De 3 beste traphekjes van 2021

Traphekjes zijn een belangrijk onderdeel om je huis kindvriendelijk te maken. Je voorkomt namelijk dat je kleine zelf van de krap af kruipt of valt. Tijdens ons onderzoek kwamen we er achter dat er veel verschillende soorten traphekjes te koop zijn. Hieronder hebben wij de beste en veiligste traphekjes voor je op een rijtje gezet.

Wij helpen je bij het vinden van het beste traphekje, om ervoor te zorgen dat jouw kindje veilig is in je eigen huis.

De verschillen tussen de traphekjes die je online kunt kopen zitten hem met name in het materiaal en de opbouw van het traphekje. Er zijn traphekjes met speilen, traphekjes van stof en traphekjes van kunststof. De consumentenbond gaf eerder al antwoord op de vraag welk traphekje het beste is. Het beste traphekje van 2021 is de BabyDan Guard Me. Dit traphekje is onder andere te koop bij Prenatal en Bol.com. Ben je benieuwd naar de overige traphekjes? Bekijk dan het filmpje of lees hieronder verder!

  MerkModel
1
BabyDanGuard Me
2
LascalKiddyguard
3
BabyDanPremier

Wat zijn de beste traphekjes van 2021?

Onze vaste lezers weten dat wij altijd top 5 lijstjes met je delen. We vinden het hier echter op zijn plaats om slechts 3 traphekjes met jullie te delen. Deze zijn in onze ogen een stuk beter dan de rest. Eerlijk is eerlijk, er zijn voordeligere traphekjes te krijgen. Wij vinden echter dat veiligheid geen prijs kent en delen daarom deze 3 modellen met jullie. Lees hieronder verder om te bepalen welk traphekje voor jou de beste keuze zal zijn.

1. BabyDan Guard Me – Meerdere malen als beste getest

BabyDan Guard Me traphekje
Bekijk dit traphekje hier

Zoals gezegd heeft de Consumentenbod de BabyDan Guard Me uitgeroepen tot beste traphekje. Sterker nog, dit was het enige traphekje dat alle testen van de Consumentenbod positief heeft doorstaan. Ook andere grote namen prijzen dit traphekje aan en wij zijn het daar volledig mee eens. Het voordeel van dit dichte hekje is dat je kind niet kan zien wat er aan de andere kant van het hekje gebeurd. Er zal dus minder drang zijn om door of over het hekje te klimmen. Verder is het prettig dat het hekje helemaal opvouwt wanneer het niet gebruikt wordt. Zo hangt het niet in de weg en ziet het trapgat er netjes uit. Een ander bijkomend voordeel is dat je kind zijn armen of hoofd niet door de spijlers van het traphekje kan steken. De kans op ongelukken is dus vele malen kleiner.

Dit traphekje is wel wat aan de prijzige kant. Het is zeker niet het duurste model uit onze lijst, maar de hekjes met spijlen zijn in de regel wel een stuk goedkoper.

Als beste getest door de consumentenbond en daar zijn wij het volledig mee eens. Iets aan de dure kant, maar veiligheid kent geen prijs

Pluspunten
 • Het traphekje is dicht. Hierdoor ziet je kind niets aan de andere kant van het hekje en is de drang naar klimmen kleiner
 • In opgevouwen staat valt het hekje niet op
 • Je kind kan niet vast komen te zitten tussen spijlen
Minpunten
 • Te gebruiken tot een breedte van 89 centimeter. Eventueel uit te bereiden tot 113 centimeter
 • Dit traphekje is wat aan de dure kant, maar de vraag is natuurlijk of je op veiligheid wilt besparen

De BabyDan Guard Me is verkrijgbaar bij:

2. Lascal Kiddyguard – Fraai design en handig in gebruik

Lascal Kiddyguard traphekje
Bekijk dit traphekje hier

De Lascal Kiddyguard is een fraai traphekje met een rolsysteem. In opgerolde staat valt dit traphekje totaal niet op. Wanneer je dit traphekje sluit, kan je het handmatig op slot zetten zodat je kind het hekje niet zelfstandig kan openmaken. Wanneer je dit vergeet zal het traphekje zichzelf na enkele seconden op slot zetten, wel zo handig! Dit voorkomt natuurlijk ongewenste situaties waarbij je per ongeluk vergeten bent het traphekje op slot te zetten.

Het traphekje heeft geen drempel en er is dus geen struikelgevaar. Verder is dit traphekje gemakkelijk door een volwassene met één hand te openen en te sluiten. Het traphek wordt geleverd met bevestigingsmaterialen en is relatief eenvoudig te installeren. Het kan een opening tot maximaal 1 meter dichten. Is jouw trapgat breder dan 1 meter? Dan is dit traphekje helaas niet voor jou geschikt.

Gemakkelijk te gebruiken traphekje met rolsysteem en een fraai design, hier betaal je echter wel wat extra voor

Pluspunten
 • Het traphekje rolt zichzelf op en valt hierdoor in opgerolde staat niet op
 • Dit model is eenvoudig zelf te installeren
 • Het hekje zet zichzelf na enkele seconden op slot wanneer je vergeet dit handmatig te doen
Minpunten
 • Te gebruiken tot een breedte van 1 meter, dit is helaas niet uit te bereiden
 • Dit is het duurste traphekje uit ons overzicht, je betaald voor de techniek en het design

De Lascal Kiddyguard is verkrijgbaar bij:

3. BabyDan Premier – Meest verkochte traphekje

Baby Dan Premier traphekje
Bekijk dit traphekje hier

De BabyDan Premier is een klassiek traphekje met spijlen. Dit traphekje is sinds jaar en dag het best verkochte traphekje van Nederland. Onlangs heeft BabyDan een verbetering toegepast op dit model, waardoor het hekje een beter en eenvoudigere hendel heeft gekregen. Het hekje is nu met één hand en één knop te openen. Wel zo handig wanneer je je kind op je arm hebt. Verder kwam dit hekje als tweede uit de test van de consumentenbond. Wanneer je kiest voor dit model, weet je dus zeker dat je één van de beste traphekjes van Nederland in huis hebt.

Het installeren van dit traphekje is kinderlijk eenvoudig. Het grote voordeel is dat er geen gaten en schroeven aan te pas komen. Je klemt het hekje eenvoudigweg tussen twee muren of tussen een deurpost. Het traphekje is geschikt voor openingen tussen 73 en 93 centimeter. Wanneer je hem wilt verbreden kan hij met extra verlengstukken verlengt worden tot een breedte van maar liefst 120 centimeter. Het voordeel hiervan is dat er geen beschadigingen aan je deurposten of muren komen zodra je het traphekje niet meer nodig hebt.

Dit traphekje is wel wat aan de prijzige kant. Het is zeker niet het duurste model uit onze lijst, maar andere traphekjes met spijlen zijn in de regel wel wat goedkoper.

Klassiek klemmend spijlenhekje, scoort goed in de tests

Pluspunten
 • Eenvoudig te installeren door het te klemmen, dus geen gaten boren!
 • Te verbreden tot een breedte van maar liefst 120 centimeter
Minpunten
 • Het traphekje is ‘open’ waardoor je kindje tussen de spijlen vast zou kunnen komen te zitten
 • Niet in te klappen, dus altijd in het zicht

De BabyDan Premier is verkrijgbaar bij:

Plaats een reactie