoudig te snoeien, terwijl je er geen wankelende trap voor nodig hebt en met beide benen op de grond blijft.

De telescopische heggenschaar is eenvoudig in gebruik en werkt op een accu. Die evenals een lader niet is meegeleverd, maar de meeste accu’s van het merk GARDENA passen op de heggenschaar. Als je meerdere producten van het merk hebt is de kans dus groot dat een additionele investering in een accu met lader dus helemaal niet nodig is.

Een groot pluspunt van de telescopische heggenschaar is de ergonomische handgreep waarmee je het apparaat eenvoudig kunt bedienen, zonder dat je last krijgt van pijnlijke handen. Hiermee wordt het snoeien van heggen en struiken een leuke klus die je ook razendsnel kunt klaren.

Pluspunten
 • Compatible met accu’s van het merk GARDENA
 • Eenvoudig in gebruik
 • Duurzaam
 • Moeilijk bereikbare plaatsen eenvoudig te bereiken
 • Ergonomische handgreep
Minpunten
 • Accu en lader niet meegeleverd

De GARDENA THS 42/18V P4A is verkrijgbaar bij:

2. Bosch UniversalHedgePole – Beste in hoogte verstelbare telescopische heggenschaar

Bosch UniversalHedgePole 18 Telescopische Heggenschaar
Bekijk telescopische heggenschaar

Het snoeien van heggen en struiken was nog niet eerder zo makkelijk dan wanneer je gebruikmaakt van de UniversalHedgePole van het merk Bosch. Een gerenommeerd merk op het gebied van gereedschappen. Het is ook de beste in hoogte verstelbare telescopische heggenschaar die je kunt kopen en waarmee je hoogtes tot wel 2,7 meter kunt bereiken, zonder dat je een trap of een verhoging hoeft te gebruiken.

Een voordeel van de UniversalHedgePole is dat die een ergonomisch handvat heeft voor meer grip, controle en veiligheid tijdens het snoeien. Het product werkt op een accu en is compatibel met het accu systeem dat Bosch voor haar gereedschappen heeft ontworpen. Mocht je nog niet in het bezit zijn van een accu en lader van Bosch, dan is het noodzakelijk om een accu met lader separaat aan te schaffen.

Pluspunten
 • Meslengte 43 cm
 • In hoogte verstelbaar
 • Bereik tot 2,7 meter
 • Ergonomische handgreep
 • Compatibel met Bosch accusysteem
Minpunten
 • Accu en lader niet meegeleverd

De Bosch UniversalHedgePole is verkrijgbaar bij:

3. Gardentec Elektrische Heggenschaar XXL – Beste goedkope telescopische heggenschaar

Gardentec Elektrische Heggenschaar XXL
Bekijk telescopische heggenschaar

De beste goedkope telescopische heggenschaar die je op dit moment kunt kopen, is de Elektrische Heggenschaar XXL van het merk Gardentec. Hiermee wordt het snoeien van je heggen en struiken een fluitje van een cent. Het product is bedraad en werkt op een normaal stopcontact. Voor extra bewegingsruimte is geadviseerd om een weerbestendig verlengsnoer aan te schaffen.

De elektrische heggenschaar is verstelbaar, heeft een draaibare kop om ook de moeilijkste plekken eenvoudig te bereiken en is voorzien van een fijne handgreep, zodat je optimale grip hebt. Op die manier kun je snel en veilig je tuinwerkzaamheden verrichten.

De telescopische heggenschaar beschikt ook over extra lange en vlijmscherpe messen, zodat het snoeien eenvoudig is. Ze zijn gemaakt van hoogkwalitatief staal die erop zijn gemaakt om lang mee te gaan. De totale zaagbladlengte is ongeveer 49 centimeter.

Pluspunten
 • Extra lange zaagbladlengte
 • Gemaakt van hoogkwalitatief staal
 • Stevige handgreep
 • Draaibare kop
 • In lengte verstelbaar
Minpunten
 • Niet draadloos

De Gardentec Elektrische Heggenschaar XXL is verkrijgbaar bij:

4. BLACK+DECKER PH5551 – Beste telescopische heggenschaar met snoer

BLACK+DECKER PH5551-QS Heggenschaar
Bekijk telescopische heggenschaar

De beste telescopische heggenschaar met snoer die je op dit moment kunt bestellen, is de PH5551 van het merk BLACK + DECKER. Het merk staat bekend om hoogkwalitatief tuingereedschap en de PH5551 is speciaal ontworpen voor het eenvoudig snoeien van hoge heggen en struiken.

De BLACK + DECKER PH5551 wordt geleverd met een verstelbare telescopische steel. Dit zorgt ervoor dat je de lengte van de heggenschaar kunt aanpassen, zodat moeilijk bereikbare plekken kunnen worden bereikt zonder dat je een ladder hoeft te gebruiken. Door de lange en scherpe messen kun je hoge heggen en struiken efficiënt snoeien, terwijl de krachtige elektrische motor daar ook een steentje aan bijdraagt.

De telescopische heggenschaar is uitgerust met ergonomische handgrepen voor meer grip en comfort en dat je de tuinwerkzaamheden snel en veilig kunt uitvoeren. Uiteraard is het product uitgerust met de nodige veiligheidsmaatregelen, zodat je de telescopische heggenschaar ook veilig en onbezorgd kunt gebruiken.

Pluspunten
 • Verstelbare steel
 • Krachtige motor
 • Dubbelwerkende messen
 • Ergonomische handgrepen
 • Verstelbare snoeihoek
Minpunten
 • Niet draadloos

De BLACK+DECKER PH5551 is verkrijgbaar bij:

5. Makita DUN461WZ – Beste lichtgewicht telescopische heggenschaar

Makita DUN461WZ Accu Stokheggenschaar
Bekijk telescopische heggenschaar

De beste lichtgewicht telescopische heggenschaar die op dit moment verkrijgbaar is, is de DUN461WZ van het bekende merk Makita. De Makita DUN461WZ is een accu-aangedreven heggenschaar, wat betekent dat hij geen snoer heeft dat aan een stopcontact moet worden aangesloten tijdens het gebruik. Dit biedt meer bewegingsvrijheid en flexibiliteit bij het snoeien van heggen en struiken.

De heggenschaar wordt geleverd met een verstelbare telescopische steel, waardoor de lengte kan worden aangepast om op moeilijk bereikbare plaatsen te komen zonder een ladder te hoeven gebruiken. En met behulp van een krachtige motor en dubbelwerkende messen wordt het snoeien van heggen en struiken met het product een fluitje van een cent.

De ergonomische handgrepen zorgen ervoor dat je meer comfort en grip hebt en de tuinwerkzaamheden veilig kan uitvoeren. Daar dragen de nodige veiligheidsmaatregelen die Makita heeft ingebouwd ook een steentje aan bij.

Pluspunten
 • Ergonomische handgrepen
 • Krachtige accu
 • Draadloos
 • Verstelbare steel
 • Dubbelwerkende messen
Minpunten
 • Redelijk zwaar

De Makita DUN461WZ is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een telescopische heggenschaar?

De ene telescopische heggenschaar is de andere niet en in je zoektocht naar een goede en handige telescopische heggenschaar kom je ook tot de ontdekking dat er enorm veel keuze is. Hoe maak je dan de beste beslissing en waar moet je op letten bij het kopen van een telescopische heggenschaar? Laten we de belangrijkste kenmerken eens op een rijtje zetten.

Telescopische heggenschaar met draad of draadloos

Je kunt doorgaans kiezen uit modellen met een snoer of draadloze telescopische heggenscharen. Deze varianten hebben zowel voor- als nadelen. Bij een model met snoer hoef je je geen zorgen te maken over de accuduur, maar je hebt wel beperkte bewegingsruimte. Bij een draadloos model ben je vrij om te gaan en staan waar je wil, maar je moet wel rekening houden met de lading van de accu. Als je een draadloos model overweegt, kies dan wel een model met een grotere accuduur of die met een extra accu wordt geleverd, zodat je efficiënt kunt switchen als de accu leeg is.

Telescopische heggenschaar met dubbelwerkende messen

Een model met dubbelwerkende messen geniet de voorkeur, omdat je dan zowel voor- als achterwaartse snijbewegingen kunt maken en een stuk efficiënter een heg of struik kan snoeien. Bepaalde messen kunnen ook zijwaarts snijden, waardoor de toch wel vervelende klus in één keer een stuk sneller en makkelijker gaat.

Telescopische heggenschaar met ergonomische handgrepen

Kies ook altijd voor een model met ergonomische handgrepen, omdat je dan meer grip en controle hebt over de telescopische heggenschaar. Je handen raken ook niet vermoeid en je voorkomt er zelfs pijn in je handen mee. De meeste telescopische heggenscharen zijn met ergonomische handgrepen uitgerust, maar niet allemaal dus het is verstandig om hier wel op te letten als je je aan het oriënteren bent.

Telescopische heggenscharen vergelijken

De laatste tip die we je willen geven is om de telescopische heggenscharen die je overweegt te kopen te vergelijken. Vergelijk ze niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit en welke functies ze hebben. Houd ook rekening met de tips die we je hebben gegeven, zodat je uiteindelijk de beste telescopische heggenschaar koopt waar je de heggen en struiken in je tuin efficiënt mee kunt snoeien.

Ben je van plan om een telescopische heggenschaar te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over telescopische heggenscharen? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over telescopische heggenscharen zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een telescopische heggenschaar en vind je dat jouw telescopische heggenschaar getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw telescopische heggenschaar makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over telescopische heggenscharen

 • Wat is een telescopische heggenschaar?

  Een telescopische heggenschaar is een heggenschaar met een uitschuifbare steel, waarmee je moeilijk bereikbare plekken kunt bereiken.

 • Hoe gebruik je een telescopische heggenschaar?

  Een telescopische heggenschaar gebruik je op dezelfde manier als een traditionele heggenschaar.

 • Is een telescopische heggenschaar veilig?

  Fabrikanten van telescopische heggenscharen voorzien hun producten van de juiste veiligheidsmaatregelen en ergonomische handgrepen, zodat ze veilig in gebruik zijn.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie